Nieuws: Interview

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Uit 't leven

Doorbeek het taboe op zelfdoding: 'Het is belangrijk om te blijven erkennen en herkennen wat we hebben meegemaakt en hoe moeilijk het leven soms is.'

Lees verder

Het laatste voorjaar

Minke Douwesz schreef haar derde roman, over de universele thema's verlies, verandering, relaties en het onderwijs. Het 'een lesbisch boek' noemen doet eraan af. Wij spraken haar.

Lees verder

Hoe overleef ik

… alles wat ik niemand vertel? Wij spraken Francine Oomen, over haar carrière, haar nieuwe boek en de podcast. Ze vertelt ons over trauma, overlevingsstrategieën en verbinding maken.

Lees verder

Hoe is het met boer Bertie?

Net als vele anderen kijkt bekende boer Bertie Steur graag naar het nieuwe seizoen Boer zoekt Vrouw. We spraken haar over verleden en toekomst: 'Uiteindelijk kregen Rosita en ik contact en werden we alsnog verliefd.'

Lees verder

Wormmaan

'Een mens is een vat vol tegenstrijdigheden.' Mariken Heitman ontving de Libris Literatuur Prijs voor haar tweede boek: Wormmaan. 'De wereld is in de war, niet Elke, mijn alter ego.' Wij spraken haar.

Lees verder

Corrie

Marieke Widlak maakte een bijzonder mooie docu over omgaan met veranderingen binnen een liefdesrelatie. 'Ik wilde een film maken die vertrouwen zou uitstralen over het afwijken van de norm.'

Lees verder

IHLIA: With Pride

Regenbooggeschiedenis & Jij: Tentoonstelling om zichtbaarheid te creëren voor lhbtiq+- personen in het onderwijs. Wij spraken scholieren Sky en Su tijdens deze Queer Geschiedenismaand.

Lees verder

Alleen maar liefde

Roos Blufpand maakt muziek die bijdraagt aan een liefdevollere wereld. Een wereld zonder racisme en discriminatie met gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Wij spraken haar!

Lees verder

Gay Movie Night Haarlem

'Ik ben gek op films en wil iets bijdragen. Door mijn twee passies te combineren ben ik op het idee gekomen om gay filmavonden te gaan organiseren.' We spreken initiatiefnemer Marlette!

Lees verder

Coaching Wensouders

Met wat voor vragen komen wensouders bij coach Mirella van Markus? En heeft ze tips voor mensen die op een niet-traditionele manier hun kinderwens willen vervullen? Wij spraken haar!

Lees verder

Roze Maatjes Rotterdam

'Het is fijn om met iemand gewoon over de liefde en de coming-out te praten, zonder angst voor een oordeel.' Caroline is via stichting Mara 'Roze Maatje' voor ouderen in Rotterdam.

Lees verder

Rolmodellen in kinderboeken

Queer gedichten en 'vanzelfsprekende' LHBTIQ+ personen: Pim Lammers schrijft wat hij zelf gemist heeft. Opdat álle kinderen zich thuis voelen in een boek en zichzelf erin kunnen herkennen.

Lees verder

Voor de lesbische zaak

Lesbian Pioneer Award: Shelley Anderson ontvangt bijzondere onderscheiding van EL*C. 'Lesbische archieven zijn zo belangrijk. Vrouwen hoeven niet opnieuw het wiel uit te vinden.'

Lees verder

Lucia Rijker & levenswijsheid

'Ieder mens heeft een unieke potentie en een unieke missie. Dat is je vingerafdruk. Het gaat erom dat je die potentie naar boven brengt en uitzoekt wat die missie is, door gewoon het leven aan te gaan.'

Lees verder

Hojokamp 2023

'Ik vind het mooi om te zien hoe de jongeren in een positieve zin zoveel kunnen veranderen als ze een week lang compleet zichzelf kunnen zijn.' De inschrijving voor komende zomer is open!

Lees verder

Suzanne's reizen

Slecht weer en gevaarlijke situaties: Suzanne Klemann rijdt in het programma De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld (Zondag op tv!) samen met Peter Sterk door Costa Rica. Wij spraken haar!

Lees verder

Queer collecties

De Vries van Stockum in Haarlem staat bekend als boekhandel die iedereen verwelkomt. En dat kan alleen als iedereen zich gezien voelt omdat er ook boeken over hen gaan.

Lees verder

Samantha's liefde

'Het allereerste wat ik doe als ik wakker word is naar mijn paarden gaan. Dat vind ik eigenlijk het allermooiste wat er is. Gewoon lekker je oude kleren aan en stront scheppen.'

Lees verder

Dwars door de verschillen

Wolf Excentriek vertelt over ontwikkeling en zelfexpressie: 'Maak je wereld en je leven zo makkelijk mogelijk. Als mensen je echt niet accepteren dan zijn het je mensen niet.'

Lees verder

The Hot Peaches: Queer joy

'The Hot Peaches vertellen een verhaal dat nog altijd verteld moet worden. Het is een liefdevolle voorstelling met een bittere noot.' Hot Peach Ayla Çekin Satijn vertelt ons meer!

Lees verder

Theater Oester

Theatervoorstellingen waarin het LHBTI+ publiek haar eigen verhalen terugziet, om meer zichtbaarheid te creëren en om de LHBTI+ kijker erkenning en herkenning te bieden. We spraken oprichter Simone Versteeg.

Lees verder

Liefde als bestemming

Vrouwen die muren afbreken: Rianne verbindt LHBTQIA+ mensen en de kerk met liefde. 'Juist in de verbinding met elkaar ontstaat er een overstijgende kracht.'

Lees verder

Klup Kweer

Nieuwe vriendschappen: De kesjual LHBTIQ+ evenementen, georganiseerd door Linde en Veronique, zijn laagdrempelig, zonder hokjes en super gezellig!

Lees verder

Heb je zin om te zoenen?

'De liefde is te leuk en belangrijk om aan het toeval over te laten.' Wij gingen in gesprek met Eline Zegers over haar boek Vrouwen versieren voor vrouwen.

Lees verder
Lees meer