Nieuwsberichten van Judith van der Steeg

Rolmodellen in kinderboeken

Queer gedichten en 'vanzelfsprekende' LHBTIQ+ personen: Pim Lammers schrijft wat hij zelf gemist heeft. Opdat álle kinderen zich thuis voelen in een boek en zichzelf erin kunnen herkennen.

Lees verder

(On-) gezonde dynamiek

'De wortels stellen het trauma voor, de stam is de codependentie en de takken de verslaving.' Hoe kom je los van een relatieverslaving? Verslaafd aan de liefde, deel 3.

Lees verder

'Lesbisch drama'

Verlatingsangst en bindingsangst zijn twee van de meest voorkomende codependentie patronen binnen liefdesrelaties, met als grondslag emotionele (on-)beschikbaarheid. Verslaafd aan de liefde, deel 2.

Lees verder

Verslaafd aan de liefde

Codependentie: Een verzameling strategieën die jij jezelf hebt aangeleerd en die je door de jaren heen bent gaan gebruiken om je staande te houden. Deel 1: Relatieverslaving.

Lees verder

LGBTOUR

Sanne Pols dompelde zich onder in de roze geschiedenis van Amsterdam en ging op zoek naar échte verhalen uit het veld. Zij laat je de geschiedenis zien van binnenuit. De Tour is terug!

Lees verder

(S)EXPERIMENT

Nadat de vrouwenliefde zo onverwacht insloeg, worstelde cabaretière Kirsten van Teijn lange tijd met de vraag wie of wat ze was. Ze maakte er een voorstelling over. Te zien sinds november 2021!

Lees verder

'Ik speel niet, ik bén Sophie!'

Crossdresser Sophie vertelt haar persoonlijke verhaal, over een ingewikkeld dubbelleven, ontmaskering en het accepteren van zichzelf.

Lees verder

Boeken als voorbeeld

Manon Sikkel is schrijfster en Kinderboekenambassadeur. Ze strijdt voor diversiteit en inclusiviteit, want 'voor kinderen is alles normaal'. #ikleesthuis is haar initiatief.

Lees verder

Queer voices

Het Amsterdamse Galakoor 'queert' klassieke muziek: 'Je moet je veilig voelen om schoonheid te kunnen maken.'

Lees verder

Dingen die ik niet begrijp

Chansonnière Annemarie Brijder zoekt naar antwoorden in haar liedjes. 'Ik hoef nooit iets te verzinnen, alles is echt gebeurd.'

Lees verder

Bar Buka = Open!

Marianne opent een nieuwe vrouwenbar in de Amsterdamse Pijp: 'Ik wil de meiden weer bij elkaar brengen!'

Lees verder

Van groentje tot gastvrouw

Rotterdam, 1979. Voor het Vrouwenhuis staat een schuchtere jongedame te twijfelen en te dralen. Het is nu of nooit.

Lees verder