The Prom bijna voorbij

Op 15 februari was de 100e voorstelling van de musical The Prom in Stadsschouwburg Velsen te IJmuiden: Een feelgood musical over de lesbische scholier Emma, gespeeld door Juliëtte van Tongeren, die haar vriendin als date meenemen wil naar het schoolfeest. De conservatieve voorzitter van de ouderraad wil dit niet toestaan, met alle gevolgen van dien....

Beeld: De Graaf & Cornelissen.

The Prom is een prachtige musical met glitter en glamour én een boodschap. Het originele script is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Toen een lesbische scholier in Mississippi haar vriendin wilde meenemen naar het eindfeest, werd het eindfeest afgelast. Meer weten over het verhaal en de musical: lees ook ons voorgaande artikel over The Prom.

The Prom zie je nog tot 11 maart in de theaters!

Lovende recensies

De musical kreeg in Nederland veelal lovende recensies van onder andere de Volkskrant die een beoordeling van 4 sterren gaf, met de fraaie woorden: 'The Prom wordt met zo veel charme, geestdrift, enthousiasme én talent opgevoerd dat je er onmiddellijk in meegaat.' Ook de Trouw deelt vier sterren uit met de headline: 'Hilarische voorstelling vol zelfspot met een geweldige Pia Douwes.'

Het NRC had een kritische noot over de musical en vond: 'The Prom mist diepgang.' Het AD was daarentegen weer laaiend enthousiast en gaf de musical zelfs 5 sterren en kopt daarbij in met 'voltreffer die volop overtuigt, inspireert en zelfs ontroert'. Daarbij schrijven ze die voltreffer toe aan een fantastische mix van fris talent en gevestigde namen.

 

 

Waar nog te zien

Een warm verhaal én heerlijke humor… Precies iets voor jou? Als je de musical nog wil zien, dan is snel reserveren handig. Dit zijn de laatste aankomende theatervoorstellingen:

Woensdag 1 maart, Schouwburg Kunstmin in Dordrecht

Donderdag 2 maart, Schouwburg Kunstmin in Dordrecht

Vrijdag 3 maart, Stadsschouwburg in Utrecht

Zaterdag 4 maart, Stadsschouwburg in Utrecht

Zondag 5 maart, Stadsschouwburg in Utrecht

Woensdag 8 maart, Scheldetheater – Terneuzen

Vrijdag 10 maart, Theater Hotel Almelo

Zaterdag 11 maart, Theater Hotel Almelo

 

De filmversie, met Jo Ellen Pellman in de rol van Emma en Oscar winnaar Ariana DeBose als haar vriendin Alyssa, zie je op Netflix en meer daarover (+ trailer!) lees je in dit artikel.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder

Afscheid

Inseminatiepoging drie was raak, maar na twee maanden bleek het kindje niet meer te leven. Wat moest er nu gebeuren? 'Afwachten,' had de arts gezegd. Dat gingen we dus maar doen...

Lees verder

Vers leesvoer

Een inclusieve reisgids, een 'een veelkoppig verhaal over transformatie en de zoektocht naar liefde en bestaansrecht,' en overal kleurrijke feestjes met Nine en Mella, om voor te lezen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden