Mijntje uit de kast

Wie kent Mijntje niet? Deze vrolijke rondborstige, biseksuele, roodharige is al sinds 2004 vast onderdeel van Zij aan Zij. Samen met haar Mia maakt Mijntje van alles mee, van coming out tot goedmaakseks - en dat is binnenkort in albumvorm te lezen!

Middels een crowdfunding op voordekunst.nl hoopt stripmaakster Margreet de Heer 'Mijntje uit de kast' te kunnen financieren. 'Ik heb goede hoop dat het slaagt. Mijntje is bij mijn weten de enige biseksuele stripfiguur van Nederland. Nederland loopt wereldwijd nog een beetje achter op het gebied van queer comics, terwijl er duidelijk behoefte is aan strips met deze thematiek. Ik lees ze in elk geval graag, en Mijntje is voor mij een van de leukste strips om te maken. Ik verzin Mijntje eigenlijk niet, ik heb meer het gevoel dat ze echt bestaat en dat ik alleen opteken wat ze meemaakt.'

Filmpje van Margreet! 

Nieuwsgierig naar de eerste avonturen van Mijntje? Draag dan bij aan dit eerste deel in wat hopelijk een hele reeks gaat worden (kan al vanaf een tientje!) op de funding pagina van Voor de Kunst.

 

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Rainbow Map 2024

Nederland staat op de 14e plek. 'Zorgwekkend,' want 'iedereen in Nederland moet veilig en zichtbaar zichzelf kunnen zijn, wat ook je seksuele oriëntatie, geslachtskenmerken, genderidentiteit of genderexpressie is.

Lees verder

Jeanneke Pis gives a sh*it

Çavaria lanceert verkiezingscampagne tijdens prideweek: in Vlaanderen en Brussel kregen belangrijke standbeelden een 'regenboogkakje' om aandacht te vragen voor LGBTI+ rechten en welzijn.

Lees verder

Altijd alles delen

Ik ben nogal van het praten. Blijkbaar erger ik mijn vriendin daarmee, ze heeft het gevoel dat ik elk aspect van ons leven doodanalyseer. Het beklemt haar. Ligt dat aan mij? Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden