Queer kerstcadeautjes

Heb jij alle kerstcadeaus al bij elkaar? Volgens Psychologie Magazine reageren vrouwen positief op cadeaus, zelfs als ze het cadeau eigenlijk niet zo leuk vinden. Toch waarderen we het natuurlijk helemaal als een cadeau echt toepasselijk is. Daarom hebben we hier speciaal voor de komende kerst een selectie gemaakt: acht leuke kerstcadeautjes met een queer tintje in willekeurige volgorde.

Geef een beleving: kaartjes voor een voorstelling

Na de oudejaarsconference in 2022 nam Claudia de Breij een adempauze, maar inmiddels is ze terug van weggeweest. Is de gelukkige voor wie je een cadeau zoekt toevallig fan van deze veelzijdige vrouw? Dan zijn kaartjes voor haar voorstelling 'Wat Als' vast een prachtig cadeau. De voorstelling is te zien in diverse plaatsen in heel Nederland. Voor het bekijken van het overzicht van speeldata of voor het bestellen van kaartjes kun je naar de website claudiadebreij.nl. Er is nog niet veel over de voorstelling bekend. Maar wat als je het nu gewoon eens op je af laat komen…

Verder zijn er ook nog kaartjes voor de voorstelling Schandalig mooie opera van Francis van Broekhuizen. Vergeet ook niet de kaartjes voor de voorstelling JALOEZIE IS EEN BITCH van Kirsten van Teijn en vanaf januari zie je Een stel mannenpinguïns. Ook leuk!

Koop een boek

Sommige mensen hebben in november al een kerstboom in de kamer. Maar er zijn ook heel wat mensen die opzien tegen kerst. Het moet gezellig zijn en intense familiespanningen komen vaak als nooit tevoren weer 'heerlijk' venijnig naar boven. Ben je niet zo blij met de kerst of is diegene die je een cadeau wil geven niet blij met de kerst? Dan is het nieuwste boek van Claudia de Breij, Derde kerstdag, een aanrader.

Het verhaal gaat over pubermeisje Marte dat absoluut geen zin heeft in kerst. Haar ouders zijn gescheiden en haar familie is daardoor ineens uitgebreider dan ooit. Kerst staat voor haar gelijk aan twee volle dagen tijd doorbrengen met mensen waar ze niet om heeft gevraagd. Ze kijkt dan ook enorm uit naar derde kerstdag. De dag waarop ze alleen kan zijn. Lekker in een joggingbroek met de mobiel en een bakje patat bankhangen. Alleen die dag loopt anders dan ze dacht…

Op zoek naar meer actuele queer boeken? Kijk dan even naar ons verse leesvoer in november, het verse leesvoer december en sowieso alle boeken die dit jaar ter sprake kwamen.

Lekker warme kerst trui

De welbekende kersttrui kan natuurlijk niet ontbreken bij een rijtje kerstcadeaus. Het is en

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Girls Who Love Girls

Ontmoeten en verbinden tijdens het Janey Vrouwenfestival Amsterdam, een groots evenement gericht op het vieren van de kracht, diversiteit en solidariteit van vrouwen die van vrouwen houden.

Lees verder

Horoscoop maart 2024

'Laat die pijnlijke ervaringen met je ex-vriendin los en maak ruimte voor nieuwe, positieve relaties.' - Wat staat jou te wachten deze maand? Je leest het hier!

Lees verder

Save Café Saarein

'We hebben de grenzeloze ambitie Saarein voort te zetten, met de nadruk op inclusiviteit, diversiteit en veel nieuwe energie. Het is cultureel erfgoed. We willen dit levenswerk koesteren.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden