Frédérique Spigt in The Medicine Show

Frédérique Spigt staat vanaf oktober in de Nederlandse theaters met The Medicine Show. Met haar karakteristieke hese stem brengt ze een magische mix van folk, country en blues, verweven met theatrale elementen.

The Medicine Show was in het Amerika van de 19e eeuw een geliefd fenomeen, met een reizend gezelschap van verhalenvertellers, goochelaars, en muzikanten. De belangrijkse artiest echter was de ‘dokter’, een meestal regelrechte kwakzalver die een drankje verkocht dat elke denkbare kwaal en aandoening ‘genas’. 

Geïnspireerd door dit fenomeen, brengt Frédérique Spigt samen met Jan van der Meij, Janos Koolen en Joost van Es muziektheater in zijn meest oorspronkelijke vorm. Zo reizen we mee naar Mexico, waar Frédérique een drank tovert die nooit op gaat, nemen we afcheid van een prostituee in Goodbye Eleanor en kunnen de voetjes van de vloer bij The Great Grim Reaper. Hoewel we Frédérique vooral kennen van haar Nederlandstalige albums, zingt ze dit keer in het Engels. 

Van oktober t/m januari in diverse Nederlandse theaters. Kijk voor het pogramma op ntk.nl


 

Wil je Frédérique Spigt beter leren kennen? 
Lees  dan ook ons dubbelinterview
met Frédérique en Katja Schuurman. 

Reageer:

Recent nieuws:

Dilemma: Ze drinkt te veel

Wat moet ik met een vriendin die alcoholiste is? Ik heb geen zin om de hulpverlener in de relatie te zijn. Wat zou jij doen?

Lees verder

Film: Una Mujer Fantástica

'Een mooie en krachtige film over een transseksuele vrouw die na het overlijden van haar vriend volledig wordt buitengesloten door diens familie.' Win de DVD!

Lees verder

ANNE+ Interview

Scenarioschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux: 'Mensen realiseren zich niet dat er veel te weinig content is voor lesbische vrouwen'.

Lees verder
Meer nieuws