Vrouwen willen het liefst een ooglift

Bij Nederlandse vrouwen die een cosmetische ingreep overwegen, staat de ooglidcorrectie het hoogste op het verlanglijstje, gevolgd door de borstvergroting, liposuctie en een facelift. Dit blijkt uit het tweede Nationale Beauty Onderzoek (NBO) van newbeauty.nl.

Dit is een opmerkelijk verschil ten opzichte van de Verenigde Staten, waar liposuctie op 1 staat, de borstvergroting op 2 en de ooglidcorrectie pas op de 3e plaats komt.

Het onderzoek is gehouden in het kader van de 4e editie van het evenement New Beauty/New Wellness 2009, dat dit weekend plaatsvindt in de Amsterdam RAI. Van de respondenten heeft 69% ooit een cosmetische behandeling ondergaan, de rest overweegt een dergelijke behandeling.

Goede oriëntatie essentieel
Er blijkt een duidelijk verband tussen de periode van oriëntatie en de mate van tevredenheid over de behandeling.

Gemiddeld doen mensen 2 jaar over het traject van de keuze tot aan de daadwerkelijke behandeling. Maar liefst 26 procent doet hier langer over dan 3 jaar.

Degenen die ontevreden bleken, hadden zich gemiddeld korter dan 1 jaar georiënteerd. De tevreden groep bleek vaker informatiebronnen als internet, tijdschriften, beurzen en familie/vrienden geraadpleegd te hebben, dan de groep ontevreden vrouwen.

Verbod onder 18 jaar
Over cosmetische chirurgie bij jongeren onder de 18 jaar is 61% van de ondervraagden van mening dat dit verboden moet worden. De meeste deelnemers aan dit onderzoek hebben tussen hun 40 en 55 jaar een ingreep ondergaan.
Bron: Newbeauty

 

 

Reageer:

Recent nieuws:

Wat staat er in de sterren?

Voorspel jij de toekomst? Zij aan Zij is op zoek naar jou!

Lees verder

Lekker ongecompliceerd

Mijntje gaat lekker ongecompliceerd met een man aan de haal. Of toch niet?

Lees verder

Van harte, Claudia!

Het is een feestelijke dag vandaag voor Claudia de Breij! De cabaretière is vandaag 43 geworden.

Lees verder
Meer nieuws