Bijeenkomst: Zijn biculturele LHBTIQ’s veilig in Amsterdam?

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 13 december 2018
Tijd: 18.30-22.00 uur
Type: Cafe & Party

Locatie:

Naam: Podium Mozaïek, Studio Flex (begane grond), Amsterdam
Straat: Bos en Lommerweg 191
Postcode: 1055 DT
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Biculturele LHBTIQ’s in Amsterdam hebben zich de afgelopen jaren meer georganiseerd. Velen van hen zijn zichtbaarder geworden, maar tegelijkertijd brengt dit ook onveilige situaties met zich mee.
 
LHBTIQ vluchtelingen zijn in hun landen niet veilig en kunnen zichzelf niet zijn en biculturele LBHTIQ’s zijn in eigen land op de vlucht voor familie om zichzelf te kunnen zijn. In hoeverre kunnen we er in Amsterdam voor zorgen dat iedereen veilig zichzelf kan zijn? Deze avond delen we persoonlijke verhalen en gaan biculturele LHBTIQ organisaties in dialoog over veiligheid in Amsterdam.
 
Deze bijeenkomst is onderdeel van Jezelf kunnen zijn in Amsterdam, een programma dat zich richt op enerzijds empowerment van biculturele LHBTIQ’s (lesbisch, homo, biseksueel, transgender, intersekse, queer) en anderzijds het leggen van de verbinding met Amsterdam als geheel.


Aanmelding is verplicht. Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers. U kunt zich aanmelden via chris@connectingdifferences.nl

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Toen ik The L Word keek...

'Ik was op slag verliefd. Eén ding wist ik in ieder geval zeker: ik wilde later ook een Tina.' Wat voor impact had de serie op jou?

Lees verder

Geaardheid en BMI

Lesbische en biseksuele vrouwen hebben een grotere kans op overgewicht en obesitas, blijkt uit Engels onderzoek.

Lees verder

Movies That Matter

'Open je ogen voor mensenrechten. Cinema kan door onverschilligheid of cynisme heen breken.' Win kaarten voor een film naar keuze!

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond