Nieuwsberichten van Eva van der Linden

Onderweg naar jou

'Een pleidooi om met open vizier in de wereld te staan.' Kim wil dolgraag een kind, koste wat het kost. Haar partner Céline is in transitie en geeft Kim de ruimte om zwanger te worden.

Lees verder

Kopje Onder

Jona speelt gitaar en zingt, Nicole speelt melodica en mondharmonica en praat er af en toe doorheen. Ze maken samen verhalende Nederlandstalige liedjes.

Lees verder

Colombe

Christine van den Hove: Op dezelfde dag worden twee kinderen geboren. De twee meisjes, Colombe en Amparo, groeien samen op en voelen zich steeds sterker tot elkaar aangetrokken.

Lees verder

Dit gaat over Sarah

'Deze roman is prachtig en hartverscheurend. Net als de lerares had ik continu het gevoel dat ik naar adem moest happen.'

Lees verder

Bar Buka Singleborrel

Shotjes, 'kletspotten' en singles: Ellen, Natascha, Mirne, Kim, Jeanette, Marilou, Meryem, Elisa, Anna, Nicky, Claudia. Ze waren er allemaal. En allemaal waren ze even leuk.

Lees verder

Het paradijs ontvlucht

Het verhaal van een Jehova's Getuige, door Adriënne Nijssen. Ingrid is ex-Jehova's Getuige en lesbisch. Ze vertelt haar indringende verhaal.

Lees verder

Overgave - Melissa Brayden

Danseressen Ana en Nathalie in een passievolle pas de deux met de nodige erotiek: een boek om bij weg te zwijmelen.

Lees verder

Nachtouders - Saskia de Coster

'Dit is mijn verhaal, maar het is, denk ik, ook het verhaal van iedere ouder die wel eens gewankeld heeft.' Een heel erg mooie roman.

Lees verder

LHBT-monitor 2018

Minder geweld tegen lesbische vrouwen? 'Knuffelen kan al problemen geven. Vroeger deed ik het gewoon, nu durf ik niet meer.'

Lees verder

Een tevreden lach - Burnier

Worden wie je bent is het mooiste wat er is. Maar in Een tevreden lach (1965) gaat dat niet zonder slag of stoot. Een klassieker opnieuw uitgegeven.

Lees verder

Pesters en de gymjuf

Coming Out Dag 2018: Eva vertelt haar verhaal. 'Ik was jong en naïef en verwachtte dat de wereld me zou begrijpen. De realiteit bleek anders.'

Lees verder

Wilde Rozen

Een klassieker in de lesbische literatuurgeschiedenis en meer dan dat: De romancyclus Wilde Rozen, door Damesschrijfbrigade Dorcas, is opnieuw uitgegeven.

Lees verder

Middagzwemmers

Komisch drama over een lesbisch stel met kinderwens op zoek naar een donor: 'Een verhaal over liefde en familie met rake humor en duivelse dilemma's, van een ambitieus nieuw talent, Jocelyn Vreugdenhil.'

Lees verder

Nieuwe Namen

Levensverhalen van transgender ouderen: Symposium en lancering van het nieuwste boek van Eveline van de Putte.

Lees verder

Spiegel van Cara Delevigne

En dan ben je ook nog lesbisch. (…) Cara heeft alles heel ingenieus geconstrueerd, maar dat is ook gelijk het manco van dit boek.

Lees verder

Lesbische zinnen

Tentoonstelling IHLIA: De schaamte voorbij: lesbische zinnen tentoongesteld.

Lees verder