Nieuws: Onderzoek

Seks onder je 25e

Jongeren zijn positief over seks en seksuele diversiteit. Van de jongeren van 16,5 jaar en ouder ziet 82% zichzelf als hetero. De rest ziet zichzelf anders of weet het (nog) niet.

Lees verder

Wet als wapen in Afrika

Discriminerende wetten wakkeren in heel Afrika haat aan jegens LHBTIQ+ personen. Amnesty International documenteerde de situatie in twaalf verschillende landen in een vandaag verschenen rapport.

Lees verder

Steun LHBTIQ+ jongeren

Mentale gezondheid van LHBTIQ+ jongeren wordt voor een groot deel beïnvloed door de omgeving. De cijfers liegen er niet om: Zonder steun hebben jongeren veel meer last van psychische problemen.

Lees verder

Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Wat zet mensen aan tot dit geweld?

Lees verder

Onbekend maakt onbemind

Meer sociale acceptatie door de verhalen van leeftijdsgenoten: Peer-educators vergroten bewustwording en kennis bij medeleerlingen door 'levensechte' verhalen.

Lees verder

LHBT Monitor 2022

Sociaal en Cultureel Planbureau: Bijna de helft (44%) van de biseksuele vrouwen is het afgelopen jaar slachtoffer geweest van (online) seksuele intimidatie of geweld.

Lees verder

'Waarom bent u gevlucht?'

LHBTI-asielzoekers worden nog altijd afgewezen en teruggestuurd op grond van geschrapte stereotiepe criteria, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van mr. Sabine Jansen. 'Het is godgeklaagd.'

Lees verder

Onzichtbaar in twee werelden

Transgender mensen lijken vaker slachtoffer te zijn van huiselijk geweld dan gemiddeld, en toch ziet de hulpverlening weinig transgender slachtoffers. Nieuw onderzoek van TNN en Atria geeft aanbevelingen.

Lees verder

Dolfijnen & lesbische seks

Uit recent onderzoek blijkt dat vrouwelijke dolfijnen een ontwikkelde clitoris hebben waarmee ze genot kunnen beleven, wat kan verklaren waarom ze regelmatig seks met elkaar hebben.

Lees verder

Gepest door schoolpersoneel

Lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT-) jongeren worden vaker dan heteroseksuele, cisgender jongeren gepest door leerkrachten en ander schoolpersoneel.

Lees verder

Deel jouw ervaringen

Nederland staat bekend als een voortrekker op het punt van LHBTIQ+ acceptatie, maar is dat wel zo? Hoe staat het anno 2021 met de acceptatie en veiligheid van LHBTIQ+'ers? Doe mee!

Lees verder

Gen Z en seksualiteit

Gender, seksualiteit, liefde en het internet om je identiteit te onderzoeken: Jongeren van nu hebben meer voorbeelden en maken zich los van traditionele interpretaties.

Lees verder

Covid19: Crisis voor LHBTI's

Movisie: Een groot deel van de Nederlandse LHBTI-gemeenschap is zwaar getroffen door de beperkende maatregelen van de coronacrisis.

Lees verder

'Het zit in je genen'

Is je seksuele voorkeur genetisch bepaald? Het is een vraag die wetenschappers al lange tijd bezighoudt. Nu is er een antwoord. En een discussie.

Lees verder

Geaardheid en BMI

Lesbische en biseksuele vrouwen hebben een grotere kans op overgewicht en obesitas, blijkt uit Engels onderzoek.

Lees verder

Kunstmatige intelligentie kan niet zien of je 'gay' bent

Gezichtsherkenningsprogramma is slim, maar niet zó slim. En eng bovendien.

Lees verder
Lees meer