Ellen stopt

Komend najaar begint het 19e seizoen van de 'Ellen DeGeneres Show' en daarna is het afgelopen, zo laat Ellen weten in een interview met de Hollywood Reporter. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging.

De reden dat ze na al die jaren gaat stoppen met het populaire, dagelijkse programma heeft niets te maken met de aantijgingen van eerder dit jaar; Werken voor Ellen zou vreselijk zijn, de verhalen begonnen zich op te stapelen nadat de Nederlandse visagiste Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, zich in De Wereld Draait Door negatief had uitgelaten over haar bezoek aan de talkshow van DeGeneres. (Lees ook: Ellen onder vuur – Zij aan Zij, mei 2020.)

'Het was een pijnlijke tijd,' zo vertelt Ellen. 'Maar het is niet de reden dat ik ga stoppen. Als dat de reden was, zou ik niet nog een heel seizoen gaan maken.'

Aan het begin van het vorige seizoen biedt Ellen haar excuses aan, steekt hand in eigen boezem voor de misstanden op de set en laat weten dat ze werkt aan haar onhebbelijkheden, want 'ik ben ook maar een mens.' Ze zegt zich te realiseren dat ze door haar machtspositie bepaalde verantwoordelijkheden heeft en wil dat alle 270 mensen die voor haar werken trots zijn op wat ze doen. Dat waren ze blijkbaar: Na die eerste aflevering werd Ellen achter de schermen met applaus ontvangen.

De Ellen DeGeneres Show heeft tientallen prijzen en awards gewonnen en er zijn meer dan 3000 afleveringen gemaakt, na de première in 2003. Dat was zes jaar nadat Ellen publiekelijk uit de kast kwam in haar sitcom en Hollywood op haar grondvesten deed schudden. In 2016 ontving Ellen DeGeneres de Medal of Freedom van president Obama (lees ook het interview), en begin 2020 nam ze tijdens de Golden Globes de Carol Burnett Award in ontvangst voor heer gehele oeuvre.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Een Zee van Liefde

'Het boek laat kinderen zien dat iedereen verschillend is. Elk gezin is speciaal, maar wat hen verbindt is dat hun ouders van hen houden.'

Lees verder

Regenboogfietspad Utrecht

Dankzij een initiatief van de Utrechtse hogeschoolstudent Elias van Mourik (22) heeft Utrecht sinds deze week het langste regenboogfietspad van de wereld.

Lees verder

Love is Love

'Ik geef mezelf geen label maar definieer me als queer, dat is voor mij een hele mooie omvattende term.' Jasha Elaine wil met haar muziek uitdragen dat liefde universeel is.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden