Laverne Cox presenteert docu over transgender jongeren

Op 17 oktober gaat zowel bij de Amerikaanse MTV als bij LOGO The T-word in première, een nieuwe documentaire over transgender jongeren. Vrouw achter de docu is niemand minder dan actrice Laverne Cox, die we onder meer kennen als 'Sophie Burset' in de hitserie Orange is the New Black.The T Word volgt het leven van zeven Amerikaanse transgender jongeren in de leeftijd van 12 tot 24 jaar. Daarbij wordt extra ingezoomd op topics als dating, coming-out, school en transfoob geweld.

Laverne Cox weet als geen ander wat deze jongeren door kunnen maken. Naast haar acteerwerk betreedt ze regelmatig het podium als transgender activist, waarbij ze haar eigen verhaal vertelt om meer bewustwording te creëren.
Na de première van The T Word zal ze een discussie leiden over transgender onderwerpen. Het publiek kan actief deelnemen via social media. 

Zie mtv.com voor meer info.Reageer:

Recent nieuws:

Dilemma: Ze drinkt te veel

Wat moet ik met een vriendin die alcoholiste is? Ik heb geen zin om de hulpverlener in de relatie te zijn. Wat zou jij doen?

Lees verder

Film: Una Mujer Fantástica

'Een mooie en krachtige film over een transseksuele vrouw die na het overlijden van haar vriend volledig wordt buitengesloten door diens familie.' Win de DVD!

Lees verder

ANNE+ Interview

Scenarioschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux: 'Mensen realiseren zich niet dat er veel te weinig content is voor lesbische vrouwen'.

Lees verder
Meer nieuws