K's Choice - Community Edition

'Een van de meest geweldige en veelbetekenende ervaringen ooit. Met het concert als kers op de glittertaart. Het was magisch en onvergetelijk!'

Foto: Dorien Hein / WYSF.

What You See Festival: De documentaire van K's Choice - Community Edition staat online! Leo van Emden volgde twee maanden lang bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice. Een groep vreemden werd een hechte club die elkaar vond in de liefde voor het zingen.

Op 19 november 2022 traden ze tijdens What You See Festival in de Stadsschouwburg Utrecht op met niemand minder dan de befaamde Vlaamse band K's Choice.

De docu is gemaakt door Leo van Emden/ Roemfilm

 

 

K's Choice brak in de jaren '90 door met rauwe, melancholische hits als Not an Addict en Believe. De lead singer van de band vertelde in 2019 voortaan als man, Sam Bettens, door het leven te gaan. Mede door zijn toegankelijke vlogs is hij een belangrijk boegbeeld geworden voor de transgender gemeenschap. Samen met dit bonte koor bracht K's Choice een spectaculair concert naar Utrecht.

Afgelopen september begon de zoektocht naar zangers voor dit koor. Lees hier meer en bekijk de video van Sam Bettens.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden