Een Zee van Liefde

Veel LHBTQ+ ouders vinden het jammer dat er nauwelijks kinderboeken zijn waarin kinderen van regenbooggezinnen normaal worden geportretteerd. Om hier verandering in te brengen hebben LHBTQ'ers van freelanceplatform Fiverr het voorleesboekje 'Een Zee van Liefde' ontwikkeld. Op 16 juni werd dit kinderboekje over roze oudergezinnen gelanceerd.

Roze ouderschap

Wij kwamen via Sara Coster van Stichting Meer dan Gewenst, een organisatie die zich inzet voor roze ouderschap in Nederland, in contact met Myrna. Myrna heeft samen met haar vrouw twee dochters van 5 en 7. Ook zij vinden dat er te weinig representatie van regenbooggezinnen te vinden is in kinderboeken. Ze werden daarom erg enthousiast toen ze hoorden dat het boekje Een Zee van Liefde binnenkort uitkomt:

'We hebben 'm gelijk online zitten bekijken. Ik vond zelf zeepaardje Robin het leukst. Ze voelt zich op sommige dagen meer een meisje en op andere dagen voelt hij zich een jongetje. Super goed dat ze dit ook in het boekje bespreken. Onze dochter vindt het namelijk heel moeilijk om te beslissen of ze nu een jongetje of een meisje wil zijn. Voor haar is het verhaal van zeepaardje Robin dus extra herkenbaar.'

We zijn hartstikke normaal

Myrna woont samen met haar vrouw in Groningen, een fijne stad waar vrijwel iedereen in hun omgeving heel ruimdenkend is. 'Het is hier helemaal geaccepteerd, maar toch moeten we wel iedere keer aan mensen gaan uitleggen 'hoe het nou zit,' vervolgt ze. 'Ik krijg bijvoorbeeld vaak de vraag of we allebei een kind hebben gedragen. Of ze vragen aan mijn vrouw of zij de 'echte' moeder is. Terwijl dat soort dingen helemaal niet relevant zijn, je houdt van beide kinderen evenveel. Ik wil juist aan anderen laten zien dat ons gezin helemaal niet zo bijzonder is, want we zijn hartstikke normaal. Ik denk dat het boekje 'Een Zee van Liefde' deze boodschap ook goed overbrengt.'

Sara Coster is zelf ook erg blij met Een Zee van Liefde. 'Er zijn nog steeds niet veel voorleesboekjes waarin andere gezinsvormen voorkomen. Het mooie van dit boekje is dat er verschillende gezinsvormen als heel gewoon worden neergezet. Dat is ook precies zoals kinderen het zelf ervaren en zoals je zou willen dat anderen het zien.'

Over het boekje

Een Zee van Liefde volgt dolfijn Flip op zijn eerste schooldag. Hij wordt gevraagd om iets bijzonders over zijn familie te vertellen, maar kan niets bijzonders bedenken: dat Flip opgroeit met twee moeders is heel normaal voor hem.

Het kinderboekje is bedacht door de Britse influencers Rose Ellen Dix en Rosie Laughton, die zelf op het punt staan om samen moeders te worden. De tekst is vertaald in het Nederlands door Vincent Steijger, die al jarenlang succesvol op Fiverr actief is als vertaler. 'Het boek laat kinderen zien dat iedereen verschillend is. Elk gezin is speciaal, maar wat hen verbindt is dat hun ouders van hen houden.'

Het boekje Een Zee van Liefde is gratis te downloaden via deze link.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden