Julian P. Boom overleden

Julian is overleden, maakte Fleur vandaag bekend. Na een heftig ziekbed verloor zij de strijd tegen kanker. Ze was 40 jaar oud.

In december 2017 bleek dat Julian verschillende tumoren in haar hersenen en rond haar hart had. De dokters gaven haar toen niet veel tijd meer. Het stel was in Frankrijk toen ze dit vreselijke nieuws kregen en zijn daar gebleven omdat Julian toen al te zwak was om te reizen.

Om bewustwording te creëren zouden Fleur en Julian, het kunstenaarsduo JF. Pierets, gaan trouwen in alle landen waar het homohuwelijk is toegestaan. Dat waren er 22 toen zij het project begonnen.

Inmiddels zijn ze getrouwd in New YorkAmsterdamAntwerpen en Parijs en hadden een wereldreis voor de boeg om ook alle andere landen aan te doen. Aan dit mooie project kwam dus ruw een einde.

Hier lees je alles over 22 the Project.

Wij wensen Fleur, en iedereen om hen heen, veel strekte met dit grote verlies.

Vrienden van Fleur en Julian hebben een crowdfunding opgezet. Omdat, bovenop alle ellende, ook nog eens bleek dat de verzekering een deel van de zorgkosten niet gaat dekken. Het brengt Julian niet terug bij Fleur, maar het helpt haar wel een beetje om deze hele moeilijke tijd door te komen. Hier lees je meer.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden