Frédérique Spigt in The Medicine Show

Frédérique Spigt staat vanaf oktober in de Nederlandse theaters met The Medicine Show. Met haar karakteristieke hese stem brengt ze een magische mix van folk, country en blues, verweven met theatrale elementen.

The Medicine Show was in het Amerika van de 19e eeuw een geliefd fenomeen, met een reizend gezelschap van verhalenvertellers, goochelaars, en muzikanten. De belangrijkse artiest echter was de ‘dokter’, een meestal regelrechte kwakzalver die een drankje verkocht dat elke denkbare kwaal en aandoening ‘genas’. 

Geïnspireerd door dit fenomeen, brengt Frédérique Spigt samen met Jan van der Meij, Janos Koolen en Joost van Es muziektheater in zijn meest oorspronkelijke vorm. Zo reizen we mee naar Mexico, waar Frédérique een drank tovert die nooit op gaat, nemen we afcheid van een prostituee in Goodbye Eleanor en kunnen de voetjes van de vloer bij The Great Grim Reaper. Hoewel we Frédérique vooral kennen van haar Nederlandstalige albums, zingt ze dit keer in het Engels. 

Van oktober t/m januari in diverse Nederlandse theaters. Kijk voor het pogramma op ntk.nl


 

Wil je Frédérique Spigt beter leren kennen? 
Lees  dan ook ons dubbelinterview
met Frédérique en Katja Schuurman. 

Reageer:

Recent nieuws:

k.d. lang's Ingénue viert 25-jarig jubileum

Opnieuw gemasterd en uitgegeven op CD en LP, mét 8 nooit eerder uitgebrachte tracks.

Lees verder

Hoogstpersoonlijk: Genderites

'Zou ik, als ik later geboren was, transgender zijn geweest? Gesprekken over mijn genderidentiteit voer ik liever niet.'

Lees verder

Een mapje 'leuk' – Op zoek naar zaad via YouTube

'Ik Vrouw Van Jou' Scarlet en Joyce gaan 'viral' met hun zoektocht naar een donor.

Lees verder
Meer nieuws