Nieuws

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder

Afscheid

Inseminatiepoging drie was raak, maar na twee maanden bleek het kindje niet meer te leven. Wat moest er nu gebeuren? 'Afwachten,' had de arts gezegd. Dat gingen we dus maar doen...

Lees verder

Vers leesvoer

Een inclusieve reisgids, een 'een veelkoppig verhaal over transformatie en de zoektocht naar liefde en bestaansrecht,' en overal kleurrijke feestjes met Nine en Mella, om voor te lezen.

Lees verder

Ik dacht dat dit zo hoorde

LHBT+ jongeren kunnen net als hun heteroseksuele leeftijdgenoten risico lopen om slachtoffer en pleger te worden van (ex-)partnergeweld. Wat zijn hiervan de oorzaken?

Lees verder

Hé is dit ook ADHD?

Er komen in gesprek met Hanneke Mijnster diverse onderwerpen uit haar boek aan bod waar ADHD invloed op heeft, zoals eten, geld, hormonen, autorijden en lesbische seks.

Lees verder

Levante & Fucking Åmål

Deze zomer: een oproep voor inclusie in de film Levante, in de bioscoop vanaf 20 juni, en de Zweedse arthouse klassieker uit 1998, Fucking Åmål, is opnieuw uitgebracht en zie je vanaf 11 juli.

Lees verder

Ex over de vloer

Mijn nieuwe vriendin beschouwt haar ex als goede vriendin, en ze is de tweede mama van de kinderen. Ze moet altijd welkom zijn, vindt ze. Het zint me niet. Wat zou jij doen?

Lees verder

Goeie bestemming

'Die doos gaat eruit. We gaan van dit hele drama een museumstuk maken.' Willy had het helemaal uitgedacht. 'Kijk, hier gaan we morgen heen, je mag mee als je wilt.' - Fran & The City

Lees verder

Vrouw uit de kast

Stella Heman nam het platform over: 'Ik help heel graag mensen die met zichzelf in de knoop zitten en hun geaardheid willen onderzoeken, of die steun nodig hebben bij het uit de kast komen.'

Lees verder

Taboedoorbrekende LHBT+ expo

Een 'krachtige boodschap van inclusie en acceptatie.' De gedurfde expositie in de Oude Lutherse Kerk, met werk van kunstenaar Arjan Spannenburg, richt schijnwerpers op LHBT+ acceptatie.

Lees verder

Europese verkiezingen

Breng je stem uit! 'Er staat veel op het spel bij de Europese verkiezingen,' aldus COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. Maak op 6 juni een goed geïnformeerde keuze.

Lees verder

Horoscoop juni 2024

'Verander je benadering van intimiteit. Duik niet gelijk het bed in met de vrouw die je nog maar net hebt leren kennen.' – Wat staat jou te wachten deze maand? Je leest het hier.

Lees verder

Great Granate Gala

Samenspraak van kleur: de samenkomst van verschillende stemmen leidt tot een uitwisseling van informatie, ervaringen en gevoelens en zet aan tot kritische reflectie.

Lees verder

Café De Kurk

Arnhem heeft nu 'een plek waar heel de queer community zichzelf kan zijn.' The Queer Collective opende een café, wij gingen langs en vroegen oprichters Joost, Mina en Peet er alles over!

Lees verder

Kieswijzer Europese verkiezingen

Kieswijzer: maak een goed geïnformeerde keuze op 6 juni. Op Rainbowvote.nu van COC vind je de partijstandpunten over LHBTIQ+ kwesties en de profielen van 'regenboogkandidaten'.

Lees verder

Achter de feiten aan

'Nou, ik heb wel een paar vragen ja.' Ik kon het gevoel van irritatie niet van me afschudden sinds Lisa zo plompverloren melding had gemaakt van haar ex-vriendin. Is iedereen soms gay hier?

Lees verder

Ontkiemende liefde

Reikhalzend naar uitgekeken en nu is het bijna zover! Vrijdag 31 mei verschijnt het boek van Renée van Marissing, de eerste uitgave van lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers. Wij spraken Renée!

Lees verder

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Lees meer