Nieuws: Politiek

Europese verkiezingen

Breng je stem uit! 'Er staat veel op het spel bij de Europese verkiezingen,' aldus COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. Maak op 6 juni een goed geïnformeerde keuze.

Lees verder

Kieswijzer Europese verkiezingen

Kieswijzer: maak een goed geïnformeerde keuze op 6 juni. Op Rainbowvote.nu van COC vind je de partijstandpunten over LHBTIQ+ kwesties en de profielen van 'regenboogkandidaten'.

Lees verder

Jeanneke Pis gives a sh*it

Çavaria lanceert verkiezingscampagne tijdens prideweek: in Vlaanderen en Brussel kregen belangrijke standbeelden een 'regenboogkakje' om aandacht te vragen voor LGBTI+ rechten en welzijn.

Lees verder

Stembusakkoord getekend!

Lijsttrekkers en vertegenwoordigers van negen politieke partijen tekenen op zaterdag 18 november het Regenboog Stembusakkoord 2023 met COC Nederland.

Lees verder

Nederland Kiest

De verkiezingen komen eraan! We waren bij het Regenboog Verkiezingsdebat van COC Nederland: Hoe denken de verschillende politieke partijen over actuele LHBTQIA+ onderwerpen?

Lees verder

COC's Verkiezingsdebat

Op vrijdag 27 oktober gaan de landelijke politieke kopstukken in debat bij COC's Regenboog Verkiezingsdebat 2023. De politici debatteren over actuele lhbti+onderwerpen.

Lees verder

Rainbowvote Provinciale Staten

Samen hebben we veel invloed op de politiek. Met Rainbowvote maak je een goed geïnformeerde keuze voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart.

Lees verder

Respect for Marriage Act

Nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof het landelijke recht op abortus schrapte, kwam ook de vrijheid om te trouwen op losse schroeven te staan. Een nieuwe wet biedt meer bescherming.

Lees verder

Regenbooggolf in de VS

Amerikaanse midterm verkiezingen schrijven geschiedenis: Er waren maar liefst 714 LGBTQ+ kandidaten verkiesbaar, op landelijk en lokaal niveau, waarvan er zeker 436 zijn gekozen.

Lees verder

Transgenderwet in de Kamer

'Wilsbekwame mensen weten zelf wel wat hun identiteit is.' Komende week zal de Kamer een wetsvoorstel behandelen over het wijzingen van de geslachtsvermelding in je paspoort of geboorteakte.

Lees verder

White House Press Secretary

Karine Jean-Pierre (44) aangewezen als perschef van Witte Huis: Ze wordt de eerste zwarte vrouw en openlijk homoseksuele persoon in deze topfunctie. 'Representation matters.'

Lees verder

Maatregelen tegen geweld

COC Nederland vraagt minister Yeşilgöz-Zegerius (VVD, Veiligheid & Justitie) in een brief om maatregelen tegen discriminerend fysiek of verbaal geweld tegen LHBTI personen.

Lees verder

LHBTI kieswijzer

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022: Regionale COC verenigingen en COC Nederland lanceerden op 25 februari Rainbowvote.NU, de kieswijzer voor de LHBTI gemeenschap.

Lees verder

Kabinet Rutte IV

Robbert Dijkgraaf (D66) wordt minister voor Emancipatie in het kabinet Rutte IV. Dilan Yeşilgöz (VVD) wordt verantwoordelijk voor veiligheid en Franc Weerwind (D66) voor familierecht.

Lees verder

Maatregelen tegen geweld

COC-voorzitter Astrid Oosenbrug: 'Brandstichting in Amsterdam, brandstichting in Rotterdam, Frédérique die klappen kreeg…. Het is weer bijna wekelijks raak met geweld tegen onze gemeenschap.'

Lees verder

Voorzitter Bergkamp

Vera Bergkamp (D66) stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer: 'Ik ben een teamspeler. (…) wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen.'

Lees verder

Steun voor Regenboogakkoord

COC Nederland: Goede kansen voor de uitvoering van het Regenboog Stembusakkoord & in de nieuwe Kamer zitten naar verwachting elf openlijke LHBTI-personen.

Lees verder

Regenboog Stembusakkoord

Maatregelen tegen discriminerend geweld, LHBTI-acceptatie op school, wettelijk transitieverlof, LHBTI-rechten in de Grondwet, een verbod op 'LHBTI-genezing' en meer beloften van lijsttrekkers.

Lees verder

Nevin Özütok, GroenLinks

'Veiligheid voor iedereen is zo belangrijk. We moeten ons afvragen hoe de acceptatie van vrijheden is. 'Homo' is het meest gebruikte scheldwoord, het zit nog altijd niet goed in de samenleving.'

Lees verder

Vera Bergkamp, D66

'Ik zit in de politiek om echt dingen te kunnen betekenen voor mensen. Ik blijf ervoor strijden dat mensen zichtbaar zichzelf kunnen zijn.'

Lees verder

Kirsten van den Hul, PvdA

'Een eerlijke toekomst, overal gelijke kansen, veilig jezelf kunnen zijn, dát is het verhaal van mijn partij. Ook wereldwijd valt er het nodige te winnen.'

Lees verder

LHBTI kieswijzer

Op Rainbowvote.nu vinden kiezers profielen van 'regenboogkandidaten' en standpunten van partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Lees verder

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op 5 februari.

Lees verder

LHBTI-asielzoekers Oeganda

Stuur geen LHBTI-asielzoekers terug naar Oeganda, het is een gevaarlijk land voor LHBTI personen. Die oproep doet het COC aan de staatssecretaris en Tweede Kamer.

Lees verder
Lees meer