International Queer & Migrant Filmfestival 2020

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 3 december 2020
Tijd: 12:00-:23:45
Type: Film
Website: https://www.facebook.com/events/388890865758144

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

IQMF festival vindt 3 t/m 6 december 2020 plaats in LAB111, Rialto en Cinecenter in Amsterdam.


Voorafgaand is IQMF on Tour zichtbaar verschillende bioscopen in heel Nederland 


Online programma 


Omwille van de huidige maatregelen mogen er per screening slechts 30 mensen per vertoning aanwezig zijn. IQMF biedt een selectie van de films en alle talks aan via de eigen site en via het platform Vitamine van Cineville, PICL en Cultuurticket. 


EEN GREEP UIT DE HIGHLIGHTS:


No Hard Feelings, Faraz Shariat, Duitsland 2020


Gemaakt door Faraz Shariat, oud deelnemer aan IQMF Academy. Terwijl zus en broer Banafshe en Amon hun asielaanvraag afwachten begint Amon een relatie met de Iraans-Duitse Parvis. Een meeslepend romantische zomerse film.


Deze film won de Teddy Award voor beste film tijdens de Berlinale 2020. 


Welcome to Chechnya, David France, VS 2020


Thriller docu. LHBTQI+ personen in ultra-conservatief Tsjetsjenië vrezen voor hun leven. Honderden worden in gevangenschap gemarteld namens een door de overheid ontkende poging tot ‘zuivering’ van het land. Een moedige groep Russische activisten smokkelt LHBTQI+ mensen met gevaar voor eigen leven het land uit. Regisseur David France vergezelt Grisha en Anya tijdens hun ontsnapping tot aan hun onderduikadres in het buitenland, waar ze nog steeds niet veilig blijken.Deze ijzingwekkende documentaire viel op meerdere festivals in de prijzen, waaronder Sundance, Hot Docs en de Berlinale. 


Kelet, Susani Mahadura. Finland 2019 


Feel good documentaire. Kelet is een verlegen jonge trans vrouw uit Somalië die op de cover van Vogue wil staan. Zij verhuist naar Finland om haarzelf voel moed onder te dompelen in de glamourwereld van Helsinki. In deze documentaire volgen wij haar terwijl ze haar dromen waarmaakt. 


Over International Queer & Migrant Filmfestival (IQMF)


International Queer & Migrant Festival werd opgericht in 2015 en is een filmfestival en platform voor wereldwijde queer kunst en cultuur in relatie tot migratie onderwerpen. IQMF draagt met haar programmering bij aan een diverse en inclusieve samenleving.


https://iqmf.nl/

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder

Boek & Borrel

Welk boek heeft een onuitwisbare indruk op je gemaakt? Welk boek sleepte je vroeger mee in je tas? En wat heeft dit boek betekend in je leven? In gesprek met… Claudia van der Werf.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden