'Dit is het leven'

Judith van der Steeg schreef een hele reeks mooie artikelen voor Zij aan Zij. Zo interviewde zij, begin 2019, eigenaar Marianne over de opening van Bar Buka, sprak ze met crossdresser Sophie over haar ingewikkelde dubbelleven en voelde ze cabaretière Kirsten van Teijn aan de tand over de vrouwenliefde en haar voorstelling (S)Experiment (nu weer te zien!). 

Haar meeste recente graafwerk resulteerde in het drieluik 'Verslaafd aan de liefde', over codependentie binnen lesbische relaties, bindings- en verlatingsangst, hoe daarmee om te gaan en los te komen van een ongezonde dynamiek.

Judith studeerde televisiejournalistiek, maar uiteindelijk won de pen het van de microfoon en stapte ze over naar het schrijven, waarmee ze vooral positief inspirerende verhalen wil vertellen. Dat Judith van vele markten thuis is blijkt, naast journalistiek, ook uit haar andere werk: Ze schrijft kortere teksten, die, naar eigen zeggen, het midden houden tussen poëzie en theatrale gekkigheid. Ze stelde een bundel samen, met daarin een verzameling van haar werk.   

Onder de titel Dit / bij dezen heeft Judith afgelopen jaar haar eerste bundel samengesteld. Een bundel over opgroeien, volwassen worden, zijn en blijven. Over verbinden en verliezen. Vallen en honderd keer opstaan. Dit is vreugde, diepe liefde en eindeloos verdriet. Dit is het leven, bezien met een knipoog. Een knipoog vol verwondering.

 

Meer lezen van Judith? Volg haar op Instagram: @nondejuud

& Kijk op haar website: nondejuud.nl, via daar kun je ook de bundel bestellen! 

*

 

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden