Dialoog - Alles van waarde...

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 6 maart 2021
Tijd: 19:00
Type: Overige
Website: https://poink.info/poink-in-online-dialoog-thema-alles-van-waarde-zaterdag-6-maart-2021/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:



Poink in Online Dialoog


Thema: alles van waarde …


Zaterdag 6 maart 2021


Van 19.30 tot 22.00 uur


Online via Zoom




‘Alles van waarde is weerloos’, schreef Lucebert. Mensen, ervaringen, relaties kunnen een enorme waarde voor je hebben. Die wil je bewaren, beschermen, koesteren en ook tonen. Maar wat nu als datgene wat zoveel voor je betekent, ook weer verdwijnt? Misschien door eigen keuzes die je maakt of doordat het je overkomt. Misschien raak je door een verhuizing vrienden kwijt. Of omdat je zelf verandert of de ander verandert, raak je vrienden kwijt. Omdat je relatie niet meer goed is, raak je wellicht je levenspartner kwijt. Als je van baan verandert, raak je collega’s kwijt. Maar ook door overlijden kun je mensen verliezen: je ouders, vrienden, je partner, misschien zelfs je kind.


Wat doet dat met je? Maakt de kans dat je iets of iemand kunt verliezen al dat je verbindingen überhaupt minder intens aangaat? Sta je minder open voor een nieuwe relatie omdat je je vorige veelbetekenende relatie kwijtgeraakt bent? Of ga je elk nieuw avontuur weer in volle openheid aan, in weerwil van dat alles ‘weerloos’ is? Gewoon omdat je wilt léven en afscheid nemen bij het leven hoort? Is afscheid nemen, loslaten, iets waar je mee leert omgaan? Misschien wel vaardiger in wordt naarmate het je vaker is overkomen? Of went afscheid nemen nooit? Als je het interessant vindt om te praten over wat voor jou van waarde is, en over het risico dat je het ook weer moet loslaten, doe dan mee met de Dialoog op 6 maart. Als er veel belangstelling voor is organiseren we een tweede Dialoog over dit thema op 20 maart.


Een Dialoog verloopt als volgt: We beginnen met een voorstelrondje en daarbij kan iedereen haar eerste associaties uitspreken. Daarna komt de tweede ronde waarin elke deelneemster een voorbeeld mag aandragen aan de hand waarvan zij onderzoekt wat het thema voor haar betekent. Haar voorbeeld staat dan centraal en anderen stellen haar er vragen over. Zo komen we stapsgewijs tot inzichten die we alleen door samenspraak kunnen bereiken. We sluiten een Dialoog af met de vraag: wat neem jij mee uit deze dialoog? Een Dialoog is dus een onderzoekend gesprek waarbij nieuwsgierigheid en respect de belangrijkste voorwaarden zijn. Bij dat respect hoort ook dat als jij even geen voorbeeld weet of op sommige vragen geen antwoord wilt geven, dat dat geen enkel probleem is.


De Dialoog wordt gevoerd met Zoom en start om half acht. We streven er naar om de Dialoog rond tien uur af te sluiten. Halverwege houden we even tien minuten pauze. Er kunnen maximaal acht vrouwen meedoen aan de Dialoog.


Wil je meedoen, stuur een bericht naar poinkindialoog@gmail.com. Als ik je aanmelding heb ontvangen, stuur ik je een bevestiging en een dag van te voren de Zoom-link.


Lees hier meer over elkaar online ontmoeten bij Poink en over De Dialoog.


Praktisch:
Poink in Dialoog – Thema: Alles van waarde …
Dialoogleider: Agnes Nibbeling
Datum: zaterdag 6 maart 2021
Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur
Locatie: online via ZOOM
Kosten: 1 euro per persoon
Aanmeldenpoinkindialoog@gmail.com


Kijk ook eens op onze Facebookpagina

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden