Schandalig mooie opera

Nederlands bekendste operazangeres Francis van Broekhuizen staat maar liefst voor twee tournees in de startblokken. Vanaf 24 november tot en met 10 december zingt ze in de voorstelling Maria Callas. En van 2 februari 2024 tot en met 31 mei gaat Francis met pianist Gregor Bak het theater in met de voorstelling 'Schandalig mooie opera!'.

Maria Callas – een leven in aria's

De veelzijdige Francis was vorig jaar zo rond de koudere maanden druk met kerstconcerten en afgelopen jaar was Francis nog te zien in 'The Francis & Dominic show'. Binnenkort zie je haar in de voorstelling Maria Callas 100 jaar.

Francis zei in een eerder interview met ons al: 'Maria Callas is mijn grote voorbeeld'. En nu is het dus zover: Ze kruipt in de huid van de beroemde operazangeres Maria Callas (1923–1977). Callas is één van de beroemdste operazangeressen van na de Tweede Wereldoorlog. Ter ere van haar honderdste geboortejaar staat zij centraal in deze voorstelling. Het gaat over haar grote successen en over haar persoonlijke leven, dat ook telleurstellingen en schandalen kende. In de voorstelling bezingt Francis Maria's levensverhaal met haar mooiste aria's, zoals Casta diva en Vissi d'arte

Voor wie niet bekend is met Maria Callas: bekijk onderstaande filmpje, dat meer dan 27 miljoen keer bekeken is. Hierin zingt ze vanaf circa 2 minuten live Bizet's Carmen Habanera in Hamburg, 1962.

Maria Callas werd La divina genoemd, de goddelijke. In de voorstelling Maria Callas 100 jaar brengt Francis samen met sopraan Elenora Hu en het Phion orkest onder leiding van George Petrou 'la divina's' mooiste aria's. Dat Francis de rol heeft, is niet zo gek. Ze is een dramatisch sopraan van topklasse, studeerde cum laude af aan het conservatorium Amsterdam en sindsdien zong ze vele rollen. Het belooft een adembenemend mooie voorstelling te worden.

Optredens vinden plaats in diverse steden door heel Nederland: Enschede, Apeldoorn, Den Haag, Haarlem, Tilburg. Arnhem, Utrecht, Eindhoven, Nijmegen, Doetinchem en Deventer. Het programma bekijken en tickets bestellen kan via de website van Phion.

 

Schandalig mooie opera

Schandalig mooie opera is een geheel nieuwe voorstelling van Francis en pianist Gregor Bak, die na hun succesvolle tournee van de voorstelling Bij twijfel hard zingen (ook de titel van het boek van Francis) een nieuw programma maakten, waarin  Francis veel dieper ingaat op beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Zijn de verhalen over moeilijke operadiva’s waar? Je mag een leerzame, humorvolle en gezellige avond verwachten met mooie werken van onder andere Mozart, Verdi en Puccini. De voorstelling zal zo'n vier maanden duren: de eerste voorstelling is op 2 februari 2024 bij Theater Warenar in Wassenaar en de laatste voorstelling van 31 mei is bij Schouwburg Het Park in Hoorn.

Naast Wassenaar en Hoorn zijn er voorstellingen in diverse andere steden. Bekijk de hele speellijst en bestel tickets via de website van Francis van Broekhuizen.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden