COC Songfestival 2022

Tijdens de grote finale van het COC Songfestival 2022 strijden tien inzendingen om de meeste, 'douze' points. De 26ste editie van de 'regenboogliedjes' wedstrijd wordt op zondagmiddag 9 oktober georganiseerd in popodium Patronaat in Haarlem: Na twee jaar kroont het festival eindelijk weer een nieuwe winnaar.

Beeld: COC Songfestival

In 2020 en 2021 was het niet mogelijk om het COC Songfestival te organiseren vanwege het coronavirus, maar zondagmiddag start om 16.00 uur in Haarlem een nieuwe editie. COC Kennemerland is de hostingpartner en organiseert het festival in samenwerking met het Landelijk Team COC Songfestival van COC Nederland. De tien inzendingen namens diverse COC afdelingen of andere lhbti+ organisaties, die de afgelopen weken werden voorgesteld via de online kanalen van het festival, strijden tijdens deze finale om de winst. 

Vakjury met prominenten

Tijdens de finale zullen de liedjes worden beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit een viertal prominenten: wethouder Eva de Raadt (verantwoordelijk voor diversiteit en inclusie in gemeente Haarlem), zangeres Monique Klemann (bekend van popgroep Loïs Lane), Jolanda Beyer (directeur van poppodium Patronaat) en de bekende dragqueen Dusty Gersanowitz. De regiojury bestaat uit vertegenwoordigers van de deelnemende COC's en andere lhbti+ organisaties. De punten van beide jury's bepalen de winnaar van de komende editie.

Regenboogweek Haarlem

Rondom het Songfestival zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden, mogelijk gemaakt door steun vanuit het bedrijfsleven, de gemeente Haarlem en diverse fondsen. Zo is er een Halloween Feest in Flinty’s voor jonge queers tot en met 18 jaar. En op 4 oktober lanceert de gemeente Haarlem een nieuwe postercampagne vanwege het tienjarig jubileum Regenbooggemeente.

Op zondag 9 oktober is er, voorafgaand aan het COC Songfestival in Patronaat, een regenboogwandeling door de Haarlemse binnenstad. Hierin neemt stadsgids Fred Rosenhart, in de rol van Bob Rosé, het publiek mee langs plekken waar iets te vertellen valt over de LHBTI+-geschiedenis in de stad. Lees hier meer.

Presentatie, gastoptredens en afterparty

De liveshow, die start om 16.00 uur, zal worden gepresenteerd door Paulette Willemse en Saskia van Zutphen van Mrs. Einstein. Zij deden in 1997 mee aan het Eurovisiesongfestival met het lied 'Niemand heeft nog tijd'. Ook zijn er gastoptredens van zangeres Luz Bravo (winnaar van de laatste editie van het COC Songfestival, lees & kijk hier meer!) en muziekgroep De Reizigers. Zij waren in 2018 en 2019 de inzending namens COC Kennemerland, de hostingpartner van deze editie. Om 20.00 uur start de afterparty, eveneens in poppodium Patronaat, met DJ Bo Monde.


De komende editie in Haarlem belooft uniek te worden. Het festival wordt voor het eerst in haar historie op een zondagmiddag georganiseerd. 'Voor deze editie hebben we gekozen voor een van de mooiste en beste podia van Nederland. We staan namelijk in de grote zaal van het Patronaat. Omdat we vinden dat echt iedereen de kans moet hebben erbij te zijn, hebben we gekozen voor een toegankelijk tijdstip en een handige dag. En natuurlijk houden we rekening met alle mogelijke maatregelen. Op deze manier kunnen we er voor iedereen een schitterend feest van maken!' aldus Jos Ahlers, voorzitter COC Kennemerland.

Deelnemers

De inzending van COC Tilburg-Breda en omgeving  voor het COC Songfestival 2022 is Jasha Eliane met het lied 'Mooiste meisje'. COC Kennemerland stuurt Alexander van der Doorn met het lied 'Colour Blind', voor COC Friesland zie je Blondeau met het lied 'I'll take it'. De inzending van Roze 50 Plus Nederland zijn Jessie en Bam met het lied 'Loes', COC regio Nijmegen stuurt Kristof Urbain met het lied 'Ik zien u graag' het podium op. Voor COC Zeeland zingt  Jerry Hetharie het lied 'Beautiful', COC West Brabant wordt vertegenwoordigd door Maurits Drenth met het lied 'Tell me why'. De inzending van COC Deventer voor is Mrs Bo Rizz & The Pianoman met het lied 'Clouds of difference'. Paul Weelen met het lied 'Different joys for different boys' komt uit voor COC Eindhoven en de inzending van DWH Delft voor het COC Songfestival 2022 is 2B met het lied 'Beetje bi'.


Kaartverkoop

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor 26ste editie van het COC Songfestival in poppodium Patronaat (Haarlem). Kaarten kosten € 23,00 (incl. servicekosten) per stuk en dat is inclusief toegang tot de afterparty. Er zijn ook groepstickets beschikbaar. De liveshow start om 16.00 uur, de zaal gaat open om 15.30 uur. Ga voor de online kaartverkoop en meer informatie naar www.cocsongfestival.nl of www.patronaat.nl.COC Songfestival 

In 2019 beleefde het COC Songfestival de 25ste (en voorlopig laatste) editie die werd gewonnen door zangeres Luz Bravo met haar lied 'Harmony' namens COC Midden-Nederland. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboog liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen.

Meer informatie en het hele programma: www.cocsongfestival.nl

 

Lees ook:

*

Blijf op de hoogte!

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden