K's Choice - Community Edition

'Een van de meest geweldige en veelbetekenende ervaringen ooit. Met het concert als kers op de glittertaart. Het was magisch en onvergetelijk!'

Foto: Dorien Hein / WYSF.

What You See Festival: De documentaire van K's Choice - Community Edition staat online! Leo van Emden volgde twee maanden lang bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice. Een groep vreemden werd een hechte club die elkaar vond in de liefde voor het zingen.

Op 19 november 2022 traden ze tijdens What You See Festival in de Stadsschouwburg Utrecht op met niemand minder dan de befaamde Vlaamse band K's Choice.

De docu is gemaakt door Leo van Emden/ Roemfilm

 

 

K's Choice brak in de jaren '90 door met rauwe, melancholische hits als Not an Addict en Believe. De lead singer van de band vertelde in 2019 voortaan als man, Sam Bettens, door het leven te gaan. Mede door zijn toegankelijke vlogs is hij een belangrijk boegbeeld geworden voor de transgender gemeenschap. Samen met dit bonte koor bracht K's Choice een spectaculair concert naar Utrecht.

Afgelopen september begon de zoektocht naar zangers voor dit koor. Lees hier meer en bekijk de video van Sam Bettens.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden