Carrière move voor Sinead O'Connor?

Singer-songwriter Sinead O'Connor (48) kennen we vooral van hits als Troy en Nothing Compares 2U, maar het zou zomaar kunnen zijn dat ze binnenkort voor een politieke carrière gaat. Vandaag maakte ze bekend dat ze lid is geworden van de Ierse politieke partij Sinn Féin.

"Ik zou graag willen leren hoe normale mensen zoals ik kunnen helpen om ieder kind te koesteren en mensen gelijkwaardig te behandelen. Ik snap nu dat stemmen de beste manier is om in opstand te komen," zo schrijft ze op haar blog.

O'Connor pleit wel voor verandering binnen de partij. De oude garde moet volgens haar plaatsmaken voor een nieuwe generatie, die niet in verband wordt gebracht met het geweld van vroeger. Toen was Sinn Féin vooral bekend als de politieke tak van de IRA. Nu is het de tweede partij in Ierland en wordt Sinn Féin als links-georiënteerd gezien.

Bron: Novum

Reageer:

Recent nieuws:

Dilemma: Ze drinkt te veel

Wat moet ik met een vriendin die alcoholiste is? Ik heb geen zin om de hulpverlener in de relatie te zijn. Wat zou jij doen?

Lees verder

Film: Una Mujer Fantástica

'Een mooie en krachtige film over een transseksuele vrouw die na het overlijden van haar vriend volledig wordt buitengesloten door diens familie.' Win de DVD!

Lees verder

ANNE+ Interview

Scenarioschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux: 'Mensen realiseren zich niet dat er veel te weinig content is voor lesbische vrouwen'.

Lees verder
Meer nieuws