Marilyn Agliotti: 'Word je eigen held'

Hockeyinternational Marilyn Agliotti uit in Helden Magazine kritiek op de hockeywereld, die in haar ogen te krampachtig omgaat met homoseksuele spelers. Volgens Agliotti is het van zowel maatschappelijk als persoonlijk belang om je diepste gevoelens niet te onderdrukken. Daarom doet ze een oproep in het magazine voor meer openheid. Agliotti groeide op in Zuid-Afrika en verhuisde in 2001 naar Nederland, waar ze haar huidige vrouw leerde kennen. Sinds 2007 komt ze uit voor het Nederlands vrouwenteam en speelt ze daar als rechtsbuiten. Ze was erbij toen het team goud won bij de Olympische Spelen in 2008 en het EK in 2009, en pakte in 2010 een zilveren medaille op het WK in Rosario. 

 

De hockeyster heeft het gevoel dat ze binnen het Nederlands vrouwenteam zichzelf kan zijn en dat homoseksualiteit daar bespreekbaar is. Ondanks dat komen speelsters er volgens Agliotti niet makkelijk mee naar buiten, en dat vindt ze zonde. 'De hockeywereld legt hoge verwachtingen op. Gevoelens die daarvan afwijken, horen er zeker niet bij,'  zo zegt Agliotti in Helden. 'Naar mijn mening heeft de hockeywereld er vrede mee dat er lesbische speelsters zijn, zolang ze op de achtergrond blijven. Door er stilzwijgend mee om te gaan, gaat het aan iedereen voorbij. Misschien komt dit voort uit de angst om een stigma te krijgen. Hier zouden we verandering in kunnen brengen.' 

 

De tophockeyster doet in Helden een oproep aan andere hockeyspelers om open te zijn over hun geaardheid. 'Word je eigen held. Wees trots op jezelf en de dingen die je doet. Deel het met elkaar', aldus Agliotti. 'We kunnen elkaar niet begrijpen als we niet delen. In onze wereld ontstaan grote problemen omdat groepen en mensen elkaar niet begrijpen. Wat is nou mooier dan de ander ontdekken, ervan leren en daardoor beter begrijpen?' 

 

Lees het hele interview in het maartnummer van Helden  of check huubterhaar.nl

 

Reageer:

Recent nieuws:

Ellie Lust: Onweerstaanbaar

Wat is de aantrekkingskracht van deze stoere vrouw met blond stekeltjeskapsel? Hoe kan het dat een politiewoordvoerder is uitgegroeid tot een volksheld?

Lees verder

Marrakech

Rozer kan niet in Marokko. 'Juist voor vrouwen is er buiten de gebaande paden veel interessants te ontdekken. Mariëtte laat het je zien.

Lees verder

Meer dan 25 jaar samen?

Hoe houdt de relatie, de liefde, het samenzijn stand? Welke hobbels hebben jullie samen genomen? Hoe blijf je jezelf? Waarop had jullie relatie mis kunnen lopen?

Lees verder
Meer nieuws