Nieuws: Kunst & Cultuur

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder

Ongeschreven

Comedian Kim Schuddeboom staat nog tot eind mei met haar voorstelling in de theaters. Het is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, 'een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd.' We spraken haar.

Lees verder

Kracht van muziek

Muziek als een universele taal van expressie, emotie en identiteit: Deze 27e editie van de Roze Filmdagen wordt ingeluid met de stijlvolle film Gondola en je ziet een docu over de Indigo Girls.

Lees verder

Queer Geschiedenismaand

Van 1 tot en met 31 maart 2024: In musea en culturele instellingen door het hele land zal speciale aandacht besteed worden aan de viering en overdracht van lhbtiq+-geschiedenis.

Lees verder

IFFR 2024

'Tijdens deze 53ste editie duik je in een woud van diverse filmsoorten waarin je kan verdwalen en ontdekkingen kan doen. Het is een wildernis waarin je op je expeditie door de jungle de mooiste soorten kunt ontdekken.'

Lees verder

Gendermonologen

'Jezelf zijn is makkelijk, het zijn anderen die dat moeilijk maken.' Persoonlijke verhalen van vijf jonge mensen over wat het betekent om niet in het binaire gender plaatje te vallen.

Lees verder

Een stel mannenpinguïns

Wat als een kind aan tafel wordt gemaakt en niet in bed? Auteur Maaike Bergstra heeft haar persoonlijke zoektocht van een queer vrouw met een kinderwens vertaald in een in een actueel theaterstuk.

Lees verder

Queer & Feminist Poetry Awards

Dichters en spoken word-artiesten uit heel Nederland bekronen werken over LGBTQ+-identiteiten en feminisme. Het thema van dit jaar: Ons koloniaal en slavernijverleden en de stad van nu.

Lees verder

IDFA 2023

Divers queer aanbod op het Internationaal Documentary Film Festival Amsterdam, dit jaar van 8 tot en met 19 november, met indrukwekkende persoonlijke verhalen.

Lees verder

Don't Wanna Touch

Uitdagende show waarin performers liefdevolle, gewelddadige, seksuele en andere soorten aanraking onderzoeken. Tano Rivers vertelt ons over feminiene masculiniteit en het vinden van een balans.

Lees verder

Feministen die Wisten

Maand van de Geschiedenis: Atria neemt je mee op pad door Amsterdam en laat je de vrouwen ontmoeten die de wereld blijvend hebben veranderd met hun Eureka-momenten.

Lees verder

Diversiteit in het licht

'De weg naar volledige acceptatie vraagt om meer dan één feestje. Het gaat natuurlijk niet alleen om feest, we willen ook de kritische noot zijn voor het verbeteren van dingen.'

Lees verder

History Happens Now

Tentoonstelling IHLIA: Wat weet jij van lhbtiq+-emancipatie buiten je eigen omgeving? Wat gebeurt er bijvoorbeeld op het gebied van kunst in Groningen of op het gebied van welzijn in Zeeland?

Lees verder

Gay Games 1998

Tentoonstelling Amsterdam Museum: Velen die erbij waren, beschouwen Gay Games 1998 nog steeds als de week van hun leven. Reden genoeg om 25 jaar later stil te staan bij dit bijzondere evenement.

Lees verder

Shary-An in het theater

Ik ben hier: Shary-An Nivillac maakt een muziekale voorstelling over waar ze vandaan komt, maar ook over wie ze is en wie ze wil zijn. Vanaf november te zien in de theaters.

Lees verder

She Who Saw Beautiful Things

Julia Yasuda, een interseksuele wiskundige uit Tokio, ontmoette haar vrouw Erika eind jaren zeventig. Erika legde hun liefde vast in een reeks bijzondere foto's, nu voor het eerst tentoongesteld.

Lees verder

Klatergoud en schone schijn

Ellen ten Damme & BAROCK: een tragédie lyrique die de theatrale uitbundigheid van de 17e en 18e eeuw viert en toch helemaal van nu is. Nog tot eind dit jaar zien in theaters door het land.

Lees verder

TranScreen Film Festival 2023

Films vanuit de hele wereld waarin transgender, nonbinary en gender-diverse mensen centraal staan: Van 18 tot 21 mei in Amsterdam. Het programma is bekend!

Lees verder

Graphic Sapphic

Lesbische strips die - ook al 50 jaar geleden- hebben bijgedragen aan representatie en emancipatie zie je nu in een speciale expositie bij IHLIA LGBTI Heritage: Samensteller Vasiliki Belia vertelt erover.

Lees verder

Mind the Gap

Portretten, audiovisuele werken en installaties vertellen het verhaal van queer migranten, gender non-conformisten en transactivisten over mentale gezondheid. #expo

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder

Roze Filmdagen 2023

De 26e editie van het LGBTQ+ filmfestival vindt plaats van woensdag 22 maart tot en met zondag 2 april in Het Ketelhuis in Amsterdam. Dit jaar zie je 152 films uit meer dan 40 landen!

Lees verder

How Dare You

Queer en trans vreugde tentoongesteld in Museum Arnhem: 'Als groep van makers hebben wij ingezet op het samenstellen van een intersectioneel geheel.'

Lees verder

The Prom bijna voorbij

Na meer dan honderd voorstellingen is de musical, 'een fantastische mix van fris talent en gevestigde namen', nog maar heel even te zien in de theaters: Op 11 maart valt het doek.

Lees verder

Queer Geschiedenismaand

Musea en culturele instellingen door het hele land besteden speciale aandacht aan de viering en overdracht van lhbtiq+-geschiedenis, van 1 tot en met 31 maart 2023.

Lees verder
Lees meer