Tafeltijd over lesbisch en geloof

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 oktober 2018
Tijd: 18:00
Type: Overige
Website: www.poink.info

Locatie:

Naam: Het Rozet
Straat: Kortestraat 16
Postcode: 6811 EP
Plaats: Arnhem
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

TafelTijd - over lesbisch zijn en geloof


Vrijdagavond 12 oktober 2018 in Arnhem


Tijdens een maaltijd (potluck) met elkaar in gesprek over lesbisch zijn, uit de kast komen, gelovig zijn en hoe dat voor jou wel of niet combineert. De bedoeling van de avond is om zowel lesbische als gelovige vrouwen elkaar te laten ontmoeten en te ontdekken wat je allemaal met elkaar gemeen hebt. Een avond met diepgang dus. Georganiseerd door Poink in samenwerking met Wijdekerk in het kader van de Internationale Coming Out Dag eerder die week.


We nodigen graag een divers publiek uit. De insteek van de avond is om elkaar te inspireren, steunen en bemoedigen. Dus ben je gelovig en wil je eens meer horen over wat het betekent om lesbisch te zijn? Ben je lesbisch maar ben je nog nooit in een kerk geweest? Kom je weleens in de kerk maar ben je nog niet uit de kast? Of spreekt het thema van deze activiteit je aan. Sluit je aan!


We verzamelen om 18:00 uur. Rond 20:30 uur sluiten we af en voor wie wil kunnen we daarna beneden aan de bar naborrelen.


We willen iedereen vragen om kleine hapjes mee te nemen voor de groep aanwezigen. Let op: het dienen hapjes te zijn die in 1 hap in je mond passen. Poink koopt voldoende sapjes en drankjes in. Kosten zijn 5 euro per persoon.


Vooraf opgeven is fijn, zodat we weten met hoeveel personen we zullen zijn.


We gaan zorgen voor voldoende evenwicht in de groep. Geef even aan of je wel of niet kerkelijk/lesbisch bent


TafelTijd is een initiatief van Wijdekerk dat in meerdere steden gestalte krijgt. Wijdekerk is opgestart door Miranda Terpstra. Zij is christelijk. De reacties vanuit de kerk op homoseksualiteit schudden haar wakker en ze zag de noodzaak om binnen de kerk veranderingen teweeg te brengen, zodat ieder mens zich welkom zou voelen. Ze richtte Wijdekerk op en schreef het boek Hartenvrouw. TafelTijd is een initiatief van Wijdekerk om samen om tafel te gaan en met elkaar het gesprek aan te gaan over geloof en homoseksualiteit.


Poink organiseert zeer diverse activiteiten waar vrouwen die van vrouwen houden elkaar kunnen ontmoeten. Deze activiteit wordt georganiseerd door Ellen. Ellen is bekend met Wijdekerk én met Poink.


Tafeltijd


over lesbisch zijn en geloof


Wanneer: Vrijdag 12 oktober 2018 van 18:00 – 20:30 uur


Waar: D3rde Verdieping, Rozet, Kortestraat 16, Arnhem.


Kosten: 5 euro per persoon inclusief drankjes


Opgeven: graag via tafeltijdpoink@gmail.com. Vóór 4 oktober is fijn.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

The L word: TRAILER!

Oude bekenden en nieuwe gezichten: Generation Q is coming! Bekijk nu de officiële trailer van de langverwachte sequel!

Lees verder

LBQ Women's Conference

Eerste mondiale LBQ-vrouwen conferentie in Kaapstad, Zuid-Afrika: Empoweren met queer healing en een lesbisch huwelijksaanzoek.

Lees verder

Tales of the City (Tip!)

Mary Ann keert terug naar San Francisco en wordt herenigd met haar zelfgekozen familie en de nieuwe generatie LGBTQ+ inwoners van 28 Barbary Lane.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden