Nieuws: Persoonlijk

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Van hoofd naar hart

Hanneke Mijnster ging op zoek naar haar echte gevoel. Haar onrust bleek ADHD te zijn en eigenlijk kwam die nieuwe vriendin helemaal niet uit. Wij spraken haar, ook over haar nieuwe boek.

Lees verder

Wij, de achterblijvers

Steeds zieker worden was al erg genoeg, maar met de ziekte long covid bleek iets vreemds aan de hand, iets dat je gerust een nachtmerriescenario kunt noemen. Ik lees het boek omdat ik zelf al dertig jaar ME heb.

Lees verder

Uit de kast voor kerst

Mijn vriendin kwam uit de kast zodat we samen ook met haar familie kerst konden vieren. Haar moeder reageerde zoals verwacht: met een hoop drama. 'Wat heb ik fout gedaan..?!'

Lees verder

De dans van angst en verlangen

Steeds meer in contact met zijn innerlijke ik, is Ties de Bresser in staat zijn verlangens te vervullen, stap voor stap. Dankbaar dat hij in de huidige tijd heeft mogen worden wie hij diep van binnen is. Wij spreken hem.

Lees verder

Vega vs. vlees

Ik heb mijn vriendin gezegd dat ik niet meer kom als ze geen rekening met me houdt, dat ik dus nadrukkelijk geen dieren wil eten, in geen enkele vorm en ook niet een beetje.

Lees verder

Mijn slechtste vriendin

'Ze wond iedereen om haar vinger, ze had een magische uitwerking op haar omgeving en helemaal op mij. Inmiddels is het twintig jaar later en als ik aan haar denk word ik warm en koud tegelijk.'

Lees verder

Klimaat conflict

'We kunnen zoveel meer doen. Minder vliegen, beter recyclen, in schonere auto's rijden, zonnepanelen laten installeren; Een beter milieu begint nog altijd bij jezelf. Mijn vriendin vindt het onzin.'

Lees verder

Been- en okselhaar

Afknapper of puur natuur? 'Dat haar groeit er niet voor niks. Ik ga er de strijd niet meer mee aan, het hoort bij mij. Bij mijn vrouw zijn. Ik vind het eigenlijk gewoon wel mooi.'

Lees verder

Wie gaat dat betalen?

Stiefdochter wil kapitale sprookjesbruiloft. Mijn vriendin vindt het een geweldig idee en betaalt graag de rekening. Ik ben het daar niet mee eens: We hebben zoveel geld niet en het is niet eerlijk naar de anderen.

Lees verder

Liever dieren

Mijn zus vindt het belachelijk, we hadden er gister aan de telefoon nog ruzie over. Maar zo'n ruzie bevestigt juist mijn gevoel: Ik vind dieren echt leuker dan mensen.

Lees verder

Kerst (zonder) discussie

Lesbisch, vegetarisch, gescheiden en een zoon die blowt. Ik vraag me af hoeveel ruimte mijn conservatieve ouders nog over hebben om te accepteren dat ook mijn volwassen kind zijn eigen keuzes maakt.

Lees verder

Van Boulimia naar Coming-Out

Eten, overgeven, en een geheim leven leiden, zodat niemand het maar te weten kreeg. Vanaf mijn 15e ontwikkelde ik stukje bij beetje een eetstoornis. Totdat ik uiteindelijk uit de kast kwam.

Lees verder

Pride: Ik wil niet

Duizend procent zeker dat mijn ex daar ook is. Ik ben er nog niet aan toe om haar te zien, zeker niet met mijn nieuwe vriendin. Zij weet niet dat mijn hart nog steeds gebroken is.

Lees verder

'Moest dat nou..?'

Ik ben veel te ver gegaan en ik heb er nauwelijks herinneringen aan. Flarden wel, en ik vond haar bloedmooi op dat moment. Maar de vriendschap die het me gekost heeft was het vast niet waard.

Lees verder

Geheime relatie

Ik begin mijn geduld te verliezen met haar gedraaikont. Ze is zo bang voor de reacties van haar collega's dat ze op haar werk doet alsof onze relatie niet bestaat.

Lees verder

Geld stinkt (niet)

Zij wil niet boven haar stand leven en van mijn rijkdom profiteren, ik wil niet doen alsof ik geen geld heb, of mijn afkomst verloochenen. Door haar voel ik me soms schuldig over mijn leven.

Lees verder

Onmogelijke keuze

De pandemie heeft me wakker geschud. Ik wil reizen, de wereld zien, het roer om. Mijn vriendin wil dat niet, zij wil 'gewoon' terug naar de tijd voor corona. Ik weet niet hoe het verder moet.

Lees verder

Klein paradijs

Het was 'een aanslag op haar humeur' en 'op een dag ben je die vieze stad zat,' zei ze. Mijn moeder is vorig jaar overleden aan corona. De manier waarop ze gelijk heeft gekregen had ik echt nooit verwacht.

Lees verder

Onze laatste kerst samen

Ik moest er niet aan denken dat ze er straks niet meer zou zijn. Dat deed ik ook niet, maar mijn vrouw wilde er wel over praten. Ze wilde me vertellen dat ik door moest gaan met leven.

Lees verder

Kerst, covid en oorlog

Het loopt volledig uit de hand. Ik kan niet wachten tot deze stomme pandemie onder controle is, het begint te veel te vragen van mij, mijn vriendin, onze relatie en iedereen om ons heen.

Lees verder

Liegen over covid shot

… dat doe je toch niet? Ik vind het sowieso van de gekken als iemand zich niet laat inenten, maar erover liegen slaat echt alles. Met zo'n type wil ik niks te maken hebben.

Lees verder

Mijn Yoni massage

Volle overgave en verboden intimiteit met de masseuse: 'Ik heb knappe vriendinnen gehad, maar dit is toch echt een soort lesbo droom die uitkomt!'

Lees verder

Gepest op het werk

Dit wil ik nooit meer meemaken: Ik had niks verkeerd gedaan, maar mijn hart klopte in mijn keel en mijn wangen vlamden van schaamte. Ik wist niet wat ik moest doen, of hoe te reageren.

Lees verder

'Markeer als ongelezen'

Taboe: 'Het kan eigenlijk niet door de beugel, maar ik kan het niet laten. Ik lees de emails van mijn vriendin. Ik kijk een paar keer per week in haar inbox.'

Lees verder
Lees meer