Genderexpressie

Is Mae Martin de enige reden om Feel Good seizoen twee te kijken? Nee, zeker niet. Maar het is wel een leuke bijkomstigheid. Na de eerste aflevering vorig jaar was ik obsessed. Eigenlijk heb ik dat niet zo vaak met celebs. Maar Mae voegde ik meteen toe op Instagram, ik ken de Wikipedia pagina uit mijn hoofd en ik heb alle shows op YouTube bekeken.

Er zijn maar weinig lhbt+ series- daar heb ik vaker over gezeurd - dus eigenlijk geef ik elke nieuwe serie een kans. Sommigen zijn vermakelijk, anderen ronduit slecht en af en toe zit er een pareltje tussen. En dat is Feel Good zeker. Ik ga er niet teveel over zeggen, je moet het gewoon kijken.

Maar even terug naar hoofdrolspeler Mae Martin. Ik heb zo'n beetje alles over Mae gelezen, dus ik weet dat Mae zichzelf identificeert als non-binair. Ik geef eerlijk toe dat ik het lastig vind dat steeds meer mensen die zich eerst als vrouw identificeerden zich nu non-binair noemen. De redenen die daarmee worden genoemd staan lijnrecht tegenover mijn eigen ideeën van gender. Ik vind het spannend om dit toe te geven, want ik wil niemand voor de spreekwoordelijke kop stoten. Tegelijkertijd denk ik dat het goed is om vragen te stellen zonder meteen te oordelen.

Ook Ruby Rose, Angel Haze, Miley Cyrus, Rain Dove, King Princess, Cara Delevigne,  Janelle Monáe en Demi Lovato

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Verslaafd aan de liefde

Codependentie: Een verzameling strategieën die jij jezelf hebt aangeleerd en die je door de jaren heen bent gaan gebruiken om je staande te houden. Deel 1: Relatieverslaving.

Lees verder

Turks, queer en trots

Regiedebuut Ayla Çekin Satijn in première op Nederlands Film Festival: Beş vertelt het verhaal van een Turkse, queer vrouw die bang is niet geaccepteerd te worden door haar gemeenschap.

Lees verder

Jij bent nu te zien

Positieve representatie van trans en non-binaire personen: In de Kijkgids vind je titels op Netflix, maar ook op Videoland, Ziggo en NPO Start, in veel verschillende genres.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden