Terugblik 2022

Claudia de Breij verzorgt de Oudejaarsconference 2022 (vanavond op NPO1). Live vanuit Groningen blikt ze terug op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Een jaar waarin er veel is gebeurd. Zo werden LHBTI-rechten bijna opgenomen in de Grondwet (tot de stemming in de senaat op het nippertje werd uitgesteld tot januari), veroorzaakte het WK in Qatar veel ophef en bleek ondertussen uit onderzoek dat Nederlanders steeds positiever denken over homo- en biseksualiteit, zeker in vergelijking met de opvattingen in andere Europese landen – lees: Acceptatie anno nu. Uit datzelfde onderzoek bleek ook dat er op het gebied van 'zichtbare intimiteit tussen mensen van hetzelfde geslacht' nog veel te winnen valt en dat geldt helemaal voor de acceptatie van transgender personen.

Goed nieuws dit jaar was dat de initiatiefwet die conversietherapie verbiedt is afgerond door de Tweede Kamer en dat er, in dat kader, door stichting Wijdekerk een 'steunpunt homogenezing' is opgericht voor slachtoffers van deze praktijken.

In 2022 las je op ZijaanZij.nl weer veel persoonlijke verhalen, interviews en achtergronden. Er kwamen veel nieuwe boeken, muziek, films en docu's uit en ook op televisie was van alles te zien (Zo spraken we onlangs Suzanne Klemann over haar avontuur op Costa Rica!). Natuurlijk hebben we afgelopen jaar ook onze encyclopedie aangevuld met vele namen en titels en besteedden we aandacht aan het diverse en rijke aanbod kunst en cultuur. Mooi nieuws was dat 'onze eigen' Mijntje komend jaar een heus album krijgt!

Hieronder vind je, in willekeurige volgorde, de artikelen van 2022 die het meest gelezen zijn. Blijf ook komend jaar op de hoogte door je in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief, steun ons door member te worden of te blijven (dank je wel!) en volg ons op social media. In de komende dagen vind je hier je horoscoop voor januari 2023. 

Zij aan Zij wenst je een mooi, gezond en kleurrijk nieuw jaar!

Blijf ook in 2023 van alles op de hoogte!

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Girls Who Love Girls

Ontmoeten en verbinden tijdens het Janey Vrouwenfestival Amsterdam, een groots evenement gericht op het vieren van de kracht, diversiteit en solidariteit van vrouwen die van vrouwen houden.

Lees verder

Horoscoop maart 2024

'Laat die pijnlijke ervaringen met je ex-vriendin los en maak ruimte voor nieuwe, positieve relaties.' - Wat staat jou te wachten deze maand? Je leest het hier!

Lees verder

Save Café Saarein

'We hebben de grenzeloze ambitie Saarein voort te zetten, met de nadruk op inclusiviteit, diversiteit en veel nieuwe energie. Het is cultureel erfgoed. We willen dit levenswerk koesteren.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden