Ellie Lust weg bij politie

Politiewoordvoerder Ellie Lust gaat het korps verlaten. Ze wil zich helemaal geen richten op televisiewerk, wat niet te combineren is met de politie.

Ellie Lust heeft zich tijdens haar carrière bij de politie veel ingezet voor de rechten van de lhbti-gemeenschap en startte Roze in Blauw. Ze ontving veel prijzen voor haar werk en is belangrijk in de acceptatie rondom de lhbti-gemeenschap.

Afgelopen augustus deed Ellie Lust verslag van de Canal Parade in Amsterdam.

Ellie Lust begon haar politiecarrière in 1987 als wijkagent in de Baarsjes en de Frederik Hendrikbuurt, lezen we op de website van AT5. In 2007 begon ze als politiewoordvoerster. Vanaf toen was ze ook vaker op televisie te zien. Toen startte ze ook haar project Roze in Blauw en was ze steeds vaker op tv te zien. Ze verscheen al eerder, in politiefunctie, in Opsporing Verzocht. In 2016 deed ze mee aan Wie is de Mol? en werd ze bekend bij het grote publiek. Later maakte ze het programma Ellie op Patrouille en rees de vraag of haar bekendheid haar politiewerk niet in de weg zou zitten.

Lees ook: Ellie Lust: BN'er of politie?

Lust vertelt in een interview met Het Parool, dat komend weekend in de PS van de Week wordt gepubliceerd, dat ze na de opnames van Ellie op Patrouille door de politieleiding voor het blok werd gezet: ze moest kiezen tussen haar tv-carrière of de politie.

'Ik dacht: het kan toch niet wáár zijn, mijn pistool inleveren, en mijn legitimatie, en mijn uniform - ik zág het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie? En ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan.'

In een reactie laat de Amsterdamse politie weten dat Ellie inderdaad al eerder voor de keuze gesteld was tussen politie- of televisiewerk. 'De bottom line is dat we haar werk als woordvoerder onverenigbaar vonden met haar televisieloopbaan. Ze moest dus kiezen. Dat had ook met de tijd en energie te maken die je maar één keer kunt besteden. Werd haar hoofdtaak haar neventaak of werd haar neventaak haar hoofdtaak? Ze heeft gekozen voor haar televisiecarrière. Dat is het, wat ons betreft. Meer is niet aan de hand', aldus hoofd communicatie Fransman van politie Amsterdam.

*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrouwen en voetbal

Op 2Doc zie je de documentaire Copa 71, die het bijzondere verhaal vertelt van een wereldkampioenschap vrouwenvoetbal dat volledig uit de sportgeschiedenis moest verdwijnen.

Lees verder

Ongeschreven

Comedian Kim Schuddeboom staat nog tot eind mei met haar voorstelling in de theaters. Het is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, 'een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd.' We spraken haar.

Lees verder

Verliefd op een man

'Eerlijk gezegd lig ik compleet overhoop. Altijd gedacht dat ik 100% lesbienne was, maar sinds de komst van een nieuwe mannelijke collega ben ik hopeloos verliefd op hem.' Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden