Leona Philippo presenteert Masterpeace-concert

Zangeres Leona Philippo presenteert zondag het Amsterdamse Masterpeace-concert, dat wordt georganiseerd in het kader van de Internationale Dag van de Vrede. Onder meer de Amerikaanse Oleta Adams zal het podium betreden. "Toen ik haar naam zag staan, kon ik niets anders doen dan een beetje stotteren. Als ik dat zondag maar niet doe...” zo vertelt Leona in de Spits.

Naast Oleta treden er diverse topartiesten op uit veertien conflictgebieden. Voor sommigen van hen was het bijzonder moeilijk om naar Amsterdam te komen. "Het is ze niet allemaal gelukt," zo legt de zangeres uit. "Een  persoon wordt hier met een omslachtige doorreis naartoe gesmokkeld. In zijn of haar land moet het optreden in Amsterdam geheim blijven."

Of zo'n Masterpeace-concert bijdraagt aan de vrede? Leona vindt van wel. "De focus moet liggen op wat burgers wel kunnen doen in plaats van wat leiders van landen niet moeten doen. Elke druppel op een gloeiende plaat is er eentje. Als dat met muziek kan, dan ben ik er trots op muzikant te zijn."

Lees meer in de Spits van vandaag.

Er zijn overigens nog tickets voor het Masterpeace-concert. Check hiervoor masterpeace2014.nl


 

Reageer:

Recent nieuws:

Dilemma: Ze drinkt te veel

Wat moet ik met een vriendin die alcoholiste is? Ik heb geen zin om de hulpverlener in de relatie te zijn. Wat zou jij doen?

Lees verder

Film: Una Mujer Fantástica

'Een mooie en krachtige film over een transseksuele vrouw die na het overlijden van haar vriend volledig wordt buitengesloten door diens familie.' Win de DVD!

Lees verder

ANNE+ Interview

Scenarioschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux: 'Mensen realiseren zich niet dat er veel te weinig content is voor lesbische vrouwen'.

Lees verder
Meer nieuws