Wednesday

Let op! Dit artikel bevat spoilers.

Amper een maand geleden verscheen Wednesday, de gloednieuwe spin-off van The Addams Family, op Netflix. The Addams Family is een populaire film franchise die uitkwam in 1991. Sindsdien is het iconische karakter Wednesday Addams voor veel lgbt+ kijkers een gay icoon geworden. Christina Ricci vertolkte toentertijd de rol van Wednesday. Hierna werd deze rol vertolkt door onder meer Chloe Grace Moretz en op dit moment speelt Jenna Ortega Wednesday in de gelijknamige Netflix serie, geschreven door Tim Burton.

De serie gaat over tienermeisje Wednesday Addams, die door haar ouders naar een bovennatuurlijke kostschool wordt gestuurd in de hoop dat ze daar haar ontluikende paranormale krachten kan benutten. Op deze kostschool bevindt ze zich tussen vampieren, sirenen en weerwolven, maar ze is nog steeds een buitenbeentje. Maar Wednesday heeft daar zelf geen problemen mee. Ze geeft niks om wat anderen van haar denken, want ze wil juist niet bij de meute horen. De serie volgt haar turbulente tienerjaren, terwijl zij probeert te dealen met haar paranormale gaven. Tegelijkertijd is ze in gevecht met een seriemoordenaar die de stad terroriseert en is ze betrokken bij het oplossen van een moordmysterie, waar haar ouders meer van leken te weten.

 

Queerbaiting

Als eeuwige buitenstaander wordt Wednesday door sommigen al lange tijd gezien als een queer-icoon. Er zijn echter ook heel wat kijkers die negatieve uitingen doen over de manier waarop wordt gesuggereerd dat Wednesday queer is, terwijl die beloofde 'queerness' uiteindelijk niet wordt waargemaakt. Producenten van series en films

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Onthulling van Laxmi Manuela

'Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride 2023 mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen, die twijfelen over hun geaardheid, te inspireren!'

Lees verder

Liefde wint in België

Alice on the Roof bracht een hartverwarmend nummer uit om een historische mijlpaal te vieren: de 20e verjaardag van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in België.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden