IHLIA LGBT Heritage

Algemene informatie:

Geplaatst door: connie_ihlia
Datum: 20 december 2018
Tijd: 20:00
Type: Cafe & Party
Website: https://www.ihlia.nl/ourstories-bo-hanna/

Locatie:

Naam: Expositiezaal OBA Oosterdok
Straat: Oosterdokskade, 143
Postcode: 1011DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Wist je dat de basis van de huidige Pride gelegd werd door twee transvrouwen van kleur? Marcha P. Johnson en Sylvia Rivera waren beide sekswerkers en sleutelfiguren in de Stonewall-rellen van waaruit de huidige Pride ontstaan is. Deze en andere verhalen deelt Bo Hanna (24) op donderdagavond 20 december in de With Pride-tentoonstelling. 


In zijn tour neemt Bo bezoekers mee door zijn geschiedenis van strijd door de lhbti-beweging wereldwijd. Hoe kijkt hij naar With Pride en herkent hij zich hierin? Wat betekent deze geschiedenis voor hem anno 2018? Welke andere verhalen voegt hij in de tour aan de tentoonstelling toe?


Bo Hanna


Bo Hanna schreef als freelance journalist voor media zoals Vogue, Volkskrant, Dazed en them. Ook schrijft hij regelmatig voor VICE en maakte hij in samenwerking met dit medium een video over PrEP en een transgenderkliniek op de Wallen. Centrale thema’s in zijn werk zijn gender, seksualiteit en etniciteit en hoe deze identiteiten verweven zijn. Zo schreef hij over de Georgische queer techno scene en over queer moslims en laat hij zien dat LGBTQ+-rechten niet een ultiem Westerse uitvinding zijn.


Hanna is geboren in Zweden, heeft Koptische-Egyptische wortels en groeide op in Nederland. Hij studeerde Frans en Midden-Oostenstudies aan de UvA. Bo begon met schrijven nadat hij uit eigen ervaring worstelde met vraagstukken over identiteit, etniciteit, seksualiteit en de druk om aan de maatschappelijke norm te conformeren.


Het is zijn doel om een nieuw verhaal te vertellen dat mensen stimuleert om een ieder lief te hebben die zij willen liefhebben. Bo wil ook een alternatief bieden voor de dominante Westerse blik in media en verhalen brengen die op dit moment niet gezien worden.


OURstories


Bij de With Pride-tentoonstelling zijn nog veel andere verhalen te vertellen over 40 jaar strijd door de lhbti-beweging. OURstories gasten bieden elk vanuit hun eigen strijd een andere blik op de tentoonstelling. Deze verhalen van personen en gemeenschappen staan centraal in OURstories.


Wanneer: donderdag 20 december
Waar: OBA Oosterdok (Expositiezaal)
Hoe laat: 20.00 – 21.30 uur


Toegang is gratis | Aanmelden niet nodig

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Toen ik The L Word keek...

'Ik was op slag verliefd. Eén ding wist ik in ieder geval zeker: ik wilde later ook een Tina.' Wat voor impact had de serie op jou?

Lees verder

Geaardheid en BMI

Lesbische en biseksuele vrouwen hebben een grotere kans op overgewicht en obesitas, blijkt uit Engels onderzoek.

Lees verder

Movies That Matter

'Open je ogen voor mensenrechten. Cinema kan door onverschilligheid of cynisme heen breken.' Win kaarten voor een film naar keuze!

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond