Wednesday

Let op! Dit artikel bevat spoilers.

Amper een maand geleden verscheen Wednesday, de gloednieuwe spin-off van The Addams Family, op Netflix. The Addams Family is een populaire film franchise die uitkwam in 1991. Sindsdien is het iconische karakter Wednesday Addams voor veel lgbt+ kijkers een gay icoon geworden. Christina Ricci vertolkte toentertijd de rol van Wednesday. Hierna werd deze rol vertolkt door onder meer Chloe Grace Moretz en op dit moment speelt Jenna Ortega Wednesday in de gelijknamige Netflix serie, geschreven door Tim Burton.

De serie gaat over tienermeisje Wednesday Addams, die door haar ouders naar een bovennatuurlijke kostschool wordt gestuurd in de hoop dat ze daar haar ontluikende paranormale krachten kan benutten. Op deze kostschool bevindt ze zich tussen vampieren, sirenen en weerwolven, maar ze is nog steeds een buitenbeentje. Maar Wednesday heeft daar zelf geen problemen mee. Ze geeft niks om wat anderen van haar denken, want ze wil juist niet bij de meute horen. De serie volgt haar turbulente tienerjaren, terwijl zij probeert te dealen met haar paranormale gaven. Tegelijkertijd is ze in gevecht met een seriemoordenaar die de stad terroriseert en is ze betrokken bij het oplossen van een moordmysterie, waar haar ouders meer van leken te weten.

 

Queerbaiting

Als eeuwige buitenstaander wordt Wednesday door sommigen al lange tijd gezien als een queer-icoon. Er zijn echter ook heel wat kijkers die negatieve uitingen doen over de manier waarop wordt gesuggereerd dat Wednesday queer is, terwijl die beloofde 'queerness' uiteindelijk niet wordt waargemaakt. Producenten van series en films

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Op het Domplein

Genieten met mijn vriendin en onze kleine, van de Pietjes en pepernoten. Ik kijk om me heen en ineens zie ik mezelf op dit plein zo'n tien jaar terug. Flashback naar de zomer van 2013, Roze Zaterdag in Utrecht...

Lees verder

'Extremisme' in Rusland

Het hooggerechtshof in Rusland heeft ingestemd met een verbod op de 'internationale LHBT beweging' en vanaf onmiddellijke ingang wordt de 'organisatie' aangemerkt als extremistisch.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden