Nieuws: Feuilleton

Fran & The City

Ze werd er geboren maar weet er niks meer van; toen ze met haar ouders verhuisden van New York naar Amsterdam was zij pas twee jaar oud. Frances gaat terug naar haar 'roots' in The City That Never Sleeps.

Lees verder

Mona de Handy Cat

'Het is voor jou', zei mijn vader. 'Verkoop het, verhuur het. Doe ermee wat je wilt.' Ik besloot om er zelf te gaan wonen, in Amsterdam was ik wel klaar. - Fran & The City, deel 2.

Lees verder

De doos

Lisa sprong op. 'Kom, ik laat het je zien. Heb je de sleutel?' De kelder zag eruit zoals je van een gebouw uit 1923 zou verwachten, Goudgrijp was er niets bij. - Fran & The City, deel 3.

Lees verder

Was het maar waar

'Mijn vriendin en ik hebben het heel vaak geprobeerd, we werden maar niet zwanger. Het werd een obsessie. En twee jaar later ging ze bij me weg.' - Fran & The City, deel 4.

Lees verder

Avonturen en veroveringen

Het was een onbezonnen vrijheid, een kracht die ik mezelf had toegeëigend, om met genoeg durf en drank elk weekend een verse vrouw het bed in te praten. - Deel 5.

Lees verder

Nieuwsgierig aagje

Ik werd geconfronteerd met foto's waarop Peet haar ex stond af te lebberen en ik vroeg me af of ik haar ooit zo verliefd naar mij had zien kijken. - Fran & The City, deel 6.

Lees verder

Alice in Wonderland

Het was maar twee keer voorgekomen dat online contact had geleid tot iets wat nog spectaculairder was dan ik had kunnen fantaseren. Dat was met Peet, en toen ik 'het stel' ontmoette. - Deel 7.

Lees verder

Door de spijlen het bos

De volgende ochtend zat ze in de keuken. Of ze die nacht naast me heeft gelegen wist ik niet, ik had in ieder geval niets gemerkt. 'Waar was je nou?' – Fran & The City, deel 8.

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Bij jou of bij mij?

'En die doos die in de kelder stond, wat is daar de bedoeling dan verder mee?' Ik zag de figuurlijke radertjes in Lisa's hoofd alles een plek geven. 'Wat een verhaal.' – Fran & The City

Lees verder

Achter de feiten aan

'Nou, ik heb wel een paar vragen ja.' Ik kon het gevoel van irritatie niet van me afschudden sinds Lisa zo plompverloren melding had gemaakt van haar ex-vriendin. Is iedereen soms gay hier?

Lees verder

Goeie bestemming

'Die doos gaat eruit. We gaan van dit hele drama een museumstuk maken.' Willy had het helemaal uitgedacht. 'Kijk, hier gaan we morgen heen, je mag mee als je wilt.' - Fran & The City

Lees verder

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

Dat was het dan

'Ik vergat te vragen of jullie goed zijn thuisgekomen. Blijkbaar wel dus.' Ze grijnsde en het was mijn beurt om rode wangen te krijgen. 'Laat geworden zeker? Nog een afzakkertje gedaan?' Willy was ook niet gek.

Lees verder
Lees meer