Genderexpressie

Is Mae Martin de enige reden om Feel Good seizoen twee te kijken? Nee, zeker niet. Maar het is wel een leuke bijkomstigheid. Na de eerste aflevering vorig jaar was ik obsessed. Eigenlijk heb ik dat niet zo vaak met celebs. Maar Mae voegde ik meteen toe op Instagram, ik ken de Wikipedia pagina uit mijn hoofd en ik heb alle shows op YouTube bekeken.

Er zijn maar weinig lhbt+ series- daar heb ik vaker over gezeurd - dus eigenlijk geef ik elke nieuwe serie een kans. Sommigen zijn vermakelijk, anderen ronduit slecht en af en toe zit er een pareltje tussen. En dat is Feel Good zeker. Ik ga er niet teveel over zeggen, je moet het gewoon kijken.

Maar even terug naar hoofdrolspeler Mae Martin. Ik heb zo'n beetje alles over Mae gelezen, dus ik weet dat Mae zichzelf identificeert als non-binair. Ik geef eerlijk toe dat ik het lastig vind dat steeds meer mensen die zich eerst als vrouw identificeerden zich nu non-binair noemen. De redenen die daarmee worden genoemd staan lijnrecht tegenover mijn eigen ideeën van gender. Ik vind het spannend om dit toe te geven, want ik wil niemand voor de spreekwoordelijke kop stoten. Tegelijkertijd denk ik dat het goed is om vragen te stellen zonder meteen te oordelen.

Ook Ruby Rose, Angel Haze, Miley Cyrus, Rain Dove, King Princess, Cara Delevigne,  Janelle Monáe en Demi Lovato

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden