Nieuwsberichten van Redactie

Turks, queer en trots

Regiedebuut Ayla Çekin Satijn in première op Nederlands Film Festival: Beş vertelt het verhaal van een Turkse, queer vrouw die bang is niet geaccepteerd te worden door haar gemeenschap.

Lees verder

Gepest door schoolpersoneel

Lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT-) jongeren worden vaker dan heteroseksuele, cisgender jongeren gepest door leerkrachten en ander schoolpersoneel.

Lees verder

Rotterdam Pride 2021

Ruimte voor iedereen binnen de LHBTIQIA+ community: 'We geloven dat een positieve, liefdevolle en tolerante mindset de brug vormt naar gelijkheid.' Rotterdam Pride is dit jaar van 17 t/m 26 september.

Lees verder

Filmposter ANNE+

Sinds vandaag heeft de film ANNE+ een officiële filmposter! De landelijke voorpremières van de film ANNE+ zijn tijdens de Pathé Pride Nights en je ziet ANNE+ vanaf 14 oktober in de bios.

Lees verder

ANNE+ trailer!

Het is zover, we krijgen een tipje van de sluier: De trailer van de film ANNE+ staat online! In oktober zie je de langverwachte en veelbelovende film in de Nederlandse bioscopen.

Lees verder

Magische zussen

Een modern jasje voor een klassieker waar menig millennial warme herinneringen aan heeft, zeker onder onze gelederen: De Charmed-zusjes strijden ook anno nu tegen het kwaad.

Lees verder

Maatregelen tegen geweld

COC-voorzitter Astrid Oosenbrug: 'Brandstichting in Amsterdam, brandstichting in Rotterdam, Frédérique die klappen kreeg…. Het is weer bijna wekelijks raak met geweld tegen onze gemeenschap.'

Lees verder

Brand in studentenflat

'Gekkenwerk en een levensbedreigende actie.' De Amsterdamse politie houdt er 'sterk rekening mee' dat het vuur is ontstaan door aangestoken regenboogvlaggen.

Lees verder

ANNE+ in de bios!

Ze staat op het punt te emigreren naar haar grote liefde Sara in Montréal, maar dan keurt haar uitgever het manuscript voor haar eerste boek af. Wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen?

Lees verder

Frida, Viva la Vida

Haar werk is intens en weerspiegelt de aanhoudende fysieke pijn die ze had, het verdriet over haar kinderloosheid, haar politieke betrokkenheid en haar liefdesverdriet.

Lees verder

Pride Walk 2021

Een indrukwekkende Walk met duizenden mensen: Door de ingetogenheid van de Pride Amsterdam dit jaar kwam de boodschap extra duidelijk naar voren.

Lees verder

L word Gen Q

Het tweede seizoen van The L word Generation Q is los! In Amerika weliswaar, maar zeer binnenkort zie je de serie ook in Nederland! Lees hier meer en kijk alvast de trailer!

Lees verder

TAKE PRIDE in us

Pride Amsterdam bestaat 25 jaar en zal plaatsvinden van 31 juli tot en met 8 augustus. De botenparade schuift een jaartje door, maar er is genoeg te doen en te zien! Happy Pride!

Lees verder

Filmhuis thuis

Op CineMember zie je nóg meer prijswinnende en meeslepende LGBTQ+ films, want ook Skate Kitchen en Carmen y Lola worden aan het aanbod toegevoegd. Winactie!

Lees verder

Deel jouw ervaringen

Nederland staat bekend als een voortrekker op het punt van LHBTIQ+ acceptatie, maar is dat wel zo? Hoe staat het anno 2021 met de acceptatie en veiligheid van LHBTIQ+'ers? Doe mee!

Lees verder

Kunst, keuzes & liefde

Omdat de muze van Brigitte de Swart speelt zich af in het Amsterdam van de 19e eeuw, in Alle kleuren van de nacht reis je met Helena naar Azië om haar nieuwe liefde te ontmoeten.

Lees verder

Queer Theater Festival

Met diverse theaterproducties worden verhalen van de queer community verteld. Het festival wordt gehouden van 28 juli t/m 8 augustus 2021 in het OBA Theater.

Lees verder

Meerouderschapswet

Huidige wet: Een kind kan niet meer dan twee juridische ouders hebben en dit leidt tot problemen in meeroudergezinnen. 'We zijn échte ouders. Allemaal!'

Lees verder

Lesbische nonnen

Een spektakel gebaseerd op een waargebeurd verhaal: Benedetta is de nieuwste film van Paul Verhoeven, over lesbische nonnen in het Italië van de 17e eeuw.

Lees verder

Amsterdam Regenboogstad

25 jaar Pride: Vanuit historisch en hedendaags perspectief onderstreept de tentoonstelling het belang van solidariteit en zichtbaarheid met en van de regenbooggemeenschap.

Lees verder

Picl kleurt roze!

Iedereen mag zijn wie 'ie wil, liefhebben wie 'ie wil en beminnen hoe 'ie wil. Kijk films waarin we dat vieren, maar waarin ook zichtbaar wordt hoe ingewikkeld het kan zijn als je afwijkt van de 'norm'.

Lees verder

Pride Awards

Wie zijn jouw helden? AVROTROS reikt dit jaar weer een Pride Award uit aan een bekende en een onbekende LHBTI-held. Voordragen kan tot 9 juli.

Lees verder

De slet van 6 VWO

Alex gelooft niet dat Sephine zelfmoord heeft gepleegd. Ze begint zelf een onderzoek en krijgt hulp van haar nieuwe liefde Sherry. Ze ontdekken dat het hele dorp iets te verbergen heeft.

Lees verder

Veilig in de klas

Scholen in Nederland worden verplicht om te zorgen voor veiligheid en acceptatie van LHBTI-jongeren in de klas. De Eerste Kamer stemde voor een wetsvoorstel met die opdracht.

Lees verder

Walgelijke Hongaarse wet

Demonstatie tegen poging om LHBTI personen in Hongarije monddood te maken: nieuwe wet verbiedt het verstrekken van informatie over LHBTI personen aan mensen onder de achttien jaar.

Lees verder

Regenboogfietspad Utrecht

Dankzij een initiatief van de Utrechtse hogeschoolstudent Elias van Mourik (22) heeft Utrecht sinds deze week het langste regenboogfietspad van de wereld.

Lees verder

The Lesbian Bar Project

De Verenigde Staten telden in 1980 ruim 200 lesbische kroegen, nu zijn dat er nog maar 21. Hoe belangrijk is de Lesbian Bar anno 2021 en hoe overleven ze covid-19?

Lees verder

Verbod conversietherapie

Nederland moet homogenezingstherapie zo snel mogelijk verbieden. D66, VVD, PvdA en GroenLinks komen met initiatiefwet verbod 'homogenezing'.

Lees verder

L word Gen Q: Seizoen 2!

Het is zover: Het tweede seizoen van The L word Generation Q komt eraan! De teaser hebben we al, de première is op 6 augustus op het Amerikaanse netwerk Showtime.

Lees verder

With Pride

Erepodium voor Nederlandse regenbooggeschiedenis: Verhalen van vroeger om helden van vandaag aan te moedigen; het verhaal achter de strijd voor emancipatie en sociale acceptatie staat centraal.

Lees verder

Boekenweek 2021

Dit jaar is het thema Tweestrijd: De Boekenweek is van 29 mei tot en met 6 juni. Hanna Bervoets schreef het Boekenweekgeschenk 'Wat Wij Zagen', een verhaal over wie of wat ons wereldbeeld bepaalt.

Lees verder

Asiel voor LHBTI's uit Iran!

Iran is levensgevaarlijk: COC Nederland vraagt staatssecretaris Broekers-Knol (Asiel) om geen LHBTI-asielzoekers meer naar het land terug te sturen.

Lees verder

Jos Brink Prijs 2021

Om waardering uit te spreken naar alle vrijwilligers en andere betrokkenen die zich inzetten voor LHBTI-emancipatie heeft het kabinet twee prijzen in het leven geroepen.

Lees verder

TranScreen 2021

Transgender Filmfestival dit jaar online, met internationale films, discussie panels en workshops, speciale aandacht voor sport en extra ruimte voor transgender jeugd.

Lees verder

De roze revolutie

Docuserie van Michiel van Erp: onthullend archiefmateriaal en ontroerende, kwetsbare en dappere gesprekken over zoektochten, (zelf)acceptatie en identiteit.

Lees verder

Levensverhalen gezocht

Het Nationaal Ouderenfonds is op zoek naar lesbische en biseksuele 55+ vrouwen die hun verhaal willen vertellen: 'De liefde en jezelf kunnen zijn, daar valt heel wat over te zeggen.'

Lees verder

Lesbian Visibility Day

Op 26 april staat ook de rest van de wereld stil bij specifiek de L uit het LHBTQIA+ alfabet en in ruimere zin bij alle vrouwen (v/x) in het queer-spectrum.

Lees verder

Spring Affair festival

Bonte stoet van koren tijdens het eerste virtuele korenfestival: Muziek in alle genres, uit alle hoeken van Europa en daarbuiten. Kijk de livestream op zaterdagavond!

Lees verder

rosetta.

Platform voor en door vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland. Opgericht om zichtbaarheid te vergroten en kennis en ervaring uit te wisselen.

Lees verder

Gedwongen uit de kast

Gomarus: In gesprek over homoseksualiteit en de bestuurders van de school willen van de ervaringen leren. 'Niemand mag door een ander uit de kast worden geduwd.'

Lees verder

Veerkracht Roze Gezinnen

Hoe bereiden ouders hun kinderen voor op de heteronormatieve samenleving en/of op eventuele negatieve (of minder enthousiaste) reacties over het feit dat zij twee moeders of twee vaders hebben?

Lees verder

Voorzitter Bergkamp

Vera Bergkamp (D66) stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer: 'Ik ben een teamspeler. (…) wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen.'

Lees verder

Vrolijk Pasen!

Pasen is Pasen niet zonder een goeie zoekactie! Vind het paasei en win een mooi boekenpakket: Julian, Middagzwemmers en Damn, Honey – happy hunting!

Lees verder

Jubileum!

Het is precies 20 jaar geleden dat in Nederland -het eerste land ter wereld- het burgerlijk huwelijk werd opengesteld voor koppels van gelijk geslacht.

Lees verder

'Luister je de Liga?'

Nieuw seizoen Lesbische Liga! In de podcast spreken Vera en Annefleur met Wie is de Mol-winnaar Rocky Hehakaija en met het eerste lesbische koppel dat 20 jaar geleden trouwde.

Lees verder

Let Love Rule

Op 1 april is het exact 20 jaar geleden dat Nederland het huwelijk openstelde voor stellen van hetzelfde geslacht. KRO-NCRV viert de liefde, maar laat ook zien waar LHBTIQ+'ers mee worstelen.

Lees verder

Movies That Matter

Jaarlijks film- en debatfestival met meer dan 60 bijzondere en spraakmakende speelfilms en documentaires van filmmakers en activisten van over de hele wereld. Winactie!

Lees verder

Happiest Season op dvd

Romantische komedie waarin Kirsten Stewart en Mackenzie Davis een stel spelen: '...een mooie manier om een universeel (liefdes-) verhaal te vertellen binnen een andere context.'

Lees verder

Steun voor Regenboogakkoord

COC Nederland: Goede kansen voor de uitvoering van het Regenboog Stembusakkoord & in de nieuwe Kamer zitten naar verwachting elf openlijke LHBTI-personen.

Lees verder

Duitse remake voor ANNE+

Het grote succes zet verder door: De veelgeprezen en spraakmakende dramaserie uit Nederland krijgt een Duitse remake, een zesdelige webserie, net als het origineel.

Lees verder

Regenboog Stembusakkoord

Maatregelen tegen discriminerend geweld, LHBTI-acceptatie op school, wettelijk transitieverlof, LHBTI-rechten in de Grondwet, een verbod op 'LHBTI-genezing' en meer beloften van lijsttrekkers.

Lees verder

Ik ben het niet

Emmy Eve lanceert een nieuwe single: 'Het schrijven van vrolijke muziek heb ik altijd lastig gevonden, maar met dit nummer is het denk ik aardig gelukt.'

Lees verder

Genderpraatjes

Jongerenlijn voor steun en vragen over gender: Vanaf vandaag kunnen jongeren - volledig anoniem- met hun vragen, problemen en zorgen terecht bij getrainde ervaringsdeskundigen.

Lees verder

Queer geschiedenis

Viering en overdracht van lhbtiq+-geschiedenissen, -verhalen en -prestaties staan centraal in deze eerste Queer Geschiedenismaand in Nederland.

Lees verder

Grote overwinning

Eerste Kamer stemt op dinsdagmiddag 9 februari met een ruime twee-derde meerderheid voor een voorstel om LHBTI-rechten te verankeren in artikel 1 van de Grondwet.

Lees verder

LHBTI kieswijzer

Op Rainbowvote.nu vinden kiezers profielen van 'regenboogkandidaten' en standpunten van partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Lees verder

Queerdisco De Trut is jarig

Vrijplaats in Amsterdam die haar winst weggeeft aan LHBTQ & HIV gerelateerde projecten: De Trut organiseert in plaats van een mieterse fuif een online fundraiser.

Lees verder

Diversiteit in kabinet VS

Eerste week Biden: 'Het terugdraaien van de ban op transgenders in het leger laat zien dat het land zich weer richt op de basisbelofte van gelijkheid.'

Lees verder

Dales Prijs 2021

Lesbisch Archief Nijmegen krijgt Burgemeester Dales Prijs: 'De namen van LANijmegen en Ien Dales zijn vanaf die dag voor altijd eervol verbonden.' De uitreiking is te volgen via livestream.

Lees verder

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op 5 februari.

Lees verder

The Prom komt naar Nederland

De musical gaat in september 2022 in première: 'Over the Top, Broadway, diversiteit, highschool, glitter & glamour, tearjerker, happy end en een geweldige soundtrack.'

Lees verder

Gelukkig 2021!

De redactie van Zij aan Zij wenst je een heel mooi en gezond nieuw jaar! Om het oude uit te zwaaien hebben we hebben 20 populaire artikelen verzameld. #terugblik

Lees verder

Niki Today maakt Pride TV

Samen tegen eenzaamheid en samen strijdbaar voor zichtbaarheid. Dat is waarom Pride Amsterdam vier Niki Today Shows heeft gemaakt, voor kerst en oud en nieuw.

Lees verder

LHBTI-asielzoekers Oeganda

Stuur geen LHBTI-asielzoekers terug naar Oeganda, het is een gevaarlijk land voor LHBTI personen. Die oproep doet het COC aan de staatssecretaris en Tweede Kamer.

Lees verder

Ken Je Mij Nog

Een zoektocht naar erkenning van een liefde die er ooit geweest is. Een verbroken contact met vertroebelde herinneringen in de nieuwe videoclip van Emmy Eve.

Lees verder

Sexy ode aan vrouwen

LÖNA komt met een nieuwe, sexy single om de koude maanden mee door te komen. 'Girl' is een ode aan de vrouwenliefde. 'Want representatie in muziek is belangrijk.'

Lees verder

Steun voor kwetsbare LHBTI's

COC Nederland: De Tweede Kamer trekt extra geld uit om kwetsbare LHBTI's te steunen en veiligheid te bevorderen, blijkt bij de stemming over de begrotingen van VWS en OCW.

Lees verder

The Prom

Emma wil met haar vriendin naar het eindfeest van haar school, maar dat wordt haar verboden… Meryl Streep en Nicole Kidman spelen in de spectaculaire filmversie van de Broadway-musical.

Lees verder

Mijn naam is Elliot

Elliot Page: 'Ik heb er geen woorden voor hoe geweldig het voelt om eindelijk genoeg van mezelf te houden om te kunnen zijn wie ik echt ben.'

Lees verder

Sound Of Our Harmony

COC Songfestival presenteert verrassende online show 'Sound Of Our Harmony'. Het belooft een muzikale 'feel good' show te worden en is via diverse kanalen te zien.

Lees verder

Meisje, vrouw, anders

Volg de levens van twaalf vrouwen - waaronder een non-binaire social media-influencer en een lesbische toneelschrijver - die elk op zoek zijn naar iets, in tijden van verdeeldheid.

Lees verder

Welcome to Chechnya

2Doc: Russische activisten smokkelen in Tsjetsjenië vervolgde LGBTQ+'ers hun land uit, met gevaar voor eigen leven. Door middel van een internationaal netwerk bieden de activisten hen een veilig onderkomen.

Lees verder

Veilig in de klas

Als het aan de Tweede Kamer ligt, worden alle scholen in Nederland verplicht om te zorgen dat LHBTI's zich in de klas veilig en geaccepteerd weten. Het COC heeft daar op aangedrongen.

Lees verder

Eén leven

'Stap over je eigen schaduw. Wees meer, wees beter, wees groter, doe meer dan je kunt.' – Megan Rapinoe schreef een autobiografie.

Lees verder

'Sluit niemand buiten'

Paus pleit voor 'wettelijke bescherming voor paren van gelijk geslacht', een 'grote stap voorwaarts' binnen de katholieke kerk.

Lees verder

What a Genderful World

Gender is grotendeels cultureel bepaald. In de tentoonstelling in het Tropenmuseum duik je in de wereld van gender en ontdek je hoe dit wereldwijd geuit en beleefd wordt.

Lees verder

Hij is een Zij

Jan Kooijman volgt acht transgenderpersonen in hun dagelijks leven en tijdens de transitie. En dat is vaak een lange weg met veel ups en downs.

Lees verder

Meisjesjongensmix - Docu

Als je jongen én meisje tegelijk bent, waar hoor je dan bij? Het is de eerste documentaire vanuit het perspectief van een interseksekind. Wen Long (9) vertelt haar verhaal.

Lees verder

Deux

Nina en Madeleine hebben al jarenlang een liefdevolle maar geheime relatie. Dan slaat het noodlot toe en komt hun geheim langzaam aan het licht… Vanaf deze week in de bioscoop.

Lees verder

Zomerburen

Op Bi Visibility Day verschijnt het debuut van Rianne Robben, een Young Adult boek over twee buurmeisjes die hun verwaterde vriendschap opnieuw ontdekken.

Lees verder

Queer & mentale gezondheid

LIVECAST: Ervaringen en perspectieven vanuit de LHBTQI+ gemeenschap op mentale gezondheid en de geestelijke gezondheidszorg. – Pakhuis de Zwijger.

Lees verder

Rotterdam Pride 2020

Kunsthal wordt episch centrum van de Rotterdam Pride Conference 2020. De zevende editie van Rotterdam Pride zal een aangepaste maar geen mindere editie worden.

Lees verder

Jong&Out-app

COC lanceert 's werelds eerste veilige ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren: 'Jong&Out is de community voor iedereen tot en met 18 jaar, wat je seksuele oriëntatie en gender-identiteit ook is.'

Lees verder

Les over seksualiteit

'Scholen besteden de meeste aandacht aan onderwerpen als vriendschap, verliefdheid, verkering en puberteit, minder aan seksuele diversiteit, waaronder homoseksualiteit.'

Lees verder

Roze Filmdagen Redux

Roze Filmdagen 2020: Het Amsterdam LGBTQ Film Festival is terug, van 17 t/m 20 september met een groot aanbod films die je niet mag missen.

Lees verder

Erotiek in de kerk

Adult Alternative: Taboedoorbrekende expositie over seksualiteit en intimiteit. Fototentoonstelling met transgender modellen in Stevenskerk Nijmegen.

Lees verder

Docu: Dubbele strijd

VICE Benelux volgt Naomie Pieter terwijl zij Black Pride organiseert en ondertussen vecht voor een plek in de queerbeweging en in de Black Lives Matter-movement.

Lees verder

Summerland

Mythes en magie bestaan niet? Door onverwacht bezoek komen emoties en geheimen uit het verleden boven die Alice lang probeerde te onderdrukken. Binnenkort in de bios!

Lees verder

Pride Radio

Discover Queer Artists: Anno 2020 is er nog steeds amper tot geen zichtbaarheid voor LGBTQ+ mensen in mainstream media en daar wil Gyor Moore (27) verandering in brengen.

Lees verder

Nu we er toch zijn

Hoe gastvrij en open minded is Nederland? Jurre Geluk, Ellie Lust, Shary-An Nivillac, Rob Jetten en Loiza Lamers testen solidariteit met de LGBTQ+ community in vijf gemeenten.

Lees verder

Pride Amsterdam 2020

Alternatieve programma's en een unieke samenwerking tussen Pride Amsterdam, SALTO, OUTtv en telecom providers: Negen dagen lang is Pride TV in heel Nederland gratis te zien.

Lees verder

Zichtbaarheid: Planet cause

Mediaplanet lanceert de campagne LHBTQI+, waarmee zij meer zichtbaarheid willen creëren voor de LHBTQI+-gemeenschap in Nederland.

Lees verder

Arthouse on demand

Er zijn meer dan 700 films beschikbaar, waaronder ook 'LGBTQ+' met vele titels. Kijk Freeheld, La Vie d’Adele, Una Mujer Fantastica en Carol. Win een maand gratis!

Lees verder

Roze Woensdag

Net even anders: Geen groots feest dit jaar, toch blijft het belangrijk om stil te staan bij de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap.

Lees verder

Underdog

Ode aan de LHBTQ-gemeenschap: Emmy Eve brengt een nieuwe single uit, een Nederlandstalige bewerking op het nummer van Alicia Keys.

Lees verder

LHBTI en geloof

Aan het einde van de Regenboog: Nieuwe podcastserie met verhalen van LHBTI'ers en hun strijd en zoektocht met henzelf en de kerk.

Lees verder

LHBTI-rechten in Grondwet

Er is veel bereikt in Nederland: 'Verankering van onze rechten in de Grondwet is een opdracht voor vandaag en een garantie voor de toekomst,' aldus COC Nederland.

Lees verder

#UtrechtPride

De grachten bleven leeg, maar: 'Het is alle dagen Utrecht Pride, want zo doen we dat in onze inclusieve stad,' aldus burgermeester Jan van Zanen.

Lees verder

Ollongren geen D66-leider

Minister en vicepremier Kajsa Ollongren is niet beschikbaar voor het leiderschap van D66: 'Het is beter om iemand anders te kiezen.'

Lees verder

IDAHOT

Op 17 mei is het IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Het thema is Breaking the Silence, het 'geluid van hoop en solidariteit'.

Lees verder

A Secret Love

Doc: Terry Donahue and Pat Henschel: The real-life story of the women who remained closeted for most of their lives, their love proves resilient as they enter the home stretch.

Lees verder

A Secret Love

Docu: Twee vrouwen hielden hun relatie tientallen jaren geheim en hun coming-out op late leeftijd brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Lees verder

Gendercode

'Ik zit er tussenin, en dat is zo zichtbaar, en dat voelt niet prettig. Ik heb het gevoel dat de maatschappij een keus van me verwacht… man òf vrouw. Daar tussen zit niks.'

Lees verder

Vrolijke Paashaas!

We hebben een virtuele 'egghunt' georganiseerd en paaseieren verstopt! :-) Vind ze allemaal, los de puzzel op en win een leuke prijs!

Lees verder

ANNE+Podcast!

Het personage Anne is fictief, maar de interviews zijn echt en herkenbaar voor een generatie die opgroeit met veel mogelijkheden, maar ook met twijfels en onzekerheden.

Lees verder

L word in Nederland!

Het is zover: L word Generation Q is binnenkort in Nederland te zien! Vanaf 13 april is het eerste seizoen beschikbaar op Videoland.

Lees verder

Events afgelast

Coronavirus: Alle evenementen met meer dan honderd personen zijn afgelast. Dat geldt ook voor PANN-events, Movies That Matter en de Roze Filmdagen.

Lees verder

Movies that Matter 2020

Hét internationale film- en debatfestival over mensenrechten en een duurzame samenleving, dit jaar van 20 t/m 28 maart in Den Haag.

Lees verder

Leny Wiggers, 1932 - 2020

Haar voorbeeld was inspirerend. Op 8 maart 2020 overleed Leny Wiggers. 'Het leven is de moeite waard, ik heb geluk gehad.'

Lees verder

Op Goed Geluk

Ben jij op zoek naar de ware liefde? Het TV-programma 'Op Goed Geluk' met Paul de Leeuw is op zoek naar vrijgezelle, lesbische vrouwen. Geef je op!

Lees verder

Genderneutrale kleding

Zeeman wordt 'zeemens': de Nederlandse winkelketen lanceert een genderneutrale kledinglijn, genaamd #BasicZ, in unisex-fit en genderneutrale kleuren.

Lees verder

ANNE+ Trailer S2!

Dat volwassen leven is toch anders dan ze zich had voorgesteld. Want hoe doe je dat nou, vrienden, werk en relaties balanceren? Seizoen 2 is op 3 maart te zien!

Lees verder

Girlboysmix: Documentary

This short documentary is not only important for Wen Long and other intersex people. The longing for acceptance because you are different will resonate with many people. Young and old, big and small.

Lees verder

Meisjesjongensmix: Docu

Wen Long is geboren met een lichaam dat niet voldoet aan wat we kennen als mannelijk of vrouwelijk: Eerste documentaire vanuit het perspectief van een interseksekind.

Lees verder

Stel jouw relatievraag

Loopt het niet lekker op het gebied van relaties? Heb je vragen die je aan niemand anders durft te stellen? Stel jouw vraag aan relatiecoach Roos Reijbroek!

Lees verder

Over de liefde

'Wie je hart sneller doet kloppen, of dat nou een man of vrouw is, heeft te maken met of hij of zij de juiste mens voor jou is.' Froukje zingt haar cover van Macklemore's 'Same Love'.

Lees verder

Ellie op Patrouille S3

In lokaal uniform, met open vizier en gewapend met een goede dosis Amsterdams lef geeft Ellie Lust opnieuw een uniek kijkje in de wereld van buitenlandse korpsen.

Lees verder

Welcome to Chechnya

2Doc: Russische activisten smokkelen in Tsjetsjenië vervolgde LGBTQ+'ers hun land uit, met gevaar voor eigen leven. Door middel van een internationaal netwerk bieden de activisten hen een veilig onderkomen.

Lees verder

Watch ANNE+

Laura Gomez and Hanna van Vliet are here to tell you ANNE+ season 1 is available to watch worldwide..! Prizewinning series about a lesbian girl in Amsterdam goes global.

Lees verder

ANNE+ internationaal

Nieuw seizoen ANNE+ gooit internationaal hoge ogen: Eerste twee seizoenen te zien bij Walter Presents - Channel 4 in de UK. En in maart zie je seizoen 2!

Lees verder

Bob Angelo Penning 2020

COC-prijs voor artiest en activist Dolly Bellefleur en Anne Krul, activist en rolmodel voor LHBTI-personen van kleur, uitgereikt tijdens True Colors in Paradiso.

Lees verder

Same-sex marriage Northern Ireland

'Today is an incredible moment for same-sex couples who can finally marry and have their relationships recognized as equal.'

Lees verder

L Word S2!

Wat is er gebeurd met Jenny Schecter? Het eerste seizoen van 'Generation Q' zal eindelijk duidelijkheid bieden, en een tweede seizoen is in de maak!

Lees verder

ANNE+ seizoen 2

Releasedatum onthuld door hoofdrolspeelster Hanna van Vliet, regisseur Valerie Bisscheroux en scenarioschrijver Maud Wiemeijer!

Lees verder

Gepest om geaardheid

'Online en offline pesten wegens seksuele oriëntatie en genderidentiteit is onacceptabel.' Uit onderzoek blijkt dat LHBT-jongeren er twee keer vaker mee te maken krijgen.

Lees verder

Terugblik 2019

Van vreemdgaan naar voetbal, van dilemma's en persoonlijke verhalen naar LGBT-rights, juridisch advies, Bar Buka, Mijntje en The L word: 2019 was een behoorlijk kleurrijk jaar.

Lees verder

KID vergoed!

KID wordt ook de komende jaren vergoed voor vrouwenparen en single vrouwen. De nieuwe regeling treedt op 1 januari 2020 in werking.

Lees verder

P.C. Hooft-prijs voor Februari

Alleen al voor het boek De maakbare man. Notities over transseksualiteit verdient Maxim Februari deze prijs, vindt de jury.

Lees verder

Paarse Vrijdag 10 jaar

De GSA-actiedag waarop de hele school hun steun voor sekse, gender en seksuele diversiteit kan laten zien door paars te dragen.

Lees verder

The L Word is back!

It's showtime on Showtime! The sequel of the groundbreaking series: The L word: Generation Q premiers today with the first of 8 new episodes!

Lees verder

Theater: Verte

Sara Kroos speelt nieuwe voorstelling: Ze is grof, ze is direct, ze maakt je aan het lachen om de ergste dingen en ze heeft een klein hartje.

Lees verder

Seksueel geweld bi-vrouwen

Rutgers: 'Nog niet eerder is zo gedetailleerd naar LHB's gekeken. Dit blijkt zinvol; met name in de groep biseksuele vrouwen vallen dan verschillen op.'

Lees verder

Movies that Matter On Tour

De favoriete films van MtMF 2019 komen naar filmtheaters door heel Nederland. December is de maand voor The Miseducation of Cameron Post: Win kaarten!

Lees verder

Rainbow Index Europe

The annual review of the Human Rights situation of Lesbian, Gay, Bisexual, Trans en Intersex people 2019 across Europe.

Lees verder

Nederland terug in top 10

Nederland staat weer in de top 10 van Europese landen waar LHBTI-mensenrechten goed geregeld zijn door wettelijke verbod op discriminatie van transgender- en intersekse personen.

Lees verder

'30 years in the making'

Lesbian love story featured in car commercial to celebrate anniversary of both the Clio and (the acceptance of) true love.

Lees verder

'30 years in the making'

De Renault Clio bestaat 30 jaar, en het automerk maakte een commercial over een 'tranen trekkende' lesbische liefdesgeschiedenis.

Lees verder

COC Songfestival

Luz Bravo studeert aan de Tilburgse Rockacademie. Haar lied 'Harmony' gaat over de kracht en liefde van de Pride. Ze won het songfestival met 194 punten.

Lees verder

Mijn jaren bij de politie

Ellie Lust is Nederlands populairste ex-politievrouw. In haar boek vertelt ze openhartig en eerlijk over haar ruim dertig jaar bij de politie in Amsterdam.

Lees verder

Hannah Gadsby: Douglas

De Australische comedian komt met haar nieuwe show 'Douglas' naar Nederland. Ze staat op 13 november in een uitverkocht Carré. 'Pers en publiek is lyrisch.'

Lees verder

Best4OlderLGBTI

The project intends to fight against discrimination based on age, sexual orientation, gender identity, gender expression and sex characteristics of older people.

Lees verder

Lesbian mayor Bogota

Milestone for LGBTQ and women's rights: Bogota, Colombia elects first woman and lesbian mayor, Claudia Lopez: 'We united, we won and we made history!'

Lees verder

Winter Pride Almere

Proud to be Me is het thema waarmee de stad zich wil onderscheiden met haar internationale en diverse karakter: 'Wij zijn trots op onszelf'.

Lees verder

L Word: trailer #2!

Bette, Shane, Alice en vele nieuwe gezichten in Los Angeles: Showtime heeft weer een trailer gelanceerd van The L Word Generation Q!

Lees verder

'Kill the Gays'

'If this law is indeed implemented, we should know by the end of this month. But we hope the outside pressure will help to change the governments mind.'

Lees verder

Volle kracht - Hetty Kleinloog

Anneke, Wanda, Lies en Greetje verruilen hun vertrouwde Amsterdam voor Canada, waar ze op zoek gaan naar de verloren tweelingzuster van hun overleden vriendin.

Lees verder

Liefde van ons allemaal

'Laat iedereen wennen aan zoenende LHBTI+ koppels in de publieke ruimte. We zijn er niet op uit om te choqueren, maar om te normaliseren. Wat gewoon is, moet nou echt maar eens gewoon kunnen.'

Lees verder

Winnaar Pride-fotowedstrijd!

Het is vandaag National Coming Out Day en een mooi moment om terug te kijken op een waanzinnig Pride-seizoen met een bonte verzameling foto's.

Lees verder

'Give Elsa a Girlfriend'

No lesbian love story revealed in soundtrack or trailer of the highly anticipated Frozen II: 'That's not what we wanted to tell at this point in time.'

Lees verder

OITNB-star in ANNE+

OITNB-actress Laura Gomez stars in second season ANNE+, the prize winning series about the young lesbian Anne living in Amsterdam.

Lees verder

'En toen schiep God Mounir'

Van Nederlands aangeharkte bloementuintjes tot Egyptische koffiehuizen en broeierige discotheken in Oeganda: het theaterdebuut van Mounir Samuel is weer te zien. Win kaarten!

Lees verder

Mishandeling Rotterdam

Man die lesbische vrouw mishandelde met sigarettenpeuk is door het kordate optreden van het slachtoffer meteen opgepakt door de politie.

Lees verder

Rotterdam Pride

'House of Colours staat symbool voor onze kleurrijke en diverse stad: ons huis, waar we met elkaar aan bouwen – een inclusieve samenleving.'

Lees verder

Portrait de la jeune fille en feu

Bretagne, 18e eeuw: portretschilderes Marianne schildert heimelijk een huwelijksportret van Heloïse. Tussen de twee ontvlamt de liefde.

Lees verder

LHBTI-acceptatie mbo

Alle scholen in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) zijn vanaf maandag 9 september 2019 verplicht om LHBTI-acceptatie te bevorderen.

Lees verder

Orange Forever

It's been six years since Netflix launched the first OITNB-season. The series won several awards, now it is time to say goodbye.

Lees verder

Pauw naar Ierland

Dé inspirator van het vrouwenvoetbal, coach van achtereenvolgens het Schotse-, Nederlandse-, Russische en Zuid-Afrikaanse vrouwenelftal, wordt bondscoach van de Ierse vrouwen.

Lees verder

It's In The Genes

Is your sexual preference genetically determined? This question that has occupied scientists for a long time. Now there is an answer. And a discussion.

Lees verder

'Het zit in je genen'

Is je seksuele voorkeur genetisch bepaald? Het is een vraag die wetenschappers al lange tijd bezighoudt. Nu is er een antwoord. En een discussie.

Lees verder

Archief online!

Update: Het digitale archief is aangevuld en gemoderniseerd. Lees nu alle magazines terug tot ruim 10 jaar geleden.

Lees verder

The L word: Generation Q

Watch now! Showtime just released the official trailer! Bette, Shane and Alice are back! The sequel is coming!

Lees verder

The L word: TRAILER!

Oude bekenden en nieuwe gezichten: Generation Q is coming! Bekijk nu de officiële trailer van de langverwachte sequel!

Lees verder

Het Strand

Luisterserie: Negen korte verhalen, waaronder 'Salomo': over een kwijtgeraakt kind en de liefdesrelatie tussen de twee moeders.

Lees verder

Gezocht: Figuranten!

Een nieuw seizoen ANNE+! Ben jij erbij? De opnames gaan bijna van start en je kunt je nog aanmelden om te figureren!

Lees verder

Geweld tijdens Pride

COC Nederland: Tijdens Pride Amsterdam hebben zich dit jaar minstens twee anti-LHBTI-geweldsincidenten voorgedaan.

Lees verder

Fotowedstrijd!

Wat is jouw mooiste/leukste/grappigste Pride-foto? Zij aan Zij verzamelt foto's van alle Pride's in het hele land (en daarbuiten). Doe mee!

Lees verder

X in paspoort

Nanoah Struik (19) mag een X in paspoort zetten, in plaats van een M of een V. Rechter oordeelt - voor het eerst - enkel op basis van genderidentiteit.

Lees verder

Mel C feat. Sink The Pink

Paradiso: Spice Girl Melanie C komt samen met Sink The Pink naar Paradiso als startschot van de Amsterdamse Pride week. Win kaarten!

Lees verder

Atria: Pink Tours

'Boze potten en het Lesbisch Prachtboek': De geschiedenis van de lesbische beweging met archiefmateriaal als rode draad. Win kaarten!

Lees verder

Halfgoden

Docu: Valentijn De Hingh reist naar India, waar al eeuwenlang een diep ingewortelde cultuur rondom het derde geslacht bestaat.

Lees verder

Love is for everyone

HEMA vindt dat liefde voor iedereen is en maakte daarom samen met bekende modeontwerpers Viktor & Rolf een limited edition Pride shirt.

Lees verder

OITNB

Het zevende en laatste seizoen van de populaire Netflix-serie Orange Is The New Black zie je vanaf 26 juli op Netflix. Bekijk de trailer!

Lees verder

Laat je stem horen!

Op basis van de enquêteresultaten zullen nationale en Europese beleidsmakers in staat zijn hun strategieën en activiteiten doelgerichter te bepalen.

Lees verder

Your voice will be heard!

Survey: The results will support the development of equal treatment policies for LGBTI people in the European Union.

Lees verder

Maxim Februari

De vierde Zomergast van 2019. Janine Abbring praat met hem op zondag 18 augustus om 20.15 uur op NPO 2.

Lees verder

Wil je met me trouwen?

De vraag van je leven: Voor een nieuw TV-programma wil Sputnik Media jou helpen dat spannende moment te realiseren!

Lees verder

De kast, de kerk & het koninkrijk

Drie generaties gelovige homoseksuelen maken je deelgenoot van hun leven en geloof en belichten maatschappelijke en religieuze mijlpalen.

Lees verder

'Beter politiepaard dan homo'

Roze Woensdag: Waarom kleurt Nijmegen op de woensdag van de Vierdaagse roze? Het Lesbisch Archief Nijmegen zocht het uit.

Lees verder

Levend monument 50 jaar Pride

Stonewall Forever: Een virtueel monument 50 jaar na de Stonewall-rellen in New York City. Bezoek het monument online of in AR!

Lees verder

Zit jij met een dilemma?

Di·lem·ma (het; o; meervoud: dilemma's): 'lastige keus tussen twee onaangename zaken'.' Soms kom je er zelf even niet uit. Vraag advies aan ons panel!

Lees verder

'Hate crimes no surprise'

Melania (28) and Chris (29) spoke to the British Channel 4 about the violence, deciding to speak out because, they said, 'it was a moral obligation, this needs to stop'.

Lees verder

Carmen & Lola

Een authentieke, exotische en zinderende liefdesgeschiedenis met gepassioneerde flamencomuziek, nu te zien in de bioscoop.

Lees verder

Ellie aan de verkeerde kant

Documentaire: Ellie Lust in gesprek met slachtoffers en de 'verkeerde kant': degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan homodiscriminatie en -geweld.

Lees verder

'Oh My God'

Producer/artieste MEIRA bracht onlangs haar debuutsingle uit, samen met een filmische '70s same-sex romance' video.

Lees verder

'Oh My God'

Music: Singing, producing, mixing, she does it all. MEIRA released debut single with cinematic '70s same-sex romance' music video.

Lees verder

Tieners opgepakt

London: Politie heeft inmiddels vijf verdachten van de brute aanval op Melania en haar vriendin Chris opgepakt. De jongens zijn tussen de 15 en 18 jaar oud.

Lees verder

Sam Bettens geeft interview

Sam Bettens (46), de Belgische zanger van K's Choice, is te gast bij M voor het allereerste tv-interview sinds zijn coming-out als transgenderman.

Lees verder

Madonna at WorldPride NYC

LGBTQIA+ Icon expected to perform a few songs during the Pride Island event, June 30th, organizers of WorldPride NYC 2019 | Stonewall 50, announced today.

Lees verder

Nieuwsbrief ontvangen

Ontvang onze nieuwsbrief in je inbox en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en het laatste nieuws!

Lees verder

Het Stigma Project

Verouderde denkbeelden veroorzaken vooroordelen: De expositie toont onherkenbare portretten van achttien hiv-geïnfecteerde Nederlanders.

Lees verder

Same-sex marriage Taiwan

Same-sex marriage will be legal in Taiwan, starting today. This will make Taiwan the first nation in Asia to recognize same-sex marriage.

Lees verder

Zomer vol Pride!

Prides en talloze LHBTQI- festivals en feesten: Je hoeft je de komende maanden niet te vervelen. We zetten een aantal grote events voor je op een rijtje.

Lees verder

Batwoman

Watch the trailer! Ruby Rose left Twitter after criticism that she isn't 'gay enough' for Batwoman. Now we can finally see her as Kate Kane!

Lees verder

Trouwen in Taiwan

Huwelijk ook voor paren van hetzelfde geslacht. 'De stap die Taiwan zet zal LHBTI's in andere Aziatische landen ook inspireren: Verandering is mogelijk.'

Lees verder

IDAHOT

Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie: Aandacht voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan.

Lees verder

Femmazing

'Wij willen lesbische en biseksuele vrouwen de mogelijkheid bieden om te socializen en connecten met andere lesbische en biseksuele vrouwen.'

Lees verder

Hogere straf discriminatie

Belangenorganisaties: Geef duidelijk signaal dat alle vormen van discriminatie op welke grond dan ook afkeurenswaardig zijn en een hogere straf verdienen.

Lees verder

Miss Gay Holland 2019

PINK Promiss is de organisator van de Gay Miss Holland verkiezing, dit jaar in het teken van diversiteit: 'Goed voorbeeld doet goed volgen'.

Lees verder

Tip: Dubbel geluk

2Doc: Een film van Esmée van Loon, zij groeide op met twee moeders. Ook Marijn, Dora en Lieke zijn opgevoed door homoseksuele ouders.

Lees verder

KID ook na 2019 vergoed

Geweldig nieuws: Kunstmatige inseminatie voor lesbische en alleenstaande vrouwen wordt ook na 2019 vergoed.

Lees verder

Verbod op 'homogenezing'

Bizarre zaken: Verbied homo- en transgender genezingstherapieën, zegt COC Nederland. 'Mensen gaan kapot aan dit soort 'therapieën'.

Lees verder

Gebeten door een teek

'Wat zou het een verschil hebben gemaakt, als ze had geweten van het gevaar van een tekenbeet.' Het is de #weekvandeteek.

Lees verder

Ellie weer op patrouille

De politiekorpsen van Argentinië, Canada, El Salvador, Georgië, Jordanië en Zuid-Korea krijgen versterking van Ellie Lust.

Lees verder

Tweede seizoen ANNE+

In iedere aflevering staat, naast de liefdes- en carrièreperikelen van Anne, een stel uit haar directe omgeving centraal.

Lees verder

ELC 2019

Second European lesbian conference, in Kyiv - Ukraine, from April 12 to 14th 2019: Let's bring lesbian genius to the world!

Lees verder

LP on tour

Music: She's touring her way trough Europe and becomes more popular every day. Her new album: Heart To Mouth.

Lees verder

Anouk - It's A New Day

'Deze vrouwen hebben één ding gemeen: ze strijden voor datgene waar ze in geloven en zijn een inspiratie voor jonge meisjes overal ter wereld.'

Lees verder

Europese Verkiezingsdebat

Er staat veel op het spel voor LHBTI's in Europa. COC heeft een primeur met dit eerste lijsttrekkersdebat voor de Europese Verkiezingen van 23 mei 2019.

Lees verder

Lesbiennes scheiden vaker

Achttien jaar na de legalisatie is het homohuwelijk eindelijk 'volwassen' in Nederland. Uit onderzoek blijkt: Vrouwelijke koppels scheiden vaker.

Lees verder

Newsroom shut down

Lesbian love story censored by university officials, claiming it contains 'pornography' and promotes homosexuality.

Lees verder

Ontslagen om lesbisch verhaal

Censuur: Indonesische universiteitskrant heeft geen redactie meer omdat ze een verhaal publiceerden over lesbische liefde.

Lees verder

All You Need Is Queer Love

Duik in de uiteenlopende wereld van queer hartstocht en sensuele spanningen. Go Short is hét kortefilmfestival van Nederland.

Lees verder

'Unapologetically Us'

Documentaire: een portret van hedendaagse lhbtq+ vrouwen over de hele wereld. Stefanie is op zoek naar verhalen.

Lees verder

Movies That Matter

'Open je ogen voor mensenrechten. Cinema kan door onverschilligheid of cynisme heen breken.' Win kaarten voor een film naar keuze!

Lees verder

De Trotse LesBoot

'Na jaren van afwezigheid vaart De Trotse LesBoot 3 augustus weer mee tijdens de Amsterdam Pride, hoe geweldig is dat!?'

Lees verder

'Prachtige overwinning'

Discriminatie van intersekse- en transgender personen verboden: Ruime meerderheid Eerste Kamer is voor wetsvoorstel.

Lees verder

De hedendaagse lbtq+ vrouw

Documentaire over de positie van vrouwen binnen de lhbtq+ community, 'een minderheid binnen een minderheid'.

Lees verder

Onderzoek COC

Doe mee! 'Bij het COC moeten we weten wat er speelt om meer te kunnen betekenen voor vrouwen en non-binaire personen die (ook) van vrouwen houden.'

Lees verder

Videoclip titelsong ANNE+

Door de enthousiaste reacties op de titelsong is besloten een volwaardig nummer met bijbehorende videoclip te maken.

Lees verder

The Umbrella Academy

Reunited by their father's death, estranged siblings with extraordinary powers uncover shocking family secrets - and a looming threat to humanity.

Lees verder

Beste reizigers...

TV-tip: Hoe ziet een toekomst eruit waarin baby's niet als man of vrouw geregistreerd worden en iedereen mag kiezen?

Lees verder

Cadeautje bij membership!

We zijn heel blij met je steun! Word nu Premium member en kies een welkomstgeschenk: Een film, boek, cd of regenboog armbandje.

Lees verder

Parels botenparade

Pride Amsterdam 2019: De 80 boten die meevaren zijn bekend. De botenparade staat dit jaar in het teken van samenwerken.

Lees verder

The L Word is back!

It is official: Showtime is going to make eight new episodes! Ilena Chaiken will be the executive producer. We can't wait!

Lees verder

The L word komt terug!

Het is officieel: Showtime gaat acht nieuwe afleveringen maken! En Zij aan Zij is op zoek naar jouw L word-verhaal!

Lees verder

Hayley Kiyoko in Utrecht

Frisse synthpop met vette bassen, voorloper in de Queer-pop movement. Zij aan Zij mag kaarten weggeven!

Lees verder

IFFR - tips

Twaalf dagen lang is Rotterdam de spannende, mondiale filmhoofdstad. Ga dat zien: Het 48ste International Film Festival Rotterdam.

Lees verder

Lesbian slang

'I have never heard that word before, but it makes sense!' Old Lesbians Try New Lesbian Slang. You want to see this.

Lees verder

Unieke peuterboekjes

Bedtijd & Klaarwakker: Boekjes met holebi-gezinnen in de hoofdrol: Kinderen zien gezinnen die leuke avonturen beleven.

Lees verder

De naakte waarheid

Is de kritiek op de film Girl terecht? Valentijn de Hingh reflecteert, als ervaringsdeskundige, op de controverse.

Lees verder

True Colors 2019

Een onvergetelijke avond in Paradiso! COC organiseert dit unieke evenement als blijk van dank naar de beweging, de achterban en haar leden.

Lees verder

Opkomen voor gelovige LHBT+'s

Wielie Elhorst: 'De ontwikkelingen rond seksualiteit en gender houden ook alle kerken en geloofsgemeenschappen bezig.'

Lees verder

Lesbian penguins

They met eight years ago: The King penguin couple Thelma and Louise. They are inseparable ever since. Now Thelma had laid an egg.

Lees verder

Lesbisch pinguïnpaar legt ei

Niemand weet hoe het stel, genaamd Thelma en Louise, het voor elkaar hebben gekregen samen een ei te leggen. De verzorgers staan voor een raadsel.

Lees verder

'Liefde en begrip in 2019'

Madonna verrast het publiek van The Stonewall Inn met optreden op Oudejaarsavond: Voor een uitzinnig publiek zong ze Like a Prayer.

Lees verder

Amsterdam Pride 2019

'Remember the past, create the future'. The theme this year is dedicated to NYC Stonewall 50 years. Be who you are... Love who you want!

Lees verder

Pride Amsterdam

Thema 2019: 'Remember the past, create the future'. De botenparade sluit aan bij overkoepelende hoofdboodschap: 'zijn wie je bent, houden van wie je wil'.

Lees verder

Film: Disobedience

Een geheime affaire, nu op DVD: '...een van de meest spraakmakende filmscènes van het jaar', '...lesbische erotiek zonder bloot.'

Lees verder

Paarse Vrijdag

Leerlingen en docenten op bijna 900 scholen dragen vandaag paars om te laten zien dat ze oké zijn met alle genders en seksuele oriëntaties.

Lees verder

Party of One

Brandi Carlile's 'Party of One' music video starring Elizabeth Moss and Nicole Disson, about the 'ups en downs of a lesbian relationship' > Must Watch!

Lees verder

Gangbaar woord voor 'vagina'

Voorbips, spleetje, plasser, poes of muts. Geen van deze woorden draagt trots uit. Daar moet verandering in komen, vinden Rutgers en KRO-NCRV. Stem ook!

Lees verder

Film: Colette

Vanaf 20 december in de bioscoop: Win kaarten! Colette: Het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk.

Lees verder

Alfabet soep: LHBTQIA+

'De alfabet soep legt de nadruk op verschillen in plaats van onze gezamenlijke onderdrukking.' Lea DeLaria (OITNB) is er klaar mee. 'We moeten een front vormen.'

Lees verder

Alphabet Soup

LGTBQ...'I use the word 'queer' because I think it's all-encompassing. (...) We've got to come up with some better way in which to refer to ourselves.'

Lees verder

'Samen staan we sterker'

Tanja Ineke nam op zaterdag 24 november na zes jaar afscheid als voorzitter van COC Nederland. Ze wordt opgevolgd door Astrid Oosenbrug.

Lees verder

How to be Gay

TV: Margriet van der Linden onderzoekt hoe het staat met de acceptatie van homoseksualiteit over de hele wereld.

Lees verder

Verrassende wending

'Het was een match! Het klikte zo goed dat we na een week onze eerste date hadden. Vanaf die tijd zijn we eigenlijk onafscheidelijk.'

Lees verder

Theater: WO-MAN

Super fysieke, woordloze voorstelling over genderstress: WO-MAN onderzoekt de grenzen en clichés rondom mannelijk en vrouwelijk gedrag.

Lees verder

Transgender Gedenkdag

Wereldwijd zijn er het afgelopen jaar 369 mensen vermoord om hun transgender-zijn. De nationale Transgender Gedenkdag staat stil bij de slachtoffers.

Lees verder

'Mag ik dan bij jou'

Benefietconcert Claudia de Breij, Ellen ten Damme, Paul de Leeuw en anderen op een muzikale reis: Win kaarten en ben erbij!

Lees verder

Gayest towns in the US

History making council in Florida after last week's midterm election. The second town with an all LGBT City Commission.

Lees verder

Hayley tours Europe

From Amsterdam to Paris, from Brussels to Berlin, London, Oslo, Milan and Barcelona: Hayley Kiyoko will be in Europe for two months.

Lees verder

IHLIA LGBT Heritage

With Pride: De tentoonstelling waarin de strijd voor lhbti-emancipatie van de afgelopen veertig jaar centraal staat.

Lees verder

Hayley Kiyoko in Paradiso

Europa-tour! Hayley is op 19 februari in Amsterdam, en de kaartverkoop begint op 2 november. Wees er snel bij!

Lees verder

Brides on fire

Special wedding shoot: 'Watching the flames creep up your wife's gown is not something you can ever forget.'

Lees verder

What You See Festival

Een spiksplinternieuw internationaal kunstenfestival over gender en identiteit in het hart van Utrecht, van 23 t/m 25 november.

Lees verder

'Resist' Trump

Slecht nieuws voor transgender en intersekse personen houdt aan: Trump-regering wil nu ook 'gender' in internationale verdragen vervangen door 'vrouw'.

Lees verder

Rally to resist Trump

Trump administration pushed for rewriting of collective statements to remove language inclusive of transgender people.

Lees verder

No More Boys and Girls

TV: Bijzonder experiment. Gaat een klas zevenjarigen anders denken als ze niet meer door een roze of blauwe bril bekeken worden?

Lees verder

'Dit gaat mij aan'

Theatergroep 'De Vrouwen van Bet' speelt haar nieuwste voorstelling: 'Dit gaat mij aan'. Ingrediënten: negen speelsters, een DJ en wellicht een hond.

Lees verder

No More Boys and Girls

BBC: Documentary about gender-free classrooms. 'A bold, engaging and provocative experiment by Dr. Javid Abdelmoneim' in two episodes.

Lees verder

Bestuur stapt op

Roze in Blauw: Het voltallige bestuur stapt op na vertrek Ellie Lust. COC Amsterdam maakt zich zorgen over de ontwikkelingen.

Lees verder

TV: Vrouw op Mars

Honderd jaar vrouwenemancipatie: '… nog niet heel lang geleden werd er een strijd gevoerd om deze normale dingen te mogen doen.'

Lees verder

Coming up: ClexaCon

The largest multi-fandom event for LGBTQ women & allies, is going across the pond this Fall for the first time ever kicking off ClexaCon London.

Lees verder

Deel je herinneringen!

Vrijwel iedereen uit onze community heeft bijzondere herinneringen aan de kroegen, disco’s, darkrooms en legendarische feesten van de afgelopen veertig jaar.

Lees verder

Rotterdam Pride

Van 27 t/m 30 september kleuren de straten weer alle kleuren van de regenboog om de vrijheid van seksuele, sekse, gender- en culturele diversiteit te vieren.

Lees verder

Afleveringen online!

Ja! De eerste afleveringen van de veelbesproken coming of age-serie ANNE+ staan binnenkort online! Daarna volgt vier weken lang elke week een nieuwe.

Lees verder

Coming up: Rotterdam Pride

The Netherlands - Port of Love 2018: A safe haven for everyone where, with each other, we'll make Rotterdam Pride.

Lees verder

Ellie Lust weg bij politie

Politiewerk blijkt onverenigbaar met televisie: 'Ik dacht: Het kan toch niet wáár zijn. Het heeft me ontzettend veel pijn gedaan.'

Lees verder

Jouw eerste liefde

Heb jij een bijzondere liefde ervaren na je coming out en wil jij jouw verhaal delen? Stuur ons een bericht!

Lees verder

'Tussen Grewel en Fortuyn'

'Identiteit, herzuiling, privilege en verschil'. Mosse-lezing 2018 door Karin Spaink: Op de honderdste geboortedag van George L. Mosse, 20 september.

Lees verder

Music: Chris Pureka

She just got back to the USA after touring in Europe: Chris is an amazing talent en intriguing singer-songwriter. We wanted to know more.

Lees verder

Het clitorisboek

Feit is dat de clitoris, het belangrijkste vrouwelijke genotsorgaan, lang onderdrukt is en te weinig onderzocht en besproken.

Lees verder

Liefde is...

Hoe verandert je liefdesrelatie als je een gezin wordt? Sophie Hilbrand is voor haar nieuwe programma op zoek naar een lesbisch stel met kinderen.

Lees verder

Chris Pureka

'Zelden kom je een artiest tegen die zoveel emotie in haar songs weet te leggen en je met elk gezongen woord weet te raken.'

Lees verder

Film: Chavela

Vanaf vandaag in de bioscoop: 'Een liefdevol portret van een charismatische en uitzonderlijke artiest. (...) Chavela, die in 2002 stierf, was haar hele leven openlijk lesbisch.'

Lees verder

Ellen and Portia

Mile stone! The most famous lesbian couple in the world celebrated their 10th wedding anniversary and (!) they shared a video from their special day.

Lees verder

Kiss-in voor Oegandese Justine

RozeLinks organiseerde een 'kiss-in' voor de deur van het Amsterdamse klooster waar lesbische Justine vanwege haar geaardheid werd weggestuurd.

Lees verder

Film: Nina

Het sensuele debuut van de talentvolle Olga Chajdas, winnaar VPRO Big screen Award op het International Film Festival Rotterdam 2018: Win kaarten!

Lees verder

'Het is eigenlijk schijntolerantie'

Meer dan de helft (58%) van de LHBTI+'ers geeft aan het afgelopen jaar bewust hun gedrag te hebben aangepast om negatieve reacties te voorkomen, blijkt uit onderzoek.

Lees verder

Powervrouwen zijn helden

COC zet vrouwelijke voorvechters uit de emancipatiestrijd in de schijnwerpers tijdens Pride Amsterdam: Powervrouwen zijn de helden op de COC-boot.

Lees verder

Botenparade: Wie varen er mee?

Op zaterdag 4 augustus wordt Amsterdam overspoeld door de Canal Parade: de kleurrijke botenparade is het hoogtepunt van Pride Amsterdam.

Lees verder

Kids of Lesbian Moms...

Are Doing Fine! New study: Kids raised by lesbian moms show the same mental well-being as those who grew up with heterosexual parents.

Lees verder

Nura mist haar kinderen

Ze woont in een AZC in Nederland en is gevlucht uit Oeganda omdat ze lesbisch is. Ze mist haar vriendin en kinderen. Samen kunnen we haar helpen.

Lees verder

Oslo Pride

Norway: Three young Europeans, Kadir, Anna and Klara, flew in to take part in Oslo Pride - Norway's biggest celebration of love, freedom, and diversity.

Lees verder

Oslo Pride

Oslo Pride is het grootste LGBTQ+ event in Noorwegen. Het festival vindt jaarlijks plaats en is een pleidooi voor de acceptatie van ieder mens, en in het bijzonder de LGBTQ+ community.

Lees verder

Vakantiebestemmingen

Ben je al terug of ga je nog op vakantie? Wij vragen ons af: Wat is een perfecte bestemming voor twee moeders en hun jonge kids en/of een (verliefd) vrouwenstel? Waar ga jij heen voor dat ultieme vakantiegevoel?

Lees verder

AIDS 2018

Each conference is an opportunity to strengthen policies and programmes that ensure an evidence-based response to the epidemic. The 22nd International AIDS Conference will be hosted in Amsterdam.

Lees verder

AIDS 2018

Het is de grootste jaarlijkse aidsconferentie ter wereld, dit jaar voor de tweede keer in Nederland. In de RAI Amsterdam worden van 23 t/m 27 juli 18.000 deelnemers vanuit de hele wereld verwacht.

Lees verder

Antwerp Pride

Mooie beelden 'hoffelijkheidscampagne' in Antwerpen nogmaals te zien tijdens de Antwerp Pride: 'We tolereren geen geweld, verbaal of fysiek, tegen de LGBTI-gemeenschap.'

Lees verder

Hannah Gadsby: Nanette

Zorgen lesbische vrouwen voor een revolutie in comedy? The New York Times vindt haar 'een belangrijke stem', de Volkskrant noemt haar show knap, vlammend en verrassend.

Lees verder

Hannah Gadsby: Nanette

Sharp as a knife, genius, surprising, balanced: It was about time this phenomenal comedian got the attention she deserves.

Lees verder

Relatiebemiddeling

ZijZoektHaar.nu: 'Al kan de zoektocht nog zo lang en moeilijk zijn, ik geloof oprecht dat er voor iedereen een ware liefde is. Ik zie het als mijn missie om die ook voor jou te vinden!'

Lees verder

Film: Geheime levens

Binnenkort op het witte doek of in jouw dvd-speler: Twee films die je gezien moet hebben: Disobedience en Professor Marston and the Wonder Women.

Lees verder

ANNE+

Web series about a lesbian girl in Amsterdam. Why: The lack of lesbian role models in the media is a problem shared by young lesbians from all continents.

Lees verder

ANNE+ in première!

De zesdelige short-format serie ANNE+ gaat dit najaar tijdens de 38e editie van het Nederlands Film Festival in première.

Lees verder

New York City Pride

De zon scheen, het was warm en er liepen tienduizenden mensen mee, met Billy Jean King voorop. De New York City Pride March trok dit jaar ruim 2 miljoen bezoekers.

Lees verder

NYC Pride March

New York City: Over 10.000 people marched and 2 million people watched. It was the 49th annual Pride march in the city that never sleeps.

Lees verder

Cabaret La Gaîté

Variété is variëteit: Een smeltkroes vol cabaretiers, muzikanten en variété-artiesten, onder de bezielende leiding van de legendarische Abraham Tuschinski.

Lees verder

WK: 'Love Will Win Tonight'

'Wij geloven dat sport liefde is en dat liefde gelijkwaardig is. Het eerste fundamentele recht voor een mens is dat je kunt houden van wie je wilt.'

Lees verder

Pride Amsterdam

De jury van de wereldberoemde botenparade van Pride Amsterdam is compleet en bestaat weer uit talloze prominenten die deze zware en leuke taak op zich nemen.

Lees verder

OITNB is terug!

De releasedatum van het zesde seizoen is bekend! Wat is er nog over van Litchfield..? Bekijk de cliffhanger en teaser!

Lees verder

OITNB is back!

New season! We finally know the release date! Bye bye, Litchfield - it's a whole new world! [watch the video!]

Lees verder

'Pot vol persoonlijkheid'

Joyce vroeg Scarlet ten huwelijk tijdens de boeklancering én het boek Ik Vrouw Van Jou is nu al een bestseller!

Lees verder

Lof voor Claudia

'Wereldgeschiedenis gemixt met grappen over genderneutraal ondergoed; Claudia verbindt mensen. Dat is haar grootste kracht.'

Lees verder

Roze eenzaamheid

Anders dan anderen: negatieve reacties, onveiligheid en het ontbreken van waardevolle sociale contacten.

Lees verder

Een zomer vol Pride

Naast Prides zijn er talloze LHBTQI- festivals en feesten: Je hoeft je deze zomer niet te vervelen. We zetten een aantal grote events voor je op een rijtje.

Lees verder

Buzzing with Pride

This summer the world is buzzing with activities to celebrate all the colors of the rainbow. Check the calendar for what is when.

Lees verder

'Laat jezelf zien'

Warrior festival is een filmisch festival voor alle warriors. Alle strijders die zich hebben ingezet voor de LHBTI-emancipatie.

Lees verder

Jennifer Aniston President

First Ladies: Jennifer Aniston is the President of the United States and it gets even better: She is married to a woman, Tig Notaro.

Lees verder

Jennifer Aniston president

First Ladies: Jennifer Aniston is president van Amerika, en het wordt nog beter: ze is getrouwd met een vrouw, Tig Notaro.

Lees verder

Equality slowing down in Europe

"Against a backdrop of backlash on human rights across Europe, how can states possibly think the work on LGBTI equality is finished?"

Lees verder

Nederland uit top 10 LHBTI-rechten

Pijnlijk: Nederland kent geen expliciet verbod op LHBTI-discriminatie, discriminatie van trans- en intersekse personen en heeft geen hatecrime-wetgeving.

Lees verder

Zoektocht werpt vruchten af

Scarlet en Joyce zijn zwanger! 'We zien het als onze missie om de realiteit van het leven te laten zien en hiermee anderen herkenning en erkenning te bieden.'

Lees verder

De essentie van mijn geliefde

Fleur Pierets: 'Dit is geen boek dat ik wilde schrijven. Ik wil gewoon mijn vrouw en mijn toekomst terug.'

Lees verder

The Handmaid's Tale

Season 2 available to watch. New episodes every Wednesday. Video: Emily finds out that her marriage is not legal.

Lees verder

ANNE+ Update: nieuwe trailer!

De officiële trailer is gelanceerd: Anne blikt terug op haar liefdesleven in Amsterdam tijdens haar studentenjaren.

Lees verder

Kijk-tip: The Handmaid's Tale

Adembenemend, op alle mogelijke manieren. Onze voorspelling is dat ook het tweede seizoen wordt overspoeld met prijzen.

Lees verder

Seksuele voorlichting, hoe dan?!

#kutvoorlichting: Er is weinig aandacht voor seksuele diversiteit en de leuke kanten van seks. 'Voorlichting is stoffig en awkward'.

Lees verder

Leve de koning!

Waar ben jij te vinden op Koningsnacht en Koningsdag? In de uitagenda van Zij aan Zij staan een hoop leuke feestjes!

Lees verder

Yora Rienstra: Eerlijk gezegd

Theater: Een nieuwe show vol tragikomische types, geestige en ontroerende liedjes en herkenbare rake verhalen.

Lees verder

Uit de kast?

Verhalen van anderen kunnen een steuntje in de rug zijn voor iedereen die nog in de kast zit maar er eigenlijk wel uit wil.

Lees verder

The Color Purple

Musical: 'Het maakt niet uit wat of wie je bent: man, vrouw, homo, hetero, wit of zwart en alles ertussenin. Ik ben er en ik mag er zijn.'

Lees verder

Everything does suck

Netflix recently canceled the coming-of-age comedy set in the 90s, 'Everything Sucks.' The show's main character is a lesbian teenager, which a lot of fans loved.

Lees verder

Ellie Lust: BN'er of politie?

Zien we haar nog terug op tv, na laatste aflevering van Ellie op patrouille? 'Ik heb soms wel te maken met mensen die het lastig vinden.'

Lees verder

Lesbian weekend Ibiza

Women from all over the world mix together in the all-inclusive, private nature of the resort atmosphere.

Lees verder

Claudia brengt single uit

Voor het eerst sinds twee jaar een nieuw lied van Claudia de Breij: 'Deze Armen'.

Lees verder

Unqualified Lesbian

Cynthia Nixon was called an 'unqualified lesbian.' In her defense, there's a lot of paperwork required.

Lees verder

Gayformatorisch Dagblad

Roze Maandag: 'Omdat wij ons serieus afvragen waarom oordelen en verdelen noodzakelijk is.'

Lees verder

Petitie 'Roze gezin in gevaar'

'Ik zie dit als een dieptepunt in een reeks discriminerende acties tegen de LHBT-gemeenschap. De enige gezinsvorm die in gevaar wordt gebracht, is het roze gezin.'

Lees verder

Ouders uit de kast

TV-tip: 'Het programma wil laten zien wat er met een gezin gebeurt als een van de ouders homoseksueel blijkt te zijn.'

Lees verder

Cynthia Nixon verkiesbaar

De gouverneur is de belangrijkste uitvoerende macht in de Vereningde Staten.

Lees verder

Cynthia Nixon for Governor

Nixon just announced she will be running for governor in New York State.

Lees verder

LHBTI-kieswijzer

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Recordaantal partijen op LHBTI-kieswijzer Rainbowvote.

Lees verder

Sara Ramirez reached out to raise awareness

While we wish the truth behind tonight's Madam Secretary wasn't happening, we were excited that CBS was willing to raise global LGBTIQ issues.

Lees verder

Wat staat er in de sterren?

Voorspel jij de toekomst? Zij aan Zij is op zoek naar jou!

Lees verder

Lesbians fooled Spain's Church

Elisa and Marcela: 'The priest didn't see anything special, and the smattering of relatives in attendance weren't saying anything.'

Lees verder

Van harte, Claudia!

Het is een feestelijke dag vandaag voor Claudia de Breij! De cabaretière is vandaag 43 geworden.

Lees verder

Eerste beelden ANNE+

Hanna van Vliet (25) speelt de rol van Anne. 'Ik vind het best spannend om nu de eerste beelden te laten zien aan publiek, want we zijn er erg lang mee bezig geweest.'

Lees verder

Barbie makes role models

On International Women's Day, Barbie is honoring historical and modern-day role models from around the world, two of them bisexual.

Lees verder

Barbie maakt rolmodellen

Vrouwelijke helden met diverse achtergronden: 'Een ode aan 14 moderne, 'real-life' rolmodellen'. De boodschap: Je kunt alles zijn wat je wilt.

Lees verder

Mama Cash Feminist Festival

Internationale Vrouwendag: Live met Dipsaus in gesprek over seks. Welke rol spelen diverse culturele aannames? Wat is 'normaal'?

Lees verder

Oscar for best commercial

One of the Best Movies at the 2018 Oscars was a one-minute Walmart commercial, about a lesbian couple and their kids.

Lees verder

Oscar voor beste reclame

Deze commercial was één van de beste films tijdens de Academy Awards.

Lees verder

Lesbian Disney character?

Elsa from 'Frozen' could well become the first lesbian Disney character: her life reads like a coming-out story. 'The film creates a dialogue.'

Lees verder

Lesbische Elsa in Frozen 2?

Het levensverhaal van Elsa leest als een coming-out story. Ze werd afgeschermd van de wereld en mocht niet tonen wie ze écht was. 'Onze film creëert een dialoog.'

Lees verder

Lesbian couple vs. B&B

A Hawaii appeals court has ruled against a Hawaii bed and breakfast that denied two women, a couple from California, a room because they're gay.

Lees verder

'Ongemakkelijke Ontmoetingen'

Seksuele oriëntatie: Aandacht voor acceptatie is niet genoeg. 'Normaal' zijn is voor jongeren belangrijk.

Lees verder

Ellie Lust: Onweerstaanbaar

Wat is de aantrekkingskracht van deze stoere vrouw met blond stekeltjeskapsel? Hoe kan het dat een politiewoordvoerder is uitgegroeid tot een volksheld?

Lees verder

Meer dan 25 jaar samen?

Hoe houdt de relatie, de liefde, het samenzijn stand? Welke hobbels hebben jullie samen genomen? Hoe blijf je jezelf? Waarop had jullie relatie mis kunnen lopen?

Lees verder

Margriet krijgt eigen talkshow

'Ik denk echt dat zij de beste kandidaat op die plek is. Margriet van der Linden is een groot talent, een uitgesproken, bijzondere vrouw.'

Lees verder

Lerares ontslagen om huwelijk

Lesbische lerares ontslagen: 'Vanwege mijn partnerkeuze ben ik geen goede katholiek.'

Lees verder

Lesbian teacher fired

The parents called her a 'great teacher' and said they were aware that she is openly gay and that it made no difference.

Lees verder

Achter de schermen bij ANNE+

Art Director Renée Mes aan het woord én bekijk de teaser van aflevering 2: Anne + Janna!

Lees verder

Theater: Bodywarmer

De lesbische relatie komt in het theaterlandschap te weinig aan bod. 'Reconstructie van een liefdesgeschiedenis'.

Lees verder

Diversiteit voor Coca-Cola

Lesbisch stel en genderqueers in Super Bowl-commercial van één van de grootste bedrijven ter wereld.

Lees verder

Ad for 'different loves'

'We all have different looks. And loves.' Coca Cola Super Bowl ad celebrates diversity.

Lees verder

The Handmaid's Tale

Exciting announcement: Cherry Jones will join the cast of The Handmaid's Tale in Season 2.

Lees verder

Bingham Cup 2018 Amsterdam

Rugby: Prestigieus toernooi voor het eerst op het Europese vasteland en het wordt de grootste tot nu toe. Mét voor het eerst een vrouwentoernooi. Jij kunt erbij zijn!

Lees verder

Bo van Spilbeeck bij DWDD

VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck (58) gaat voortaan door het leven als vrouw met de naam Bo.

Lees verder

Lesbians Who Tech

Queer - Inclusive - Badass. Lesbians Who Tech + Allies Summit: '5,000 LESBIANS, QUEER WOMEN+ ALLIES'.

Lees verder

True Colors in Paradiso

De Bob Angelo Penning van het COC wordt dit jaar toegekend aan Stichting Homomonument Amsterdam en sportactivist Karin Blankenstein.

Lees verder

Wat droeg jij op de grote dag?

Een jurk, een pak of iets er tussenin? In wat voor outfit zijn jullie getrouwd?

Lees verder

Transgender in Nederland

Boek over een buitengewone geschiedenis, geschreven door historicus Alex Bakker.

Lees verder

Anne van Veen zingt

Theater: 'Met energie, bravoure en het nostalgische spel wat zelfs van de traan een lach maakt.' Neo-nostalgie, de liefde in al haar facetten – Win kaarten!

Lees verder

Julian P. Boom overleden

Julian is overleden, maakte Fleur vandaag bekend. Ze was 40 jaar oud.

Lees verder

Ellie Lust op patrouille – TV-tip!

Ellie Lust gaat voor AVROTROS op pad in haar eerste, eigen programma Ellie op patrouille. Ze loopt mee met buitenlandse vakgenoten. [video!]

Lees verder

Tunisia: First LGBT film festival

The first ever film festival celebrating the LGBT community is in Tunisia, a Muslim country where homosexuals can face up to three years in prison.

Lees verder

Film: Una Mujer Fantástica

'Een mooie en krachtige film over een transseksuele vrouw die na het overlijden van haar vriend volledig wordt buitengesloten door diens familie.' Win de DVD!

Lees verder

Marriage equality + 20 countries!

Inter-American Court of Human Rights sets precedent and brings marriage equality to 20 countries with one ruling.

Lees verder

ZaZ Magazine

New international online magazine, writes and collects stories from the LBT-women's world. Read, watch, identify. Be inspired, be proud.

Lees verder

Transgender op straat

'Is het mijn kaaklijn? Is het mijn voorhoofd? Denken mensen dat ik op een man lijk?' Mic maakt video over de impact van transfobie.

Lees verder

Transgender and fertility

Women and girls in the UK transitioning to become men should be able to have their eggs frozen, the British Fertility Society has said.

Lees verder

Ex-lesbian turns to Jesus

Next-generation evangelists claim: 'Bible study can make you straight: It's not gay to straight. It's lost to saved.' (...) '..enough to push gay kids over the edge to suicide'.

Lees verder

Ellen Page is getrouwd

Ellen Page is getrouwd met haar vriendin Emma Portner. Op Instagram zei ze: 'Can’t believe I get to call this extraordinary woman my wife.' 

Lees verder

Lesbian love by Korean girls

Korean girl group Loona just released their video for "Heart Attack", which tells the cute love story of one girl pining after another.

Lees verder

'Walking while Trans'

'Imagine you're walking down the street, trying to figure out what it is that makes people so uncomfortable. Is it my jaw line? Do people think I look like a man?'

Lees verder

'We Want You To Know We Care'

'Zij gaat niet alleen de liefde van haar leven verliezen, maar ook nog voor torenhoge rekeningen komen te staan. – Alle beetjes helpen.'

Lees verder

Sterke vrouwenrollen in '17

'Bledel kreeg een Emmy Award voor haar rol als Ofglen, die haar liefde voor een vrouw met een hoge prijs moet betalen.'

Lees verder

Humble abodes Ellen & Portia

Ellen DeGeneres and her wife Portia de Rossi buy glamorous oceanfront home and historic ranch in Santa Barbara, including gardens, verandas and olive groves.

Lees verder

Ellen DeGeneres koopt ranch

Open haarden, olijfbomen, veranda's en interessante buren voor Ellen en Portia.

Lees verder

Pork, Smoke and Lesbians

What's really upsetting ultra-Orthodox Jews about this Jerusalem diner? After vandals smashed a window and dismantled a fan, chef Cohen says it's time to fight back.

Lees verder

Movie: Thelma

She falls in love with another girl and discovers her feelings trigger inexplicable powers - Norwegian submission for Academy Award.

Lees verder

Aangevallen om je geaardheid

Lesbische vrouwen in Oekraïne worden door groepen mannen opgejaagd en in elkaar geslagen. Olena strijdt voor mensenrechten, Mama Cash steunt.

Lees verder

1 in 4 LGB-teens attempt suicide

Sexual minority youth were also more than twice as likely to contemplate suicide or plan a suicide attempt, study finds.

Lees verder

Lesbians get married in Australia

Two lesbian couples became the first people to legally celebrate a same-sex wedding. Lauren Price and Amy Laker both wore fairytale white wedding dresses, Amy and Elise McDonald moved to tears.

Lees verder

22 the Project: Tragisch nieuws

Julian is ongeneeslijk ziek.

Lees verder

ANNE+ Liefde en vriendschap

Teaser aflevering 1 - Wij kunnen niet wachten!

Lees verder

LGBT affirming bible app

Lesbian has announced that her new Bible app that refers to God in 'neutral terms'. "I couldn't find any devotional that represented me. And what about you? It has to be difficult for you too."

Lees verder

'Australia has done it'

Same-sex marriage will be legal: a historic bill was passed in the House of Representatives.

Lees verder

ANNE+ zoekt figuranten

Grijp nu je kans!

Lees verder

Transgender in Japan

Human Rights Watch: Japan forces sterilization on transgender people. Government shouldn't require surgery for rights protection.

Lees verder

Australië keurt homohuwelijk goed

Na Oostenrijk nu ook 'down under'.

Lees verder

Gay marriage in Austria

Austrian court rules same-sex couples can marry from 1 January 2019.

Lees verder

Oostenrijk legaliseert homohuwelijk

De rechtbank doet uitspraak.

Lees verder

Bijbel voor buitenstaanders

'Our Bible': de eerste Bijbel-app voor LHBT's.

Lees verder

ANNE+ Zij aan Zij

Zij aan Zij steunt ANNE+ en jij kunt helpen!

Lees verder

Claudia de Breij uit de roulatie

Gescheurde enkelbanden op weg naar Herman van Veen.

Lees verder

Getuigen gezocht: Zoenende vrouwen mishandeld

Na IDFA-feest werden de filmmaaksters in elkaar geslagen.

Lees verder

Thelma

Emoties en angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten.

Lees verder

Sara Ramirez' nieuwe rol

Grey's Anatomy's Callie Torres wordt Kat Sandoval.

Lees verder

Geheimen voor je partner

Wat vertel je wel of niet aan je vriendin?

Lees verder

22 the Project: Parijs

Fleur en Julian trouwen in Frankrijk.

Lees verder

Holebifilmfestival

Carol, Freeheld, Couldburst, Below Her Mouth en meer.

Lees verder

Sara Kroos had ernstige depressie en vertelt.

"Mijn psychiater zei: 'Ik weet niet hoe ik dit subtiel moet brengen, maar uw vak is de hel voor uw aandoening.'

Lees verder

#MeToo: Wat we allemaal wisten maar niet zeiden.

Sonja Alferink: 'Ik heb nooit de behoefte gehad me als 'lesbisch' te profileren. Ook 'wij' hebben te maken met onterechte machtsverhoudingen.' #WeToo

Lees verder

22 the Project: Antwerpen

Fleur en Julian gaven elkaar ja-woord nr. 3 in België.

Lees verder

Lesbisch in detentie

Ervaringen in de gevangenis?

Lees verder

Coming out - verhalen

Hoe kwam jij uit de kast?

Lees verder

Kajsa Ollongren: minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier

'Ze is een van de slimste mensen die ik ken.'

Lees verder

Demonstratie tegen vervolging in Egypte en Azerbeidzjan

Op donderdag 19 oktober organiseert het COC een demonstratie met een zee van regenboogvlaggen.

Lees verder

Mijntje's maker is Stripmaker des Vaderlands

Margreet de Heer heeft gewonnen!

Lees verder

22 the Project: Amsterdam

Fleur en Julian getrouwd in Nederland.

Lees verder

De Ontmaskering

Lesbische chicklit op Coming Out Dag.

Lees verder

Regeerakkoord Rutte III

COC Nederland is positief over de LHBTI-maatregelen in het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Lees verder

European Lesbian Conference

Kijk live mee! De eerste 'lesbische conferentie' in Wenen.

Lees verder

Jennie Lena akoestisch: uit het leven gegrepen

Haar theatertour komt eraan! Bekijk het interview vol muziek, een exclusieve preview en antwoord op de vraag: Valt Jennie ook op vrouwen?

Lees verder

Curaçaose Gaypride

'Premier van heel Curaçao, ook van homo's.'

Lees verder

'Ze zijn lesbisch!'

Gejatte Twitter-foto gaat viraal.

Lees verder

Hebben vrouwen minder zin in seks?

Onderzoek: 'Na een relatie van een jaar begint de interesse in seks af te nemen.' Klopt dat?

Lees verder

Claudia de Breij

'Je doorbreekt geen hokje' – Zoenende Anna en Monica snapten de ophef niet, Claudia legt het uit.

Lees verder

Echt Hema – afdeling 'Kids'

'Kijk met je eigen ogen of een shirt roze of blauw is.'

Lees verder

Romana Vrede wint Theo d'Or

'Meer diversiteit op het podium': een mijlpaal in de Nederlandse theatergeschiedenis.

Lees verder

TV-Tip: 'Gedeeld door drie'

Docu: Hoe werkt meerouderschap in de praktijk?

Lees verder

Romana Vrede

Als eerste lesbische, zwarte vrouw genomineerd voor een Theo d'Or, de toneelprijs voor beste hoofdrol.

Lees verder

Kunstmatige intelligentie kan niet zien of je 'gay' bent

Gezichtsherkenningsprogramma is slim, maar niet zó slim. En eng bovendien.

Lees verder

Edie Windsor overleden

Amerika's meest succesvolle LGBT-activist is niet meer.

Lees verder

Lesbisch ouderschap, hoe gaat dat in zijn werk?

Vanessa deelt haar ervaringen in humoristisch blog én op Zij aan Zij.

Lees verder

Tattoos met een verhaal

Wat betekent jouw tatoeage voor jou?

Lees verder

Ophef fotoshoot voor cover

Anna Nooshin en Monica Geuze maken heel wat los met hun 'spannende' fotoshoot voor LINDA.meiden.

Lees verder

IkVrouwVanJou & De Stoute Vrouw

Scarlet en Joyce op bezoek bij lesbisch escortbureau.

Lees verder

Tramhalte Homomonument

Vandaag 30 jaar geleden werd het homomonument onthuld.

Lees verder

Kussen op cover Vogue

Twee vrouwen, twee mannen en een heterostel: Italiaanse Vogue focust op maatschappelijke thema's.

Lees verder

Zomergasten: aan tafel met Claudia de Breij

"Volgens mij bedenk ik al vanaf mijn vijftiende wat ik zou laten zien als ik ooit in Zomergasten zou zitten."

Lees verder

'Ze hebben het woord Gay gestolen!'

Politicus Bob Katter beschuldigt de LHBT-gemeenschap ervan het mooiste woord uit de Engelse taal te hebben gestolen: Gay.

Lees verder

Lieke Martens: Beste voetbalster van Europa

De 24-jarige Limburgse ontving haar prijs in het Grimaldi Forum van Monaco, tijdens de loting voor de Champions League.

Lees verder

TV-Tip: Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde

Louisa en (zwangere!) Rosanna gaan op zoek naar hun roots.

Lees verder

k.d. lang's Ingénue viert 25-jarig jubileum

Opnieuw gemasterd en uitgegeven op CD en LP, mét 8 nooit eerder uitgebrachte tracks.

Lees verder

Een mapje 'leuk' – Op zoek naar zaad via YouTube

'Ik Vrouw Van Jou' Scarlet en Joyce gaan 'viral' met hun zoektocht naar een donor.

Lees verder

Zij aan Zij jubileumfeest: de beelden!

Foto's en een aftermovie ~ Het was een mooie avond, op 4 augustus in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Lees verder

Foto's jubileumreceptie Zij aan Zij - 4 augustus 2017

Op de jubileumreceptie gebeurde nogal wat. Gelukkig hebben we de foto's nog!

Lees verder

Joels Vlog - Het jubileumfeest

Elke en Jolanda komen uit Weurt (waar nooit iets gebeurt) en togen all the way to Amsterdam voor het Zij aan Zij jubileumfeest.

Lees verder

Vera Bergkamp wint de Zij aan Zij Empowerment Award!

De prijs die Zij aan Zij ter ere van haar 25-jarig bestaan uitreikt aan de persoon die zich heeft ingezet voor de zichtbaarheid van LBTI- vrouwen in Nederland

Lees verder

Maria van Oosten krijgt koninklijke onderscheiding

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: Een kroon op haar harde werk en inzet.

Lees verder

Zij aan Zij: Nog even het het feest barst los!

Ook DJ Aiscream komt draaien op 4 augustus in de Tolhuistuin! Het is bijna zover!

Lees verder

Jennie Lena op het Zij aan Zij jubileumfeest!

Ze zong bij RTL Late Night het legendarische Ben, van Michael Jackson. Ook op 4 augustus, op het Zij aan Zij jubileumfeest in de Tolhuistuin, treedt Jennie Lena op. Akoestisch en speciaal voor ons.

Lees verder

Pas op! Ze komen naar Amsterdam!

Sluit je vrouw op. Houd je dochters binnen.

Lees verder

Herrie in Amsterdam: De Gay Pride weigert zich te schamen

Deze week moest de gemeente Amsterdam voor de rechter verschijnen, omdat een klein groepje buurtbewoners ‘onduldbare overlast’ ondervindt van de Amsterdamse Gay Pride Parade.

Lees verder

Zij aan Zij 25-jarig jubileumfeest in Paradiso-Noord!

Zij aan Zij bestaat deze zomer 25 jaar en dat gaan we vieren! Op 4 augustus is het feest in de Tolhuistuin in Amsterdam. Ben jij er ook bij? Koop nu je kaarten!

Lees verder

Rotterdam Unlimited – thema gender- en seksuele diversiteit

Het jaarlijkse kunst- en cultuurfestival Rotterdam Unlimited, dat van 25 t/m 29 juli plaatsvindt, biedt voor het tweede jaar op rij een programma met gender- en seksuele diversiteit als thema.

Lees verder

The L word komt terug!! [video]

Entertainment Weekly meldt dat het echt gaat gebeuren: Er komt een vervolg op the L-Word! Showtime is bezig met de productie, samen met oud-producer Ilene Chaiken.

Lees verder

Claudia de Breij bij Zomergasten

Claudia de Breij is dit jaar de laatste zomergast. Zij schuift op op 27 augustus aan bij presentator Janine Abbring.

Lees verder

Ben jij geboren in 1992? Wij ook!

Ben jij geboren in 1992?

Lees verder

Lesbisch stelletje mishandeld voor Instagramfilmpje

De meisjes en jongen die zijn opgepakt voor het mishandelen van een lesbisch stelletje in Rotterdams deden dit om het filmpje op Instagram te zetten.

Lees verder

Münire Manisa, nieuw bestuurslid COC, reageert op 'laffe beschuldigingen'

Haar dna is besmet door ongelovigen, ze is een landverrader en een slechte moslim. Die reacties kreeg  Münire Manisa, nadat bekend werd dat ze bestuurslid is geworden van COC Amsterdam.

Lees verder

Venlo organiseert Roze Zaterdag 2019!

Roze Zaterdag/Roze Stad zal in 2019 voor de eerste keer plaatsvinden in Venlo.

Lees verder

Jury Botenparade Pride Amsterdam 2017 bekend!

Onder leiding van tv-presentator Cornald Maas is de jury voor de Botenparade van Pride Amsterdam compleet. Ook dit jaar bestaat de jury uit prominenten die deze taak op zich willen nemen. Naast…

Lees verder

Zij aan Nada: Amy en Nada in Utrecht

De confetti is inmiddels gaan liggen na de eerste Canal Pride in Utrecht vorig weekend; het Midzomergrachtfestival duurt nog tot het einde van de week. Amy Bosma en Nada Milovanovic hebben voor…

Lees verder

Utrecht Canal Pride! Amy interviewt de burgemeester

Presentatrice Amy Bosma​ interviewt burgemeester Jan van Zanen voor Zij aan Zij.

Lees verder

Lesbian ladies @ Tel Aviv Gay Pride '17 - fotoreportage

De Gay Pride in Tel Aviv is inmiddels één van de grootste ter wereld. Babette sprak met deelneemsters.

Lees verder

Sociaal experiment: Wil je een foto maken van dit lesbische stel?

"Liever niet. Jullie zijn een setje ofzo? Met die lesbo's wil ik niets te maken hebben!" Bondgenoten maakt elke week een video: 'Wij zijn Benjamin, Soesja en Jaap! En wij testen met…

Lees verder

Oproep: Zij aan Zij zoekt de liefde!

Zij aan Zij bestaat 25 jaar en daarom schenken we extra aandacht aan de liefde!  Voor onze jubileumeditie (die verschijnt in augustus) zijn we op zoek naar jullie liefdesverhalen; de leukste dates; de mooiste…

Lees verder

'ANNE+', nieuwe webserie in de maak

ANNE+ is een webserie over het turbulente liefdesleven van de lesbische twintiger Anne in Amsterdam.

Lees verder

Orange is the New Black - seizoen 5 [trailer]

Vanaf 9 juni op Netflix: Seizoen 5 van Orange is the new Black!

Lees verder

Pride Walk Den Haag

Den Haag is een stad waar iedereen zichzelf mag zijn! Iedereen die achter deze boodschap staat wordt uitgenodigd om mee te lopen in de Pride Walk The Hague. Op zaterdag 10 juni…

Lees verder

Protest: Rotterdam kwaad en geschokt om mishandeling lesbisch stel

"Afschuwelijk bericht. Waarom toch die haat naar liefde?" vraagt Nils Berndsen (D66) zich af.

Lees verder

Getuigen gezocht: Lesbische vrouw mishandeld in Rotterdam

  Een vrouw van achttien is dinsdag 30 mei in Rotterdam mishandeld toen ze met haar vriendin hand in hand liep op het Schouwburgplein, na een bioscoopbezoek. De politie zoekt getuigen van…

Lees verder

Bar Vivelavie gaat dicht

Nog een paar weken en dan sluit Mieke Martelhoff haar Bar Vivelavie aan de Amstelstraat. Daarmee verdwijnt een belangrijke kroeg voor lesbo’s. Na 37 jaar vindt ze het welletjes. In de jaren…

Lees verder

Op zoek naar alleenstaande vrouwen of vrouwenstellen met een kinderwens

'We zijn op zoek naar mensen met een kinderwens, voor wie kinderen krijgen niet op de “traditionele” manier kan.'

Lees verder

Roze Zaterdag: Geschiedenis en toekomst

'Het moet een feestelijke dag worden: Roze Zaterdag 1982 in Amersfoort. De dag loopt onverwacht uit op rellen: de drie optochten met homo's, lesbiennes en sympathisanten richting het centrum worden uitgejouwd, bedreigd,…

Lees verder

Belgian Pride in Brussel

Waar er vorig jaar bijna 60.000 mensen op de been waren, telde de tocht dit jaar, de 22ste editie, zo'n 55.000 bezoekers. De kleurrijke optocht was het hoogtepunt van het Belgian Pride Festival,…

Lees verder

IDAHOT: Jezelf kunnen zijn: de #jezelfie

Homoseksualiteit is strafbaar in 72 landen en in tal van landen worden LHBTI’s vervolgd en onderdrukt. Een groot deel van de wereldbevolking is dus niet vrij in haar of zijn partnerkeuze. Miljoenen…

Lees verder

Nada in Utrecht: de Canal Pride komt eraan

Op zaterdag 17 juni is er voor het eerst een Canal Pride in Utrecht. Nada zal erbij zijn met haar crew en ging alvast op pad. Ze vroeg mensen op straat: Wat…

Lees verder

IDAHOT: Activiteiten in Nederland

Vier de internationale dag tegen homo-, bi- en transfobie met als motto: jezelf kunnen zijn, dat wil jij toch ook? #jezelfie Op 17 mei wordt wereldwijd in ruim 130 landen IDAHOT gevierd,…

Lees verder

Edsilia Rombley viert 20-jarig jubileum

Vanavond is het zover. Dan viert Edsilia Rombley haar 20-jarige jubileum in stijl met een eigen show in Koninklijk Theater Carré.

Lees verder

Transgender personen in een kwetsbare positie

Transgender Netwerk Nederland (TNN) maakt zich sterke zorgen om de maatschappelijke positie en het welzijn van transgender personen in Nederland. De belangenorganisatie voor transgender personen in Nederland reageert hiermee op de nieuwste…

Lees verder

TV-tip: Lesbisch in Spuiten en Slikken

Waarom zijn lesbiennes minder zichtbaar dan homo's? Gwen onderzoekt dat in de komende aflevering van Spuiten en Slikken. Ook gaat ze in de aflevering onder andere langs bij lesbisch feministische activisten, bezoekt…

Lees verder

LEF: LHBT- voorlichting voor alle leeftijden

In de laatste Zij aan Zij lees je het artikel: Twee mama's is niet gek. Hoe gaan jij en je kind om met jullie 'andersoortige' gezin? Want op een dag moet je…

Lees verder

Seks in College Tour: Ellen Laan

'Orgasmeconsistentie van lesbische en heteroseksuele vrouwen tijdens de partnerseks. De rol van clitorale stimulatie'. Dat is één van haar onderzoeken (samen met Dr. Mark Spiering en Bonne van Rees – Lees het…

Lees verder

Ellen DeGeneres - uit de kast (op tv!) 20 jaar geleden

Ja, dat was nogal een ding, 20 jaar geleden. Ze verloor haar show, kreeg hatelijke brieven en haar carrière leed. Inmiddels is ze een internationale held. Ze kreeg een onderscheiding van Obama,…

Lees verder

De nieuwe Zij aan Zij!

Ze is er weer! Een nieuwe, zomerse Zij aan Zij. Pak ook je agenda erbij, want je leest alles over de komende zomerfestivals en meer over het Zij aan Zij jubileumfeest op…

Lees verder

Blessed Virgin, film over lesbische non

Ze werd geboren in 1591 en toen ze nog maar 30 jaar oud was werd ze de abdis, het hoofd van het klooster in Pescia. Benedetta Carlini is daarmee een inspiratie voor…

Lees verder

Koningsdag!

Begin dit jaar bezocht koning Willem-Alexander COC Nederland ter ere van hun 70-jarig bestaan. Ook wij wilden deze bijzondere gebeurtenis niet zomaar voorbij laten gaan, dus een artikel en een coverfoto vonden…

Lees verder

BOI - Anne van Veen

Ze speelt haar voorstelling BOI nog een paar keer: Anne van Veen. Na drie liedjesprogramma’s, twee cd’s en een roman zoekt zij nu de cross-over op tussen literatuur, kleinkunst en popmuziek. Begin…

Lees verder

25 jaar Zij aan Zij - Empowerment Award

Vanwege het 25-jarig bestaan reiken we de Zij aan Zij Empowerment Award uit.

Lees verder

Lisa en Anne in campagne Dove - interview

'Androgyn, genderfluïde, tomboy – Lisa en Anne Bosveld (21) uit Arnhem geloven niet in genderhokjes, maar ze worden er wel in geplaatst. Omdat ze vaak mannenkleding en geen make-up dragen, horen ze…

Lees verder

Canal Pride in...

Waar vindt dit jaar voor het eerst een Canal Pride plaats? Op zaterdag 17 juni is het zover en Nada maakte een filmpje over dit bijzondere event. In aanloop van de eerste…

Lees verder

When We Rise – beproevingen en overwinningen LGBT-beweging

Miniserie: "Homoseksualiteit is, naast het geheimzinnige en het verrukkelijke, ook een zaak van gemis, lasten en onmogelijkheden", zo heeft wijlen Nederlands auteur Gerrit Komrij het ooit treffend beschreven. Homo zijn gaat gepaard…

Lees verder

Gedrag aanpassen om onveilige situaties te voorkomen?

LHBTI-ers mijden bepaalde situaties en plekken en passen hun gedrag aan om zich veiliger te voelen. LHBTI-ers die in het verleden al eens een onveilige situatie hebben meegemaakt passen in nog grotere…

Lees verder

OITNB: Trailer nieuw seizoen!

De trailer van het nieuwste seizoen van Orange Is The New Black staat online. Op 9 juni staan de verse afleveringen van seizoen 5 op Netflix. Ook werd bekend dat Selenis Leyva…

Lees verder

Milkshake wint award

Op maandagavond 10 april heeft Milkshake Festival een award gewonnen op de Gouden Kabouters, namelijk ‘Partij van de Gezelligheid’. Deze prijs is aan Milkshake uitgereikt omdat Nederland gestemd heeft dat het Milkshake…

Lees verder

Meer dan 2500 mensen protesteren tegen homogeweld

Een flinke menigte is zaterdagmiddag in de binnenstad van Arnhem bijeengekomen om geweld tegen homo's af te keuren.

Lees verder

Lieke: Voorlichting begint op lerarenopleiding

Lesje 'homo zijn' op docentenopleidingen De overheid heeft vanaf 1 december 2012 het geven van voorlichtingen over seksuele diversiteit op basis-, speciale en middelbare scholen verplicht gesteld. Het is daarom ook opgenomen…

Lees verder

Alle mannen hand in hand: reacties op hate crime

"We laten bijna nooit in het openbaar zien dat we een relatie hebben, maar we hadden wat gedronken, het was donker op straat en er waren bijna geen mensen, dus hielden we…

Lees verder

OITNB- Samira en Lauren getrouwd

Lauren Morelli (schrijfster OITNB) en Samira Wiley (actrice, 'Poussey' in OITNB) trouwden afgelopen weekend in Palm Springs.

Lees verder

Genderdiversiteit in Amsterdam Museum

Op vrijdag 31 maart vindt de ‘Internationale Transgender Day of Visibility’ plaats. Op deze dag breidt Amsterdam Museum zijn collectie uit met voorwerpen rond het thema genderdiversiteit. De nieuwe collectiestukken zijn afkomstig…

Lees verder

'Het zaad en de 11 eitjes' Docu over wensouders

In de nieuwste Zij aan Zij staat een interview met Suzanne Geysendorpher. Zij schreef het boek 'ik ga even zaad halen', over haar zoektocht naar een zaaddonor. KRO-NCRV zond onlangs een documentaire…

Lees verder

HEMA-reclame: 'Wie zegt dat de paashaas hetero is?'

In de nieuwe campagne introduceert de Hema de 'wereldberoemde' familie paashaas: stuiterbal Richie, zijn nette zusje Inez, hun elegante en lieve moeder Juliëtte en vader Charles, de haas des huizes. De hazenfamilie…

Lees verder

Hetero de norm? Een recente uitvinding

Video: Wanneer koos jij ervoor om hetero te zijn? Op de website van KRO-NCRV wijst Eva Jinek op een artikel van BBC: 'The invention of heteoseksuality', over hoe we heteroseksualiteit zelf hebben…

Lees verder

BDSM in de praktijk

Zij aan Zij sprak met drie vrouwen voor wie BDSM een belangrijk onderdeel van hun leven is.

Lees verder

Shary-An ambassadeur Respect2Love

Shary-An is het nieuwe gezicht voor biculturele LHBTI-jongeren in Nederland. Komend jaar zet zij zich actief in voor zichtbaarheid en emancipatie: ‘ik ben trots op wie ik ben en help graag anderen…

Lees verder

Zij aan Nada

Je kent het wel: de vraag 'heb je een vriend?' Ook Nada krijgt 'm regelmatig en antwoordt steevast enthousiast: Nee! 'Oh, ben je vrijgezel?' Nee! Gevolgd door een verbaasde blik, een stilte……

Lees verder

De nieuwe Zij aan Zij!

