Ellie Lust weg bij politie

Politiewoordvoerder Ellie Lust gaat het korps verlaten. Ze wil zich helemaal geen richten op televisiewerk, wat niet te combineren is met de politie.

Ellie Lust heeft zich tijdens haar carrière bij de politie veel ingezet voor de rechten van de lhbti-gemeenschap en startte Roze in Blauw. Ze ontving veel prijzen voor haar werk en is belangrijk in de acceptatie rondom de lhbti-gemeenschap.

Afgelopen augustus deed Ellie Lust verslag van de Canal Parade in Amsterdam.

Ellie Lust begon haar politiecarrière in 1987 als wijkagent in de Baarsjes en de Frederik Hendrikbuurt, lezen we op de website van AT5. In 2007 begon ze als politiewoordvoerster. Vanaf toen was ze ook vaker op televisie te zien. Toen startte ze ook haar project Roze in Blauw en was ze steeds vaker op tv te zien. Ze verscheen al eerder, in politiefunctie, in Opsporing Verzocht. In 2016 deed ze mee aan Wie is de Mol? en werd ze bekend bij het grote publiek. Later maakte ze het programma Ellie op Patrouille en rees de vraag of haar bekendheid haar politiewerk niet in de weg zou zitten.

Lees ook: Ellie Lust: BN'er of politie?

Lust vertelt in een interview met Het Parool, dat komend weekend in de PS van de Week wordt gepubliceerd, dat ze na de opnames van Ellie op Patrouille door de politieleiding voor het blok werd gezet: ze moest kiezen tussen haar tv-carrière of de politie.

'Ik dacht: het kan toch niet wáár zijn, mijn pistool inleveren, en mijn legitimatie, en mijn uniform - ik zág het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie? En ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan.'

In een reactie laat de Amsterdamse politie weten dat Ellie inderdaad al eerder voor de keuze gesteld was tussen politie- of televisiewerk. 'De bottom line is dat we haar werk als woordvoerder onverenigbaar vonden met haar televisieloopbaan. Ze moest dus kiezen. Dat had ook met de tijd en energie te maken die je maar één keer kunt besteden. Werd haar hoofdtaak haar neventaak of werd haar neventaak haar hoofdtaak? Ze heeft gekozen voor haar televisiecarrière. Dat is het, wat ons betreft. Meer is niet aan de hand', aldus hoofd communicatie Fransman van politie Amsterdam.

*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden