Nieuwsberichten van Lorella van der Hooft

Corrie

Marieke Widlak maakte een bijzonder mooie docu over omgaan met veranderingen binnen een liefdesrelatie. 'Ik wilde een film maken die vertrouwen zou uitstralen over het afwijken van de norm.'

Lees verder

De geschiedenis van mijn seksualiteit

Sofie Lakmaker debuteert: Naast de hoop om een beroemde lesbiënne te worden, was het doel om een mooi en hopelijk 'raak' boek schrijven. Wij spraken haar.

Lees verder

Happy New Queer

Fleur Pierets vertelt over haar jaar en toekomstplannen, en over hét online evenement van deze feestdagen en de uitvaart van 2020: Happy New Queer.

Lees verder

Centen van Knegsel

Wat betekent goed doen eigenlijk en voor wie doe je goed? Regisseur Marieke Widlak (27) ging voor haar nieuwe film op zoek naar het antwoord op deze vragen.

Lees verder

Lotte Velvet

'Als kunstenaar is het je taak om te vertalen wat er gebeurt in de wereld. Ik voel ook dat mensen daar behoefte aan hebben.' Lotte won afgelopen week het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Lees verder

Pijnlijkheid en schaterlachen

'Een lesbisch koppel zei na afloop: we gaan weer vaker hand in hand lopen. Dat het maken van theater zoiets kan bereiken, is echt de wereld voor mij.'

Lees verder

Betty

Genderfluïditeit van Generatie Z en queer verhaallijnen zonder labels. Crystal Moselle maakte miniserie over skatende vrouwen in New York City.

Lees verder

Lesbische Liga

Een heuse lesbische podcast en tweede thuis voor heel lesbisch Nederland! Gemaakt door Annefleur en Vera, want: 'Lesbi's zijn hartstikke leuk'.

Lees verder

Leesvoer!

Nu de zon zich steeds vaker laat zien en je in tijden van COVID-19 eigenlijk nergens anders heen kunt dan je eigen balkon, dak of tuin, is het tijd om te bingereaden.

Lees verder

Luister!

Thuis is er ook genoeg moois te zien en te doen. Daarom hier een lijstje fijne podcasts om je de coronacrisis door te helpen: Poëzie, feminisme, politiek, ANNE+ en meer!

Lees verder

Gedichtjes van Doet

'Als zo'n gedicht dan af is, valt wat ik voel ook pas echt op z'n plek. Zo leer ik mezelf een beetje begrijpen.' Lorella spreekt Doeta (22) over haar werk.

Lees verder

Zorg dat je jezelf blijft

Agent in opleiding Louanne: 'Het heeft geen nut om energie te steken in mensen die jou toch niet accepteren om wie je bent.'

Lees verder

KUT Shirt

Een ode aan de vulva, 'weg met het taboe rondom de vagina'. Grafisch vormgever Trudie Koorstra creëerde het KUT shirt: Het mag gezien worden.

Lees verder

Eén jaar Liefdescollege

Interview: Theatermaker en off-stage liefdesprofessor Renate Reijnders blikt terug op een jaar vol liefdestips en -trics. De voorstelling is nog tot april 2020 te zien!

Lees verder