K's Choice - Community Edition

'Een van de meest geweldige en veelbetekenende ervaringen ooit. Met het concert als kers op de glittertaart. Het was magisch en onvergetelijk!'

Foto: Dorien Hein / WYSF.

What You See Festival: De documentaire van K's Choice - Community Edition staat online! Leo van Emden volgde twee maanden lang bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice. Een groep vreemden werd een hechte club die elkaar vond in de liefde voor het zingen.

Op 19 november 2022 traden ze tijdens What You See Festival in de Stadsschouwburg Utrecht op met niemand minder dan de befaamde Vlaamse band K's Choice.

De docu is gemaakt door Leo van Emden/ Roemfilm

 

 

K's Choice brak in de jaren '90 door met rauwe, melancholische hits als Not an Addict en Believe. De lead singer van de band vertelde in 2019 voortaan als man, Sam Bettens, door het leven te gaan. Mede door zijn toegankelijke vlogs is hij een belangrijk boegbeeld geworden voor de transgender gemeenschap. Samen met dit bonte koor bracht K's Choice een spectaculair concert naar Utrecht.

Afgelopen september begon de zoektocht naar zangers voor dit koor. Lees hier meer en bekijk de video van Sam Bettens.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Extremisme' in Rusland

Amnesty International noemt het 'een zeer cynische maatregel, bedoeld om de hele LHBTIQ+ gemeenschap te ontmenselijken en te vervolgen.'

Lees verder

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden