Lesbische superhelden

We zien steeds meer representatie van verschillende gender- en seksuele identiteiten in films en series van het Marvel universum en DC comics. Zo heb je bijvoorbeeld Ruby Rose die openlijk lesbisch is in de hoofdrol van het eerste seizoen van DC's 'Batwoman', de lesbische superheld Thunder en de lesbische personages in de serie Supergirl.

Captain Marvel

Captain Marvel is één van de belangrijkste karakters uit het Marvel universum. Veel fans geloven dat Captain Marvel lesbisch zou kunnen zijn, hoewel dit eerder nooit expliciet duidelijk werd gemaakt. Maar wel zien we een licht ongemakkelijke relatie tussen Captain Marvel en mede-piloot Maria Rambeau, gespeeld door Lashana Lynch. [XGN]

Disney is begonnen aan het vervolg op de eerste Captain Marvel film. Wij zijn benieuwd of de relatie tussen de twee superhelden zich verder ontwikkelt in dit tweede deel. De 'industry insider' Daniel Richtman vertelde namelijk tijdens een Q&A dat Captain Marvel openlijk lesbisch wordt in deze film. Dit is groot nieuws, want dat betekent dat Captain Marvel de eerste openlijk lesbische superheld op het grote doek zal worden! Brie Larson, die Captian Marvel speelt, heeft hier zelf ook inspraak in gehad. Ze gaf namelijk eerder al aan dat ze meer inclusie van gender en diversiteit in

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrouwen versieren voor vrouwen

'Het boek dat ik zelf zo graag had willen hebben.' Hoe word je beter in flirten, versieren en daten met vrouwen en hoe word je aantrekkelijkste versie van jezelf? Eline schreef deze praktische gids.

Lees verder

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden