Genderexpressie

Is Mae Martin de enige reden om Feel Good seizoen twee te kijken? Nee, zeker niet. Maar het is wel een leuke bijkomstigheid. Na de eerste aflevering vorig jaar was ik obsessed. Eigenlijk heb ik dat niet zo vaak met celebs. Maar Mae voegde ik meteen toe op Instagram, ik ken de Wikipedia pagina uit mijn hoofd en ik heb alle shows op YouTube bekeken.

Er zijn maar weinig lhbt+ series- daar heb ik vaker over gezeurd - dus eigenlijk geef ik elke nieuwe serie een kans. Sommigen zijn vermakelijk, anderen ronduit slecht en af en toe zit er een pareltje tussen. En dat is Feel Good zeker. Ik ga er niet teveel over zeggen, je moet het gewoon kijken.

Maar even terug naar hoofdrolspeler Mae Martin. Ik heb zo'n beetje alles over Mae gelezen, dus ik weet dat Mae zichzelf identificeert als non-binair. Ik geef eerlijk toe dat ik het lastig vind dat steeds meer mensen die zich eerst als vrouw identificeerden zich nu non-binair noemen. De redenen die daarmee worden genoemd staan lijnrecht tegenover mijn eigen ideeën van gender. Ik vind het spannend om dit toe te geven, want ik wil niemand voor de spreekwoordelijke kop stoten. Tegelijkertijd denk ik dat het goed is om vragen te stellen zonder meteen te oordelen.

Ook Ruby Rose, Angel Haze, Miley Cyrus, Rain Dove, King Princess, Cara Delevigne,  Janelle Monáe en Demi Lovato

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden