Nieuws: Kort verhaal

Tot de dood ons scheidt

'Door de glaswand had ik iets wonderlijks gezien dat ik beter wilde bekijken. Het oude ziekenhuis, waar Dinie altijd lag, het werd afgebroken. Tientallen jaren ellende zaten er in dat gebouw.'

Lees verder

Lekker lesbisch dit

Het was zo'n typische ontmoeting die je alleen na intensief online contact hebt: Vol verwachting, zou het spookje waar zijn, gevolgd door een lichte teleurstelling en een knop om: Dit is het echte leven.

Lees verder

Kleine lawines

We waren zo voorzichtig geweest, en toch gebeurde het, we kregen corona. Ik had alleen wat lichte klachten, maar Bianca werd flink ziek met hoge koorts. Ik zorgde voor haar.

Lees verder

Zin in maandag

'Wat ik ook doe, Willemijn blijft door mijn hoofd zweven. Zelfs als ik in de avond gezellig een wijntje drink met mijn vrouw op de bank.'

Lees verder

Twee damesfietsen

Ik durfde niet over meer te beginnen, al had ik hoop. Ik was bang om alles te verpesten. Het zou te mooi zijn om waar te zijn. Ik durfde de vraag niet te stellen. Tot vandaag.

Lees verder

The One

Als ze dit aan haar vriendinnen zou vertellen, zouden ze niet meer met haar om willen gaan. Ze zouden zien dat ze niet normaal was. Ze ging zichzelf niet belachelijk maken.

Lees verder

Halfdood

Het is een paar maanden geleden dat ik de vrouw waarmee ik intelligente gesprekken kon voeren, kon lachen en hilarische fantasieën deelde achterliet aan die tafel bij het raam.

Lees verder

Bonkers

Verbaasd en gretig keek ze me aan. 'Echt?' vroeg ze. 'Ja echt.' En ik maar denken dat ík sociaal gehandicapt was.

Lees verder

Ochtendspits

Met onze ogen staan we elkaar af te tasten als de trein onverwachts begint te rijden. Ik besluit haar avances te beantwoorden.

Lees verder

Zie je wel

Liefde was er toch wel. Het was vooral ijdelheid. Ik wilde dat zij wist dat ik gelijk had. Dat er wél iets was na de dood.

Lees verder

Goede voornemens

De inluiding van een paar weken kwelling en zelfhaat. Weken waarin ik haar langzaam toch weer kon overtuigen dat ze onweerstaanbaar was.

Lees verder

Het echte kerstkindje

'Ik was nog heel klein toen ik al doorhad hoe het zat: de Kerstman was mijn papa. Natuurlijk! Dáárom was hij er nooit.'

Lees verder

Versprongen ziel

De hoeveelheid gele koppen leek eindeloos. Het waren deze mini-zonnen die eenvoudig maar fris op de lichteiken kist van Rianne hadden gelegen.

Lees verder

Laten we eerlijk zijn

'Met een knoop in mijn maag las ik het vonnis. Ik keek op naar Michelle. Verstard keek ze terug. Ik las hetzelfde stuk opnieuw. Het stond er echt.'

Lees verder

Manenmeis

De vrees om te verliezen wat ze had, maakte dat ze dingen deed waar ze zich voor schaamde. Ze wilde het juiste moment afwachten. Dat moment komt nooit meer.

Lees verder

Smalltown girl

Ik schaamde me rot. Ik wist helemaal niet dat mensen het aan mij konden zien.

Lees verder

Kerstengel

Ik begreep opeens heel goed waar de uitdrukking 'met stomheid geslagen' vandaan kwam.

Lees verder

Samen Wonen

Uren kon ik naar haar kijken. Ze had het nooit door.

Lees verder

Die ene collega: Smachtende blikken op kantoor.

'Dat decolleté zou verboden moeten worden. Of in elk geval in mijn buurt.'

Lees verder

Kort verhaal: Jesse

Ze deed haar ogen open en flarden van het laatste gesprek met Emma keerden onmiddellijk terug. Gisterenavond was Jesse gedumpt.

Lees verder
Lees meer