Queer Dating in het Cobra Museum

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 maart 2024
Tijd: 10:00-13:00
Type: Overige
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/queer-dating-in-het-cobra-museum/

Locatie:

Naam: Cobra Museum
Straat: Sandbergplein 1
Postcode: 1181 ZX
Plaats: Amstelveen
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Hoe vrij voel jij je? En hoe belangrijk is het uiten van je identiteit?


Neem je date mee naar de tentoonstellingen: Vrijheidsschreeuw en Anton Corbijn – Moøde. Vol goede moed en met een spannend/prikkelend vragenboekje in je hand, verkennen jullie de kunst in het museum en leren jullie elkaar beter kennen.


Cobra was een internationale beweging van jonge, vooruitstrevende kunstenaars. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog veroorzaakten zij een revolutie: een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag doorwerkt in kunstopvattingen en kunstuitingen.


De vreugde van totale geestelijke en artistieke vrijheid en spontaniteit moest een tegenwicht bieden aan de nachtmerrie van de oorlog.


Vrijheid is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt, daar moet nog altijd voor worden gestreden. Tijdens het rondlopen door de tentoonstellingen word je uitgedaagd om na te denken over vrijheid en identiteit.


Neem je date mee, deel je blik en creëer blijvende herinneringen met elkaar.


Dit programma is onderdeel van de Queer Geschiedenismaand.


Over Queer Geschiedenismaand


Van 1 tot en met 31 maart 2024 vindt de vierde editie van de Queer Geschiedenismaand plaats. In musea en culturele instellingen door het hele land zal speciale aandacht besteed worden aan de viering en overdracht van LHBTIQ+-geschiedenis.


Behalve programmaonderdelen in de vorm van tentoonstellingen en rondleidingen zullen de verhalen van de LHBTIQ+-gemeenschap ook worden verteld in online content zoals blogs en videos.


Queer Geschiedenismaand wordt georganiseerd door IHLIA LGBTI Heritage en wordt dit jaar bijgestaan door onder andere het Regionaal Archief Alkmaar, Amsterdam Museum, Beeld & Geluid, Schouwburg Amstelveen, Frans Hals Museum, Brabants Historisch Informatiecentrum en de Oude Kerk Amsterdam.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden