Leona Philippo presenteert Masterpeace-concert

Zangeres Leona Philippo presenteert zondag het Amsterdamse Masterpeace-concert, dat wordt georganiseerd in het kader van de Internationale Dag van de Vrede. Onder meer de Amerikaanse Oleta Adams zal het podium betreden. "Toen ik haar naam zag staan, kon ik niets anders doen dan een beetje stotteren. Als ik dat zondag maar niet doe...” zo vertelt Leona in de Spits.

Naast Oleta treden er diverse topartiesten op uit veertien conflictgebieden. Voor sommigen van hen was het bijzonder moeilijk om naar Amsterdam te komen. "Het is ze niet allemaal gelukt," zo legt de zangeres uit. "Een  persoon wordt hier met een omslachtige doorreis naartoe gesmokkeld. In zijn of haar land moet het optreden in Amsterdam geheim blijven."

Of zo'n Masterpeace-concert bijdraagt aan de vrede? Leona vindt van wel. "De focus moet liggen op wat burgers wel kunnen doen in plaats van wat leiders van landen niet moeten doen. Elke druppel op een gloeiende plaat is er eentje. Als dat met muziek kan, dan ben ik er trots op muzikant te zijn."

Lees meer in de Spits van vandaag.

Er zijn overigens nog tickets voor het Masterpeace-concert. Check hiervoor masterpeace2014.nl


 

Reageer:

Recent nieuws:

Hoogstpersoonlijk: Meervoudig genot

"Ik dacht dat het een sprookje was, een mythe. Eén orgasme krijgen vond ik al lastig genoeg."

Lees verder

Demonstratie: EU, grijp in!

Stop de vervolging van LHBTI'ers in Egypte en Azerbeidzjan! - Beelden uit Amsterdam.

Lees verder

Coming out - verhalen

Hoe kwam jij uit de kast?

Lees verder
Meer nieuws