Nieuws: Geloof & religie

De kerk inclusiever

Mooi nieuws vlak voor kerst uit het Vaticaan, vooral voor homoseksuele rooms-katholieken. De paus geeft toestemming aan priesters om stellen van gelijk geslacht te zegenen.

Lees verder

Heb je naaste lief

Homoseksualiteit en de Rooms-Katholieke kerk: Een eeuwig ongelukkig huwelijk of kan het samengaan? Wie zegt wat? 'Ik denk dat geloof er niet is om anderen te beoordelen.'

Lees verder

Jezelf zijn op school

Hoe veilig is het voor homoseksuele jongeren op reformatorische scholen? Ondanks de ophef over de 'antihomoverklaring' van twee jaar geleden, is er weinig veranderd. Dit blijkt uit onderzoek van Pointer. Docu nu te zien!

Lees verder

Zonder dogma

Er is een besloten Facebookgroep opgericht voor ex-gelovige lhbti+'ers. Toen ik dat bericht las, besloot ik meteen om lid te worden. Alles is bespreekbaar.

Lees verder

Geen gezegende 'zonde'

Nee: Het Vaticaan zegt dat de katholieke kerk relaties van lesbische en homoseksuele paren niet kan zegenen. De uitspraak krijgt scherpe kritiek, van binnen en buiten de kerk.

Lees verder

LHBTI en geloof

Aan het einde van de Regenboog: Nieuwe podcastserie met verhalen van LHBTI'ers en hun strijd en zoektocht met henzelf en de kerk.

Lees verder

Ziek, zondig en pervers

Conversietherapie of 'homogenezing': een traumatische brainwash voor God en familie-eer. In Nederland is een verbod op deze 'therapieën' eindelijk in zicht.

Lees verder

De kast, de kerk & het koninkrijk

Drie generaties gelovige homoseksuelen maken je deelgenoot van hun leven en geloof en belichten maatschappelijke en religieuze mijlpalen.

Lees verder

Verdomde vrouw

Ze stonden om me heen. Ik weet niet hoeveel spuug er uit hun monden op me neerdaalde, maar het hield niet op en kwam als regen.

Lees verder

Opkomen voor gelovige LHBT+'s

Wielie Elhorst: 'De ontwikkelingen rond seksualiteit en gender houden ook alle kerken en geloofsgemeenschappen bezig.'

Lees verder

Gayformatorisch Dagblad

Roze Maandag: 'Omdat wij ons serieus afvragen waarom oordelen en verdelen noodzakelijk is.'

Lees verder

Bijbel voor buitenstaanders

'Our Bible': de eerste Bijbel-app voor LHBT's.

Lees verder
Lees meer