Nieuws: Boeken

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder

Velvet Publishers

Een gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij in Nederland! Wie zitten hierachter en wat kunnen we in de toekomst verwachten? We vroegen het aan oprichters Daphne, Lian en Anna.

Lees verder

Vers leesvoer

Een hartverwarmend en broodnodig verhaal over gendergelijkheid. De contouren van de Nederlandse regenbooggemeenschap in de 21ste eeuw én een liefdesgeschiedenis/ levensverhaal.

Lees verder

Niets is vanzelfsprekend

Fotoboek over het leven van de 63-jarige transgender Paula, haar kat Sil en hun solitaire bestaan op een bovenwoning in Amsterdam-Zuid. 'Herinneringen en emoties laten zich niet wegvegen.'

Lees verder

Vers leesvoer

Een boek over ongelijke kansen, een unieke vriendschap en een ontluikende eerste liefde tussen twee meisjes, een boek vol gedichten over diversiteit en het verhaal van de non-binaire Jan Wallyn.

Lees verder

Zijn jongen

Carry Slee schreef een nieuw boek, over haar jeugd en het gezin waarin ze opgeroeide. Jezelf durven zijn en je eigen identiteit omarmen, dat is het allerbelangrijkste. Maar niet altijd gemakkelijk.

Lees verder

Zee nu

Een veelvoud aan perspectieven en diverse soorten proza: Eva Meijer creëert beelden die diepe indruk maken. Zoals de zee: 'Grillig, woest en onvoorspelbaar, dreigend en uiteindelijk troostend.'

Lees verder

'Emancipatie is nooit klaar'

De roze geschiedenis van Amsterdam: over de terreinen waarop de regenboogfamilie het meest zichtbaar is: cultuur, uitgaan en activisme. En The Pride Atlas, de ultieme gids voor LGBTQ+ reizigers.

Lees verder

De magie van Savannah Bay

Meer dan een oase van boeken: het is een safe space. Het is een vereniging met vele vrijwilligers en een plek waar ruimte is voor ontmoetingen. Savannah Bay zoekt mede-eigenaren.

Lees verder

Geen liefde maar val

Verhalen over huiselijk geweld binnen lesbische relaties. 'The Carnivorous Plant' van Andrea Mayo en Carmen Maria Machado schreef 'In het Droomhuis' - 'Als je dit boek nodig hebt, is het voor jou.'

Lees verder

Vers leesvoer

Lees over uit de kast komen in de jaren tachtig (en ontkennen wie je bent). Stort je in een erotische queer reeks, een liefdesverhaal met een grote rol voor aseksualiteit en een mysterie in het Rijksmuseum.

Lees verder

Gender Queer

Verbannen boek: De graphic novel beschrijft Maia Kobabe's verwarrende ontdekkingstocht naar hun genderidentiteit. Hoe kom je erachter wie je bent als geen enkel label exact past?

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder

Ik ben

Onorthodoxe memoires van een altijd al ongewone rockster: Sam Bettens neemt de lezer mee in zijn leven van vele gedaantes, van het telkens vervellen en zich opnieuw uitvinden.

Lees verder

'Verken het lesbische pad'

Als we ervan uitgaan dat seksuele geaardheid geen keuze is, dan tolereren we niet-hetero's alleen omdat het niet anders kan, alsof ze een noodzakelijk kwaad zijn. Onaanvaardbaar, volgens Louise Morel.

Lees verder

Het laatste voorjaar

Langverwachte derde roman van Minke Douwesz! Verlies en verandering kenmerken het leven, in dit geval het leven van Ese Jelles, die op de fiets- en in haar hoofd en verleden- een bijzondere reis maakt.

Lees verder

Pim Lammers bedreigd

'Een gedicht schrijven is mij geen doodsbedreigingen waard.' Pim Lammers trekt zich terug als dichter van de Kinderboekenweek 2023. CPNB: 'Literaire vrijheid staat onder extreme en onacceptabele druk.'

Lees verder

In de schaduw van de berg

Een inspirerend memoir en een uitzonderlijk verhaal over veerkracht van een van de weinige queer vrouwen die de Seven Summits bedwong. Het boek houdt je tot de laatste bladzijde in haar greep.

Lees verder

Tien stappen naar Nanette

Treffend en impactvol: Hannah Gadsby's stappen naar Nanette maakt een 'memoir situatie', een boek door haarzelf omschreven als 'de 'Eat Pray Love' voor autistische, queer vrouwen.'

Lees verder

Leesvoer 2022

Fleur Pierets, Claudia de Breij, Sara Kroos, Nina Polak, Hannah Gadsby en meer binnen- en buitenlandse auteurs schreven dit jaar een bonte verzameling boeken. We maakten een divers (en nooit compleet) overzicht.

Lees verder

A Scatter of Light

Malinda Lo schreef een coming-of-Queer-age verhaal, waarin Aria de gender non-conforme Steph ontmoet. Samen verkennen ze queer-scene in de San Francisco.

Lees verder

Andreas Burnier: Biografie

'Andreas Burnier, metselaar van de wereld' is het meeslepende levensverhaal van de feministische lesbische schrijver die het denken over gender op grootse wijze heeft verrijkt.

Lees verder

Allemaal Mee

'Wanneer er aandacht is voor thema seksuele diversiteit, bijvoorbeeld in boeken, ontstaat vanzelf het bewustzijn bij kinderen dat er meer is dan hetero.' Hanny schreef daarom het kinderboek Allemaal Mee.

Lees verder

Over leven en Lucht

'Dat ik 28 dagen bij mijn stervende moeder zat, vonden velen nogal wat. Praten over sterven maakt mensen ongemakkelijk.' Eveline: 'Ik wil mantelzorgers bemoedigen, inspireren en lucht geven.'

Lees verder

Detransitie, Baby

Op een briljante, onverschrokken manier navigeert Torrey Peters door de grootste taboes over gender, seks en relaties, met als resultaat een aangrijpende en grappige internationale bestseller.

Lees verder
Lees meer