Queer Amsterdam

Queer: in Engeland een scheldwoord maar vanuit de underground scene van Berlijn geldt 'queer' als geuzennaam voor iedereen die anders is en zich niet kan vinden in gevestigde tegenstellingen als man/vrouw, homo/hetero, zwart/wit. Vier jonge filmmakers die zich identificeren als queer hebben genoeg van de LHBT-hokjes (Lesbisch, Homo, Bi, Trans) en geven de Amsterdamse queer community een gezicht in een nieuwe drama-serie: Queer Amsterdam.

QUEER AMSTERDAM from Cine Crowd on Vimeo.

De pilot  introduceert een vriendengroep van zeven mensen. Ze zijn allemaal erg verschillend, maar met elkaar verbonden door liefde, queer-zijn en Amsterdam. 

Hoofdpersoon is de open en energieke Antonia (Toni), die in een seksshop werkt waar de vriendengroep elkaar regelmatig treft. Zij is net verlaten door haar ex-vriendin Kai, die het zonder duidelijke reden heeft uitgemaakt. Het lukt Toni maar heel langzaam om weer op te krabbelen. Ondertussen heeft de gesloten Kai zo haar eigen problemen. Ze voelt zich steeds minder thuis in haar vrouwenlichaam, maar weet niet hoe ze daarmee om moet gaan.

Naast de seksshop is er de bar van Leslie, waar de vrienden graag stoom afblazen. Leslie is een stoere Surinaamse lesbienne die vijftien jaar samen was met de Nederlandse Jolijn. Inmiddels is het uit, maar wonen de twee vrouwen nog steeds in hetzelfde huis. Wanneer Jolijn een nieuwe partner krijgt, wordt dit een stuk moeilijker....

Check hier de synopsis.

Wie gaan de pilot Queer Amsterdam maken?

Regisseur is Sanne Peters, net afgestudeerd aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Samen met oud- NFTA student en scenarist Anne Chlosta schroomt zij niet om gedurfde thema's aan te snijden als het gaat om seksualiteit. De productie is in handen van Dorien Rozing en Marloes Meuzelaar, die hun academische kennis van gender, etniciteit en seksualiteit combineren met hun liefde voor films. 

Crowdfunding

Draag je 'Queer Amsterdam' een warm hart toe? Dan kun je de initiatiefnemers  helpen om hun project te realiseren via crowdfunding. Bijdragen zijn van harte welkom via deze link

 

Reageer:

Recent nieuws:

Ellie Lust: Onweerstaanbaar

Wat is de aantrekkingskracht van deze stoere vrouw met blond stekeltjeskapsel? Hoe kan het dat een politiewoordvoerder is uitgegroeid tot een volksheld?

Lees verder

Marrakech

Rozer kan niet in Marokko. 'Juist voor vrouwen is er buiten de gebaande paden veel interessants te ontdekken. Mariëtte laat het je zien.

Lees verder

Meer dan 25 jaar samen?

Hoe houdt de relatie, de liefde, het samenzijn stand? Welke hobbels hebben jullie samen genomen? Hoe blijf je jezelf? Waarop had jullie relatie mis kunnen lopen?

Lees verder
Meer nieuws