'Mijn seks is stuk'

In de 3LAB documentaire Mijn seks is stuk onderzoekt Lize Korpershoek (34) waarom haar zin in seks binnen haar relaties altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid. Is liefde houdbaar zonder seks? En waarom vinden we seks zo belangrijk? Via een persoonlijke zoektocht verkent ze vrouwelijke seksualiteit, wat de oorsprong is van dit probleem, of het überhaupt een probleem is en of haar seks weer 'heel' te maken is.

Lize Korpershoek: 'Door in gesprek te gaan met andere vrouwen kwam ik erachter dat ik niet de enige ben met weinig zin in seks. In plaats van me nog langer bij dit gegeven neer te leggen ben ik een onderzoek gestart. In deze persoonlijke documentaire stel ik mij zo open, eerlijk en kwetsbaar mogelijk op. Het probleem ligt aan de oppervlakte, namelijk: geen zin in seks. De wortel van het probleem is veel minder zichtbaar en daarvoor heb ik dan ook heel diep moeten graven. Het zou geweldig zijn als vrouwen zich met deze documentaire gehoord en gesteund voelen en wellicht hun eigen zoektocht in gang zetten.' 

Vanaf woensdag 4 december om 15.00 uur.

Online te bekijken op het NPO 3 YouTube-kanaal en op www.npo3.nl/3lab

Meer info: vpro.nl/mijnseksisstuk

#mijnseksisstuk

 

Zij aan Zij deed alvast een onderzoekje naar zin & seks.

'Lesbische beddendood'

Dat vrouwen na verloop van tijd minder zin in seks hebben is binnen vrouw-vrouw relaties ook wel bekend als de lesbische beddendood. Maar zo lesbisch is dat dus helemaal niet. Ongeveer 30 procent van de vrouwen in een vaste relatie zegt na een tijdje geen of veel minder zin in seks te hebben. Neem dan een relatie tussen twee vrouwen: groeit dat percentage exponentieel? Wie weet. Het is kortom een herkenbaar probleem.

Maar is het wel een probleem?

'Ik krijg in mijn praktijk heel wat vrouwen te zien die geen zin hebben in seks', vertelt seksuologe Ingeborg Timmerman aan het Belgische Psychologies. 'Waarom komt het toch dat als ik

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder

Kiezen, snijden, zwijgen

Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden