Julian P. Boom overleden

Julian is overleden, maakte Fleur vandaag bekend. Na een heftig ziekbed verloor zij de strijd tegen kanker. Ze was 40 jaar oud.

In december 2017 bleek dat Julian verschillende tumoren in haar hersenen en rond haar hart had. De dokters gaven haar toen niet veel tijd meer. Het stel was in Frankrijk toen ze dit vreselijke nieuws kregen en zijn daar gebleven omdat Julian toen al te zwak was om te reizen.

Om bewustwording te creëren zouden Fleur en Julian, het kunstenaarsduo JF. Pierets, gaan trouwen in alle landen waar het homohuwelijk is toegestaan. Dat waren er 22 toen zij het project begonnen.

Inmiddels zijn ze getrouwd in New YorkAmsterdamAntwerpen en Parijs en hadden een wereldreis voor de boeg om ook alle andere landen aan te doen. Aan dit mooie project kwam dus ruw een einde.

Hier lees je alles over 22 the Project.

Wij wensen Fleur, en iedereen om hen heen, veel strekte met dit grote verlies.

Vrienden van Fleur en Julian hebben een crowdfunding opgezet. Omdat, bovenop alle ellende, ook nog eens bleek dat de verzekering een deel van de zorgkosten niet gaat dekken. Het brengt Julian niet terug bij Fleur, maar het helpt haar wel een beetje om deze hele moeilijke tijd door te komen. Hier lees je meer.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden