'Mijn seks is stuk'

In de 3LAB documentaire Mijn seks is stuk onderzoekt Lize Korpershoek (34) waarom haar zin in seks binnen haar relaties altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid. Is liefde houdbaar zonder seks? En waarom vinden we seks zo belangrijk? Via een persoonlijke zoektocht verkent ze vrouwelijke seksualiteit, wat de oorsprong is van dit probleem, of het überhaupt een probleem is en of haar seks weer 'heel' te maken is.

Lize Korpershoek: 'Door in gesprek te gaan met andere vrouwen kwam ik erachter dat ik niet de enige ben met weinig zin in seks. In plaats van me nog langer bij dit gegeven neer te leggen ben ik een onderzoek gestart. In deze persoonlijke documentaire stel ik mij zo open, eerlijk en kwetsbaar mogelijk op. Het probleem ligt aan de oppervlakte, namelijk: geen zin in seks. De wortel van het probleem is veel minder zichtbaar en daarvoor heb ik dan ook heel diep moeten graven. Het zou geweldig zijn als vrouwen zich met deze documentaire gehoord en gesteund voelen en wellicht hun eigen zoektocht in gang zetten.' 

Vanaf woensdag 4 december om 15.00 uur.

Online te bekijken op het NPO 3 YouTube-kanaal en op www.npo3.nl/3lab

Meer info: vpro.nl/mijnseksisstuk

#mijnseksisstuk

 

Zij aan Zij deed alvast een onderzoekje naar zin & seks.

'Lesbische beddendood'

Dat vrouwen na verloop van tijd minder zin in seks hebben is binnen vrouw-vrouw relaties ook wel bekend als de lesbische beddendood. Maar zo lesbisch is dat dus helemaal niet. Ongeveer 30 procent van de vrouwen in een vaste relatie zegt na een tijdje geen of veel minder zin in seks te hebben. Neem dan een relatie tussen twee vrouwen: groeit dat percentage exponentieel? Wie weet. Het is kortom een herkenbaar probleem.

Maar is het wel een probleem?

'Ik krijg in mijn praktijk heel wat vrouwen te zien die geen zin hebben in seks', vertelt seksuologe Ingeborg Timmerman aan het Belgische Psychologies. 'Waarom komt het toch dat als ik

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

X en O in bevolkingscijfers

Statistiek: Waar zijn de intersekse personen en de mensen die zich niet uitsluitend als man of vrouw identificeren? Oproep voor meer aandacht op papier voor mensen die niet passen binnen M of V.

Lees verder

Queer Migrations

Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende LHBTIQ+ mensen in Den Haag om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven. De expositie is te zien vanaf 2 maart in Atrium Stadhuis Den Haag.

Lees verder

De Queer Boekenkast

Je kunt in de meeste boekhandels wel queer boeken vinden, maar wist je dat er in Alkmaar een 100% queer boekhandel is? We gingen langs en spraken oprichter Thomas!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden