Nieuws: Interview

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Lotte's Hotline

'Ik wil dat gevoel van samenzijn graag terugbrengen. Ik wil laten zien dat je er niet altijd alleen voor staat. Je mag terugvallen op mensen, je mag om hulp vragen.' We spraken Lotte, over haar podcast en haar boek!

Lees verder

Bar Buka is jarig!

Ter gelegenheid van het jubileum spreken we eigenaresse Marianne over de afgelopen vijf jaar. Voor welke uitdagingen zijn ze komen te staan? Wat waren de mooiste momenten? En wat zijn de toekomstplannen?

Lees verder

Werken aan inclusiviteit

'Het zijn die kleine signalen die maken dat je je gezien voelt.' Bianca Nijhof is medevoorzitter van Workplace Pride, hét internationaal platform voor LHBTIQ+ inclusiviteit op het werk. We spraken haar.

Lees verder

Feelgood met een boodschap

Olga Ponjee schreef de erotische queerserie Oneindig, over mensen die kracht leren vinden in juist datgene wat ze anders maakt. 'Maatschappelijke vraagstukken combineer ik graag met fantasie.'

Lees verder

De Queer Boekenkast

Je kunt in de meeste boekhandels wel queer boeken vinden, maar wist je dat er in Alkmaar een 100% queer boekhandel is? We gingen langs en spraken oprichter Thomas!

Lees verder

Onder één vlag?

Haroon Ali verzorgde dit jaar de Mosse-lezing, over het opzoeken van de verbinding binnen de LHBTIQ+ gemeenschap. Na afloop spraken we hem, over labels, representatie en meer.

Lees verder

Grappig en herkenbaar

Davine Perik: 'Mensen zeggen zulke rare dingen.' Tijdens de Janey Comedy Club geniet je van een avond lachen, gieren en brullen met alleen maar (queer) vrouwen op het podium.

Lees verder

Club voor zakenvrouwen

'Het gaat er uiteindelijk om dat wij als vrouw en als zakenvrouw onze plek innemen. Ik vind het belangrijk dat we verantwoordelijkheid nemen, onder andere voor diversiteit en inclusie.'

Lees verder

Heb jij een maatje nodig?

We gingen in gesprek met een vrouwenstel van midden dertig, ze verblijven al een tijdje in een AZC. Ze vertellen hoe ze Nederland ervaren en wat hun 'buddy' voor ze betekent.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Jaloezie is een bitch

Kirsten van Teijn neemt je met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over onconventioneel liefhebben en hoe dat vorm te geven.

Lees verder

Binaire indeling bezien

Risk Hazekamp doet onderzoek naar constructies en cyanobacteriën: 'Ik word zielsgelukkig als iemand de stabiliteit van bepaalde vastgeroeste denkbeelden onder me wegschopt.'

Lees verder

Liefde begint bij jezelf

'De wereld die ik creëer is een wereld waarin je gewoon kunt zijn wie je bent. Een wereld vol liefde, vrijheid, vrolijkheid en eerlijkheid.' Wij spraken veelzijdig artiest Yby Potlatch!

Lees verder

Project Magor

Sterke vrouwenrollen, queer karakters en maatschappelijke issues die hun tijd ver vooruit waren: Sabrina Kooijmans, Edith Eri Louw en Karin Giphart realiseren de urban fantasy striproman Magor.

Lees verder

Pelgrimstocht & wandeljurk

'Ik heb altijd tegen deze gevoelens gevochten tot ik rond mijn veertigste begreep dat ik die strijd ging verliezen en dat ik behalve anderen vooral mezelf voor de gek hield.'

Lees verder

Skaten in een Safe Space

Steeds meer LHBTIQ+ vriendelijke skateplekken: De Rollende Mina's in Nijmegen, collectief Girls Skate The Hague en NEW WAVE in Amsterdam, mede georganiseerd door Selma Hamouda.

Lees verder

Transtoegankelijk

'Wat transgender mensen met een licht verstandelijk beperking willen, net zoals iedereen, is een respectvolle en gelijkwaardige behandeling.' Jessica Maes nam het initiatief voor dit platform.

Lees verder

Krav Maga & LHBTIQ+

Zelfverdediging en de tools om te doen wat nodig is om veilig thuis te komen, want: 'van fysieke handeling komt mentale verandering.' Sharon is instructeur bij sportschool Tijgertje. Wij spraken haar.

Lees verder

Neurodiversiteit

'Het kan dat er meer autistische mensen LHBTIQ+ zijn. Mensen met autisme zien vaak scherper hoe iets zit.' Een gesprek met Reubs Walsh, over autisme en AD(H)D in de regenbooggemeenschap.

Lees verder

Verbazing en verwondering

'Mensen zijn een beetje in de war.' Ik sprak antropoloog Dr. Daniëlle Braun, over een LHBTIQ+ community die sterk in beweging is en ook steeds vaker van verschillende kanten wordt aangevallen.

Lees verder

Bureau Gelijke Behandeling

Voel jij je gediscrimineerd en heb je hulp nodig of twijfel je of het onder discriminatie valt? Neem contact op met een antidiscriminatiebureau, is het advies van Marloes Huijsen.

Lees verder

Ik Doe Wat Ik Doe

Astrid Nijgh is volgend jaar maar liefst 50 jaar actief in het vak en gaat het theater in: Vanaf februari 2024 tourt ze door het land en wij spraken haar, over de voorstelling, muziek en de liefde.

Lees verder

Geen woorden voor

Naomi Antonius: 'Ik ben een wandelende metafoor voor al die hokjes die ik kan aftikken.' Ze maakte er een liedje en een voorstelling over. Wij spraken haar, over labels en de paradox van inclusie.

Lees verder

Saarein & Dia

Volgend jaar is Dia Roozemond 25 jaar eigenaar van het beroemdste vrouwencafé in Amsterdam. Wij spraken haar, over de geschiedenis van Saarein 1 en 2, het jubileum en de toekomst.

Lees verder
Lees meer