K's Choice - Community Edition

'Een van de meest geweldige en veelbetekenende ervaringen ooit. Met het concert als kers op de glittertaart. Het was magisch en onvergetelijk!'

Foto: Dorien Hein / WYSF.

What You See Festival: De documentaire van K's Choice - Community Edition staat online! Leo van Emden volgde twee maanden lang bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice. Een groep vreemden werd een hechte club die elkaar vond in de liefde voor het zingen.

Op 19 november 2022 traden ze tijdens What You See Festival in de Stadsschouwburg Utrecht op met niemand minder dan de befaamde Vlaamse band K's Choice.

De docu is gemaakt door Leo van Emden/ Roemfilm

 

 

K's Choice brak in de jaren '90 door met rauwe, melancholische hits als Not an Addict en Believe. De lead singer van de band vertelde in 2019 voortaan als man, Sam Bettens, door het leven te gaan. Mede door zijn toegankelijke vlogs is hij een belangrijk boegbeeld geworden voor de transgender gemeenschap. Samen met dit bonte koor bracht K's Choice een spectaculair concert naar Utrecht.

Afgelopen september begon de zoektocht naar zangers voor dit koor. Lees hier meer en bekijk de video van Sam Bettens.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden