Veelgestelde vragen

Wat is Zij aan Zij?

Zij aan Zij is hét platform voor vrouwen die van vrouwen houden.

Je leest het laatste nieuws, achtergronden en persoonlijke verhalen, we publiceren vrijwel dagelijks nieuwe content en maken elk weekend een nieuwsbrief met een overzicht. Ook hebben we uitgebreide datingmogelijkheden: Je kunt een contactadvertentie plaatsen, foto's en profielen bekijken van andere daters, berichten uitwisselen en jezelf onderwerpen aan de Matchfinder.

In onze agenda vind je een up to date overzicht van wat er allemaal te doen is (én je kunt jouw eigen events toevoegen!), van strandfeest tot workshop en alles daar tussenin. In de Encyclopedie vind je vele rolmodellen, boeken, films en (web-) series en deze wordt nog altijd aangevuld met nieuwe inspiratie. Meer over de mogelijkheden en inhoud van de website vind je op deze pagina.

Wat is de geschiedenis van Zij aan Zij?

Heb je even? ;-) Zij aan Zij is opgericht in 1992 door Maria van Oosten. De eerste vorm was een gestencild contactblaadje voor lesbische vrouwen, en dat is uitgegroeid tot een volwaardig magazine voor queer- en lbti+ vrouwen en allies. Op papier tot de zomer van 2017 en online sindsdien.

Van 1992 tot 2009 was Maria van Oosten hoofdredacteur en uitgever. In 2009 werd Franc Craanen hoofdredacteur en restylde het blad tot een glossy. Hij kocht Zij aan Zij van Maria in 2011 en veranderde de naam in ZZ this is US. Een jaar later werd deze overname en naamsverandering teruggedraaid en ging Zij aan Zij zich weer meer focussen op persoonlijke verhalen en human interest onder leiding van Maria van Oosten.

Maria van Oosten is in 2012 onderscheiden met de Bob Angelo Penning van COC Nederland, voor haar bijdragen aan de emancipatie van lesbische, biseksuele en transgendervrouwen. In 2017 ontving zij een koninklijke onderscheiding voor haar werk, ze werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In 2017 bestond Zij aan Zij 25 jaar en dat is groots gevierd met een feest en een extra dik jubileumnummer: Het jubileumnummer in de zomer van 2017 was meteen ook het laatste gedrukte magazine. Door het veranderende medialandschap was het (helaas) niet meer mogelijk om een papieren blad te maken, er waren simpelweg niet genoeg abonnees om de steeds hogere kosten te dekken. Om het voortbestaan van Zij aan Zij te garanderen is daarom besloten online verder te gaan.

Er is een compleet nieuwe website gemaakt, die gelanceerd werd tijdens de jubileumreceptie. Onder leiding van de nieuwe hoofdredacteur Marieke de Wit heeft een topteam van schrijvers, journalisten en andere contentmakers sindsdien en net zo toegewijd als vroeger een uitgebreid online magazine neergezet.

Per 1 januari 2018 heeft Marieke het stokje compleet overgenomen van Maria van Oosten en is ze zowel eigenaar/uitgever als hoofdredacteur van Zij aan Zij.

Lees: 'Noodzakelijk roze', een interview met Marieke de Wit, januari 2019

Met ruim 250 nieuwe artikelen per jaar (zie ook: Terugblik 20192020, 2021, 2022 en 2023), tienduizenden users per maand en een grote fanbase op sociale media is Zij aan Zij ook anno nu niet weg te denken uit de 'roze'- of queer media.

Hoe kan ik Zij aan Zij steunen?

Door member te worden! De niet-aflatende support van onze members maakt dat we kunnen blijven schrijven en ontwikkelen. Member word je hier!

Welke vorm heeft Zij aan Zij?

Zij aan Zij is een online magazine. Dat betekent dat je alle nieuwe artikelen op de site vindt. Niet meer 8 keer per jaar zoals in de gedrukte versie, maar vrijwel dagelijks. Elk weekend sturen we een nieuwsbrief. Dat is een e-zine met alle nieuwe artikelen van die week. Opgeven kan hier.

We hebben ook een Online Archief. Daar vind je de digitale bladervorm van alle gedrukte uitgaven van het laatste jubileumnummer in augustus 2017 tot en met de eerste digitale versie in 2009.

Wat voor memberships zijn er?

We hebben drie verschillende memberships: Premium, Dating en Light. Hier lees je meer over de verschillen. De memberships worden aangegaan tot wederopzegging, en wijzigen of opzeggen doe je onder het kopje 'Mijn membership' als je bent ingelogd op zijaanzij.nl.

Ik heb al lang een abonnement. Hoe activeer ik mijn account op de website?

Activeren kan via deze link. Er wordt gevraagd naar je emailadres en klantnummer. Als je deze gegevens niet (meer) hebt, stuur dan een mailtje naar zijaanzij@spabonneeservice.nl met daarin je naam en het adres waarop je vroeger het blad ontving. Dan zoeken we ze voor je op en passen we indien nodig je gegevens aan.

Mijn vraag staat er niet bij.

Stuur gerust een mailtje! 

Voor vragen, opmerkingen of nieuwstips: mail naar redactie@zijaanzij.nl

Voor vragen over je membership, betalingen, (adres-)wijzigingen of andere administratieve zaken: mail naar zijaanzij@spabonneeservice.nl

Voor (technische) problemen met je account of wachtwoord én alle overige membervragen: mail naar members@zijaanzij.nl

Wist je dat…?

… je zelf een nieuw wachtwoord kunt instellen als je 'm vergeten bent? Dat kan hier!

… je zelf je membership kunt opzeggen of wijzigen? Dan kan via deze pagina als je bent ingelogd.

*

 

Elk weekend sturen we een nieuwsbrief, met daarin de nieuwe artikelen van die week.