Nieuws: Muziek

Schandalig mooie opera

Francis van Broekhuizen zingt eerst Maria Callas, daarna zie je haar samen met pianist Gregor Bak in een voorstelling over beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld.

Lees verder

Maddie Zahm

Ze groeide op in een zeer gelovige gemeenschap en gebruikte haar muziek om haar eigen stem te vinden. Met als resultaat dat ze uiteindelijk de kerk verliet en uit de kast kwam.

Lees verder

Emmy Eve

'Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik zelf mee maak. Er gaan nummers over angst voor verlies en afscheid nemen van vriendschap maar ook nummers over mijn vrouw en onze liefde.'

Lees verder

Girl of my dreams

*Concert = uitgesteld! * FLETCHER gaat op wereldtour en speelt in oktober twee keer in Nederland, eerst in Utrecht en dan in Amsterdam. In het voorprogramma zie je queer rockers ARXX.

Lees verder

Elmer: Fantastisch

'Met alter-ego Elmer wil Merel haar liefde voor hiphop combineren met provocerende rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke visuele wereld van stripboeken.' EP is onderweg, 'Fantastisch' is de nieuwste single.

Lees verder

The Aces

'We onderzochten hoe liefde eruitziet in een langdurige relatie, iemand zo lang liefhebben dat het bijna als een deel van jezelf voelt. Ik realiseerde me dat de liefde van mijn leven deze band is.'

Lees verder

Wendy Moore: Dawn after Dusk

'Een muzikaal avontuur dat hoop en persoonlijke groei omarmt, (…) gecreëerd voor dromers en zoekers die nog steeds op zoek zijn naar de vonken die hun hart doen ontbranden.'

Lees verder

Various Voices 2023

Hét LHBTIQ+ koorfestival van Europa gaat weer van start. Van 14 juni tot 18 juni komen er in Bologna vele zangers (m/f/x) bij elkaar, er doen ook verschillende Nederlandse koren mee.

Lees verder

Lipstick Lover

Janelle Monáe heeft haar nieuwe single 'Lipstick Lover' uitgebracht, de track kreeg ook meteen een video, vol met body positive, sex positive en women positive vibes.

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Uncle Sem Jansen

Van Britt naar Sem, van zangeres naar zanger. De unieke show 'Who the F*ck is Britt?!' vertelt het indringende verhaal van Sem's transitie van vrouw naar man.

Lees verder

L word: Sapphic Chaos

Ze zingt 'Becky's So Hot' live in aflevering 7 van The L word Generation Q seizoen 3, over de nieuwe vriendin van haar ex. The L word is weer voorbij, maar de muziek van Fletcher is een blijver!

Lees verder

Kerst met Francis

Francis van Broekhuizen viert een wel heel muzikale kerst dit jaar! Ze doet mee met de Top 4000 muziekquiz en de Kerst-sing-along én heeft haar eigen kerstspektakel in de Beurs van Berlage.

Lees verder

Fré, Annet & Elvis

In ELVIS NEVER LEFT THE BUILDING PART II rocken Annet Malherbe en Frédérique Spigt in levenden lijve de kroonluchters van het plafond. Binnenkort in de theaters!

Lees verder

IDK How To Be Fun

Wendy Moore maakt songs over hoop en dromen (en is toevallig queer). Met haar teksten wil ze haar emoties uiten, een herkenningspunt zijn voor anderen en mensen inspireren.

Lees verder

Dansen met Demonen

Nederland is een uniek queer-muzieklabel rijker: RGLRS.records, waar queer muzikanten 100% zichzelf kunnen zijn. Alice Olsthoorn brengt daar haar nieuwste single uit, speciaal voor Halloween.

Lees verder

COC Songfestival 2022

De 26ste editie van de 'regenboogliedjes' wedstrijd is komende zondagmiddag, 9 oktober, in het Patronaat in Haarlem. Wie van de tien inzendingen wint dit jaar de grote finale?

Lees verder

What You See Festival

Zingen met K's Choice? Dit is je kans! Sluit je aan bij het pop-up koor en sta samen met de befaamde band op 19 november in de Stadsschouwburg Utrecht.

Lees verder

Queer Choir Amsterdam

Een artistiek initiatief dat zich richt op het creëren van een 'brave space' (vrijmoedige ruimte) waar unieke identiteiten en stemmen gevierd worden.

Lees verder

It's Raining Men! Them! Femme!

Sony Music lanceert queer label Darling Records en viert alle genders met eerste single. 'Je kunnen identificeren voelt als thuiskomen, dus een track als deze blijkt hard nodig.'

Lees verder

Vier de vrijheid

'Ik heb dit nummer gecreëerd om mezelf en iedereen die het luistert bewust te maken van het feit dat vrijheid in de kleine dingen kan zitten; welke fase je ook ervaart in het leven.'

Lees verder

Eurovisie Songfestival 2022

Nederland is door! S10 plaatse zich gisteren in Turijn voor de finale van 66ste editie van het Eurovision Songfestival, komende zaterdag. Donderdag is de tweede halve finale.

Lees verder

Roze Korenfestival

The Royal Edition in Den Haag: Bijna 300 zangers en zangeressen zullen de longen uit hun lijven zingen tijdens Tutti 2022, de tweede editie van het Nederlandse Roze Korenfestival op zaterdag 7 mei.

Lees verder

Een moment voor mij

Jasha Eliane heeft een nieuwe videoclip! 'Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan de representatie van queer personen en vertel ook over mijn eigen zoektocht in de liefde in mijn muziek.'

Lees verder

Uitzinnig

Na haar tweede grote hit 'Ik wil dansen', van de succesvolle EP 'Licht en Donker' komt Froukje op 18 maart 2022 met haar tweede EP genaamd 'Uitzinnig' en tourt ze dit jaar door Nederland.

Lees verder
Lees meer