WOMB m/f/x

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 5 maart 2021
Tijd: 20:30-23:00
Type: Cafe & Party
Website: https://www.ulrikequade.nl/agenda/

Locatie:

Naam: Theater Bellevue
Straat: Leidsekade 90
Postcode: 1017 PN
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Isis, Osiris en Seth zijn een goddelijke Egyptische drieling. Ze zijn de hoofdfiguren van vele verhalen van verzengende liefde, dodelijke jaloezie en magische (weder)geboorte.


“Womb [w-oem-] is het Engelse woord voor baarmoeder. Het woord zelf is als het geluid van het eerste teken van leven: een kloppend hartje.”


Eeuwenoude mythes verklaren wat we onszelf niet kunnen herinneren: het ontstaan van de wereld en de start van ons eigen leven leven. Regisseur Ulrike Quade geeft zo’n mythe opnieuw vorm. Samen met audiovisueel makerscollectief The Transketeers slaat ze de brug tussen de Egyptische goden en hedendaagse opvattingen over identiteit, gender en vruchtbaarheid. Als we de verhalen van ons ontstaan herschrijven, kunnen we dan ook onze eigen identiteit opnieuw vormgeven?   


Theater, dans, schaduwspel, beeldende kunst, muziek en documentaire audiofragmenten komen samen in een hypnotiserende voorstelling met poëtische muziek en indringende beelden. Womb m/f/x is een nieuwe voorstelling over eeuwenoude familiebanden en het doorgeven van het leven; een ontstaansmythe voor grip op een tijd van identiteitspolitiek en zogenaamde maakbaarheid.


Een hypnotiserende voorstelling met poëtische muziek en indringende beelden


Credits


regie Ulrike Quade


performers Ibelisse Guardia Ferragutti, Gil (The Grid) Gomes Leal, Gabriel Casanova Miralda


documentair materiaal, procesadvies The Transketeers


kostuums Carly Everaert


muziek Arnoud Traa


licht Floriaan Ganzevoort


regie-assistentie Anne van Dorp


met dank aan Research/Expertise Uterus & Isis: Neske Beks


Womb m/f/x wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder

Boek & Borrel

Welk boek heeft een onuitwisbare indruk op je gemaakt? Welk boek sleepte je vroeger mee in je tas? En wat heeft dit boek betekend in je leven? In gesprek met… Claudia van der Werf.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden