Nieuws: Body & Mind

LHBTIQ+ sensitieve zorg

Juf Daniëlle maakte samen met Roze in Wit uitlegvideo's die gebruikt worden op alle opleidingen verpleegkunde in Nederland. 'Het is belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt in de zorg.'

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Hormonen op hol

Samen in de overgang? Als jij en je vriendin allebei in de overgang zitten, vind je misschien herkenning en begrip bij elkaar, maar kan het ook extra heftig zijn.

Lees verder

Op naar betere transgenderzorg

'De wensen van elke persoon zijn anders, het lichaam is anders: er is geen one size fits all. Dit vraagt om sensitiviteit voor de wensen van de persoon, voor de gewenste chirurgische resultaten.'

Lees verder

Queer & Sober

'Het is mogelijk: nuchter feesten! Dat maakt Queer & Sober mooi.' We spraken Jeroen en Elysa, beiden betrokken bij de stichting die alcoholvrije events organiseert (én een prijs won tijdens Pride 2023).

Lees verder

IAM Queer

Voor meer zelfliefde, zelfacceptatie, genieten van je potentie, innerlijke rust, weten dat wat je voelt niet raar is en het varen op je innerlijke kompas, ben je bij Personal Change Lab op de goede plek.

Lees verder

Spijtbetuiging psychiaters

Pas in 1990 schrapte de WHO homoseksualiteit van de lijst met geestesziektes. Vandaag betuigt de Nederlandse beroepsgroep psychiaters spijt voor gruwelijke 'behandelingen' in het verleden.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

De kunst van nuchter leven

Dry January: De internationale trend om in de eerste maand van het jaar eens geen alcohol te drinken. Alice zit er middenin, samen met haar vriendin, en het blijkt -om verschillende redenen- best lastig.

Lees verder

Queer Gym

We Are Queer - The Gym: Een plek war je jezelf mag en kunt zijn en de ruimte krijgt om je fysieke kracht te vinden en daarmee je innerlijke kracht te vergroten. Build that gym!

Lees verder

LHBTIQ+ Mindfulness

Stress kan je blik vernauwen, ervoor zorgen dat je maar blijft doorgaan en jezelf daardoor een beetje vergeet. Mindfulness is met aandacht dingen doen en beleven.

Lees verder

Queer & mentale gezondheid

LIVECAST: Ervaringen en perspectieven vanuit de LHBTQI+ gemeenschap op mentale gezondheid en de geestelijke gezondheidszorg. – Pakhuis de Zwijger.

Lees verder

Gebeten door een teek

'Wat zou het een verschil hebben gemaakt, als ze had geweten van het gevaar van een tekenbeet.' Het is de #weekvandeteek.

Lees verder
Lees meer