WikiVrijdag Online Meet Up

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 10 juli 2020
Tijd: 14:00-16:00
Type: Workshop
Website: https://www.facebook.com/events/1014513002284196/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Op vrijdagmiddag 10 juli komen we weer online samen, voor het bewerken van Wikipedia (en de andere projecten). Atria, IHLIA LGBT Heritage en Wikimedia Nederland hebben de handen ineen geslagen en bieden gezamenlijk een online WikiVrijdag aan.


Wil jij ook aan de slag en vanuit huis werken aan meer gendergerelateerde en LHBTI-onderwerpen op Wikipedia, beeld op Wikimedia Commons en/of data op Wikidata? Je bent van harte uitgenodigd!


Agenda:


14.00 uur: Inloop deelnemers


14.10 uur: Welkom / start WikiVrijdag


14.15 uur: Voorstelronde - waar ga jij aan werken, heb je hulp je nodig?


14.30 uur: Zelf aan de slag, en stel je vragen wanneer je wilt. Het is mogelijk om even apart te overleggen in een 'breakout room'.


15.45 uur: Gezamenlijke afronding


Voorbereiding


Deze WikiVrijdag is opgezet als een gezamenlijke werksessie. Ben je een starter? Om de tijd volledig te kunnen benutten, raden we je aan om je voor te bereiden. Meer info over aanmelden bij Wikipedia, inspiratie vinden en handige tips: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Online_bijeenkomsten_2020


Welk videokanaal gebruiken we?


We hebben ervoor gekozen om te werken met Zoom. Wanneer je je aanmeldt voor de WikiVrijdag sturen we je op donderdag een link toe waarmee je kunt aansluiten bij de online bijeenkomst op vrijdag.


Misschien heb je al vragen over Wikipedia, Wikimedia Commons of Wikidata die je op 10 juli wilt bespreken. Wanneer je vooraf je vraag instuurt, kunnen wij voorafgaand aan de bijeenkomst wat uitzoekwerk doen. Mail je vraag dan aan Denise Jansen, jansen@wikimedia.nl met als onderwerp 'Vraag WikiVrijdag 10 juli”.


Heb je vragen die je graag eerder wilt bespreken? Stel je vraag dan in de Facebook groep WikiVragen!. Deze groep is speciaal opgericht voor al je Wiki vragen.


Inschrijven


Om je de link voor de bijeenkomst te kunnen toesturen, is inschrijven noodzakelijk. We gebruiken je gegevens alleen voor het toesturen van de link waarmee je kunt inloggen. Inschrijven kan via de 'ticketlink'. 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden