Nieuws: Interview

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Jaloezie is een bitch

Kirsten van Teijn neemt je met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over onconventioneel liefhebben en hoe dat vorm te geven.

Lees verder

Binaire indeling bezien

Risk Hazekamp doet onderzoek naar constructies en cyanobacteriën: 'Ik word zielsgelukkig als iemand de stabiliteit van bepaalde vastgeroeste denkbeelden onder me wegschopt.'

Lees verder

Liefde begint bij jezelf

'De wereld die ik creëer is een wereld waarin je gewoon kunt zijn wie je bent. Een wereld vol liefde, vrijheid, vrolijkheid en eerlijkheid.' Wij spraken veelzijdig artiest Yby Potlatch!

Lees verder

Project Magor

Sterke vrouwenrollen, queer karakters en maatschappelijke issues die hun tijd ver vooruit waren: Sabrina Kooijmans, Edith Eri Louw en Karin Giphart realiseren de urban fantasy striproman Magor.

Lees verder

Pelgrimstocht & wandeljurk

'Ik heb altijd tegen deze gevoelens gevochten tot ik rond mijn veertigste begreep dat ik die strijd ging verliezen en dat ik behalve anderen vooral mezelf voor de gek hield.'

Lees verder

Skaten in een Safe Space

Steeds meer LHBTIQ+ vriendelijke skateplekken: De Rollende Mina's in Nijmegen, collectief Girls Skate The Hague en NEW WAVE in Amsterdam, mede georganiseerd door Selma Hamouda.

Lees verder

Transtoegankelijk

'Wat transgender mensen met een licht verstandelijk beperking willen, net zoals iedereen, is een respectvolle en gelijkwaardige behandeling.' Jessica Maes nam het initiatief voor dit platform.

Lees verder

Krav Maga & LHBTIQ+

Zelfverdediging en de tools om te doen wat nodig is om veilig thuis te komen, want: 'van fysieke handeling komt mentale verandering.' Sharon is instructeur bij sportschool Tijgertje. Wij spraken haar.

Lees verder

Neurodiversiteit

'Het kan dat er meer autistische mensen LHBTIQ+ zijn. Mensen met autisme zien vaak scherper hoe iets zit.' Een gesprek met Reubs Walsh, over autisme en AD(H)D in de regenbooggemeenschap.

Lees verder

Verbazing en verwondering

'Mensen zijn een beetje in de war.' Ik sprak antropoloog Dr. Daniëlle Braun, over een LHBTIQ+ community die sterk in beweging is en ook steeds vaker van verschillende kanten wordt aangevallen.

Lees verder

Bureau Gelijke Behandeling

Voel jij je gediscrimineerd en heb je hulp nodig of twijfel je of het onder discriminatie valt? Neem contact op met een antidiscriminatiebureau, is het advies van Marloes Huijsen.

Lees verder

Ik Doe Wat Ik Doe

Astrid Nijgh is volgend jaar maar liefst 50 jaar actief in het vak en gaat het theater in: Vanaf februari 2024 tourt ze door het land en wij spraken haar, over de voorstelling, muziek en de liefde.

Lees verder

Geen woorden voor

Naomi Antonius: 'Ik ben een wandelende metafoor voor al die hokjes die ik kan aftikken.' Ze maakte er een liedje en een voorstelling over. Wij spraken haar, over labels en de paradox van inclusie.

Lees verder

Saarein & Dia

Volgend jaar is Dia Roozemond 25 jaar eigenaar van het beroemdste vrouwencafé in Amsterdam. Wij spraken haar, over de geschiedenis van Saarein 1 en 2, het jubileum en de toekomst.

Lees verder

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Uit 't leven

Doorbeek het taboe op zelfdoding: 'Het is belangrijk om te blijven erkennen en herkennen wat we hebben meegemaakt en hoe moeilijk het leven soms is.'

Lees verder

Het laatste voorjaar

Minke Douwesz schreef haar derde roman, over de universele thema's verlies, verandering, relaties en het onderwijs. Het 'een lesbisch boek' noemen doet eraan af. Wij spraken haar.

Lees verder

Hoe overleef ik

… alles wat ik niemand vertel? Wij spraken Francine Oomen, over haar carrière, haar nieuwe boek en de podcast. Ze vertelt ons over trauma, overlevingsstrategieën en verbinding maken.

Lees verder

Hoe is het met boer Bertie?

Net als vele anderen kijkt bekende boer Bertie Steur graag naar het nieuwe seizoen Boer zoekt Vrouw. We spraken haar over verleden en toekomst: 'Uiteindelijk kregen Rosita en ik contact en werden we alsnog verliefd.'

Lees verder

Wormmaan

'Een mens is een vat vol tegenstrijdigheden.' Mariken Heitman ontving de Libris Literatuur Prijs voor haar tweede boek: Wormmaan. 'De wereld is in de war, niet Elke, mijn alter ego.' Wij spraken haar.

Lees verder

Corrie

Marieke Widlak maakte een bijzonder mooie docu over omgaan met veranderingen binnen een liefdesrelatie. 'Ik wilde een film maken die vertrouwen zou uitstralen over het afwijken van de norm.'

Lees verder

IHLIA: With Pride

Regenbooggeschiedenis & Jij: Tentoonstelling om zichtbaarheid te creëren voor lhbtiq+- personen in het onderwijs. Wij spraken scholieren Sky en Su tijdens deze Queer Geschiedenismaand.

Lees verder

Alleen maar liefde

Roos Blufpand maakt muziek die bijdraagt aan een liefdevollere wereld. Een wereld zonder racisme en discriminatie met gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Wij spraken haar!

Lees verder

Gay Movie Night Haarlem

'Ik ben gek op films en wil iets bijdragen. Door mijn twee passies te combineren ben ik op het idee gekomen om gay filmavonden te gaan organiseren.' We spreken initiatiefnemer Marlette!

Lees verder
Lees meer