Sinds 10 maart is 'ie verkrijgbaar, of bij de abonnees thuisbezorgd; de nieuwe Zij aan Zij! Wist je trouwens dat je via onze website een los nummer kunt bestellen? Die wordt dan bij…

Lees verder

Expeditie Robinson - Meedoen een grote wens van Lot

De spannende finale van Expeditie Robinson staat nog vers in ons geheugen en in het laatste nummer van Zij aan Zij lees je een interview met winnares Bertie, maar het nieuwe Robinson-seizoen…

Lees verder

'Vooral autochtonen moeite met homoseksualiteit'

Op de website Stellingchecker.nl lezen we dat Sylvana Simons, in een interview met Vice, de volgende uitspraak deed:

Lees verder

Roze Filmdagen 2017

Maart is ook dit jaar weer de tijd waarin we tien dagen lang kunnen genieten van ‘roze’ films. Van 9 tot en met 19 maart vindt voor de 20ste keer het Amsterdam…

Lees verder

Queer Amsterdam

We schreven er begin februari al over, en sindsdien staan alle afleveringen op het YouTube-kanaal van BNN; de serie Queer Amsterdam. 'Queer Amsterdam is de nieuwe dramaserie van BNN gemaakt door drie jonge…

Lees verder

Moonlight – het Oscar effect

De dag na de uitreiking trok de film twee keer zoveel bezoekers als de maandag ervoor.

Lees verder

Bet van Beeren, 'een brug tussen homo en hetero'

Bet van Beeren heeft haar eigen brug. De beroemde kroegbazin en voorvechtster van gelijke rechten voor homo's en lesbiennes, wordt daarmee op een speciale manier geëerd. Om half vier vrijdagmiddag werd de…

Lees verder

Transvote! Transgender-emancipatie

  Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis kan bij Tweede Kamerverkiezingen op transgender kandidaten gestemd worden. Vier politieke partijen hebben trans personen op de lijst staan. Hoe willen de partijen nog…

Lees verder

Bodyshaming: té gespierd?

"Vrouwen mogen werken, stemmen, maar blijkbaar nog niet zo afgetraind zijn als mannen."

Lees verder

Rosita: 'Bertie is de vrouw van mijn dromen'

"Ze straalt van oor tot oor en iedereen mag het weten: Boerin Bertie is weer verliefd!" Horen wij in een video van RTL. Met Esther is het voorbij, Bertie's nieuwe liefde is…

Lees verder

Pride Amsterdam 2017 - Kick Off [video]

De Amsterdam Pride krijgt dit jaar maar liefst zes ambassadeurs. Dat heeft de Stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) zondagavond tijdens de zogeheten kick-off party in een bomvolle Sugar Factory in Amsterdam bekendgemaakt.…

Lees verder

Valentijn [video]

Verras jij jouw grote liefde vandaag met een cadeautje? Heb je nog een beetje inspiratie nodig? Speciaal voor Valentijnsdag heeft Nada Milovanovic een script geschreven voor een filmpje dat in het teken staat van…

Lees verder

Emmy Eve, in het teken van Valentijnsdag

 "Ons meest recente nummer is 'Hier', Nederlandstalig. Over het algemeen schrijf ik vooral in het Engels, maar ik wil niet perse gebonden zijn aan 1 taal. Ik zie Miss Montreal daarin als…

Lees verder

Sara Kroos: 'Ik ben er weer'

"Van de achterliggende periode heb ik geleerd hoe ik mijn agenda beter kan beheren."

Lees verder

Intersekse

Ryanne van Dorst vertelde deze week in haar nieuwe televisieprogramma Geslacht! dat ze een intersekse conditie heeft en doorbreekt daarmee een taboe. In 2015 schreef Marije Rispens een artikel voor Zij aan…

Lees verder

Ryanne doorbreekt intersekse-taboe

'Ik ben wat ze een 'echte hermafrodiet' noemen', legt ze uit. 'Als baby had ik vergroeide eierstokken en testikels. Chromosomaal, inwendig en uitwendig ben ik dubbelslachtig geboren.'

Lees verder

Flirtation - Win kaarten!

Club Panama in Amsterdam zal zaterdag 11 februari 2017 weer het domein zijn van honderden dansende, feestende en flirtende vrouwen. In de grote zaal van club Panama staan DJ Carita La Nina, Kimberlee…

Lees verder

Kieswijzer voor LHBTI

Waarom zijn de verkiezingen belangrijk? 'Misschien staat politiek ver van jou af, maar de politiek bemoeit zich wel met jou – ook om wie je bent. Politici moeten oog hebben voor de…

Lees verder

Queer Amsterdam

Net als Sam (Stephanie van Leers) besluit als man door het leven te gaan, ontmoet ze een lesbisch meisje dat op haar valt als meisje… “Vergeet de zoveelste excuushomo en ga eens…

Lees verder

De Shakespeare Club - Win kaarten!

In de nieuwste Zij aan Zij lees je over het stuk De Shakespeare Club. Van theatergezelschap De Gemeenschap mogen wij 3x2 kaarten wegggeven! Je kunt kiezen uit voorstellingen op verschillende locaties in…

Lees verder

Verkiezingsdebat 2017 - COC

COC’s Verkiezingsdebat 2017 vindt plaats op vrijdag 3 februari om 20.00 uur in De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam.

Lees verder

De nieuwe Zij aan Zij!

Met in dit nummer: Een interview met Robinson-winnares Bertie, over de uitdagingen op het eiland. "Als je daar stilvalt, word je gillend gek." Ook een artikel over de clitoris (interessante nieuwe feiten!),…

Lees verder

Gezocht: Boekenwurm

Lees je graag? En heb je bewezen schrijftalent? Dan kan jij misschien ons team versterken als boeken-recensente.  Wij publiceren 8x per jaar ons magazine Zij aan Zij, waarin steeds in het Kunst & Cultuurkatern…

Lees verder

Marije en Roos: pasgetrouwd en op huwelijksreis

My First Holiday is een realityserie waarin Jamai Loman hardcore-thuisblijvers verrast met een reis naar het buitenland. Door uiteenlopende redenen is het deze mensen nog nooit gelukt de grens van Nederland over…

Lees verder

COC-prijs voor André van Duin en Miriam van der Have

De Bob Angelo Penning van het COC wordt dit jaar toegekend aan komiek André van Duin en intersekse activist Miriam van der Have. COC-voorzitter Tanja Ineke reikte de penningen uit op zondagavond…

Lees verder

Women's March: Vrouwenrechten zijn mensenrechten

Op vrijdag 20 januari werd Donald Trump beëdigd als 45ste president van de Verenigde Staten. Wat dat voor effect gaat hebben op Amerika en de rest van de wereld moeten we nog…

Lees verder

Lesbisch, zwanger en jongensachtig. Ja, en?

"Zwanger en je jongensachtig kleden? Dat kan écht niet!" Dat vinden althans een hoop mensen online. Domo (Domonique) en haar lief Crissy hebben een YouTube-kanaal (met meer dan een miljoen subscribers) waarop ze…

Lees verder

Be the Change

Een poging om de wereld wakker te schudden. Barbara Niven en Sue Melke: "Deze video is onze gezamenlijke manier om te helen en te inspireren, we willen een beweging op gang brengen…

Lees verder

Uit de kast anno 2017

"Lesbiennes zijn een onzichtbare groep in de huidige maatschappij. Hoe weet je waar je naartoe moet om je ware identiteit te vinden?" Van BNNVARA kregen wij de volgende vraag: 'Voor het nieuwe…

Lees verder

Chaos

De nieuwste thriller van Patricia Cornwell.

Lees verder

European Lesbian* Conference

Een conferentie om lesbiennes te empoweren en inspireren.

Lees verder

Lesbische porno populair in 2016

Een van de grootste pornosites ter wereld, Pornhub, publiceerde onlangs wat statistiekjes, lazen wij afgelopen weekend op Telegraaf.nl. Pornhub doet dit elk jaar, en uit die statistieken leren we dan wat de…

Lees verder

Utrecht krijgt Canal Parade

Canal Parade Amsterdam. Foto: Travelrumors.com Utrecht krijgt op zaterdag 17 juni 2017 een eigen Canal Parade. De parade is geïnspireerd op de Amsterdamse Gay pride. De parade met boten op de Oudegracht zou…

Lees verder

Caitlyn en Ruby Rose in de make-up

Make-up lover of niet: het blijven mooie plaatjes.

Lees verder

Ellen zegt zangeres af vanwege anti-homo opmerkingen

Kim Burrell is niet langer welkom in de talkshow van Ellen DeGeneres. De gospelzangeres zou dinsdag eigenlijk optreden, maar hoeft niet meer te komen vanwege anti-homo-uitspraken die ze recent deed in een…

Lees verder

Oudjaarsconference Claudia de Breij

'Stel. Je bent cabaretier. Je bent de veertig gepasseerd, je hebt alles al bereikt wat je ooit wilde bereiken en zelfs nog veel meer dan dat. Wat moet je dan nog? Een…

Lees verder

Gay icoon George Michael overleden

  Bron: Youtube Bij Zij aan Zij zijn we verdrietig, want George Michael is dood. Hij overleed op eerste kerstdag aan hartfalen. Met hem verliezen we niet alleen een briljant artiest, maar…

Lees verder

Gay Babyboom trailer

Trots presenteerde hij vandaag de trailer op zijn Facebookpagina. Pim Mookhoek werkte drie jaar lang aan de documentaire Gay Babyboom, die op 12 januari op TV te zien zal zijn. Van de…

Lees verder

Bertie wint finale Expeditie Robinson!

  Meer dan 1,5 miljoen mensen keken gisteravond naar de finale van Expeditie Robinson. En wat aan het begin van het seizoen niemand voor mogelijk had gehouden, gebeurde: Bertie Steur won! De…

Lees verder

De finale van Expeditie Robinson

Beeld: RTL 5/ Olivier Thijssen   Luctor et emergo: worstelt de Zeeuwse Bertie zich door de finale? [Video] Vanavond is het zover: de finale van Expeditie Robinson. Boerin Bertie Steur is één van…

Lees verder

Lesbische vluchtelingen in Nederland

'Vluchten doe je niet voor niks. Dat geldt ook voor mensen met lesbische, homoseksuele, biseksuele of transgender (LHBT) gevoelens.' Zo begint de handreiking die kennisinstituut Movisie eerder deze maand, op de Dag van…

Lees verder

Boerin Bertie in finale Expeditie Robinson

     Wat niemand had gedacht is haar toch gelukt: de Zeeuwse Bertie Steur heeft de finale van Expeditie Robinson gehaald!  Wie nog het meest verbaasd is, is Bertie zelf: ""Hosternokke! Er staat…

Lees verder

Jos Brink Prijs 2017 zoekt LHBT held(in)

     Beeld: josbrinkprijs.nl   Minister Jet Bussemaker roept iedereen op om kandidaten voor te dragen voor de JOS BRINK OEUVRE PRIJS 2017 en de JOS BRINK INNOVATIE PRIJS 2017 voor LHBTI-emancipatie.…

Lees verder

Zoenende Marokkaanse meisjes vrijgesproken

  Twee Marokkaanse meisjes die in Marrakesh zijn berecht wegens homoseksualiteit, zijn vrijdag vrijgesproken. De rechter bepaalde dat ze moeten worden overgedragen aan hun ouders, meldden Marokkaanse media. De tieners Hajar (17)…

Lees verder

International Queer & Migrant Filmfestival

    Kun je homo zijn en moslim? Of je als vrouw mannelijk kleden? En hoe is het om op te groeien tussen twee werelden? Op het International Queer and Migrant Film…

Lees verder

Staatscommissie: Meerouderschap moet mogelijk worden

Kinderen moeten wettelijk meer dan twee ouders kunnen hebben. Dat is het belangrijkste advies dat de staatscommissie onder leiding van Aleid Wolfsen vandaag bekend maakte. Deze commissie, met daarin politici, juristen, pedagogen…

Lees verder

Homo's op TV in 1966

      Beeld: CANVAS   Altijd al willen weten wat het verschil is tussen 'kernhomofilie' en 'gelegenheidshomofilie als gevolg van ogenblikkelijk geslachtsnood'?  Deze Belgische documentaire uit 1966 vertelt het je. Hij is…

Lees verder

Games met LHBT's in de hoofdrol

  Houd je van gamen, maar word je inmiddels een beetje moe van alle spierbundels en elfjes? Op de website Queerly Represent Me vind je de leukste en spannendste games, met aandacht…

Lees verder

Vier lesbische Latina’s vrijgesproken van satanisch kindermisbruik

Ze worden de San Antonio Four genoemd: Elizabeth Ramirez, Cassandra Rivera, Kristie Mayhugh en Anna Vasquez. Vorige week sprak een rechtbank in Texas hen vrij van de ‘satanische groepsverkrachting’ van twee kleine…

Lees verder

Geweld tegen vrouwen – White Ribbon Campagne

De vrouwonvriendelijke adviezen van Donald Trump zijn de wereld overgegaan. Ook de Oud en Nieuw-incidenten in Keulen staan bij iedereen nog vers in het geheugen. De harde realiteit is dat geweld tegen…

Lees verder

Emoties als Ellen onderscheiding krijgt

Terwijl Koning Willem-Alexander een bezoek bracht aan COC Nederland, gebeurde er dinsdag in de Verenigde Staten ook iets bijzonders: Ellen DeGeneres kreeg een onderscheiding, The Medal of Freedom, van president Obama. De…

Lees verder

20 uur journaal: Koning bij COC Nederland

"Bijzonder, een eer en een steun in de rug", vindt COC Nederland. "De symbolische waarde is heel groot." "Ik denk dat deze beelden de wereld over zullen gaan", zegt Tanja Ineke, voorzitter het COC.

Lees verder

Koning bij jubileum COC – Zij aan Zij is erbij!

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander brengt op dinsdagmiddag 22 november een bezoek aan COC Nederland. De belangenorganisatie voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenderpersonen (LHBT’s) bestaat dit jaar zeventig jaar. ‘We zijn vereerd door…

Lees verder

'Dit is hoe we haat verslaan'

Nathalie was aan het eten in een restaurant in Texas en hoorde een christelijk stel naast haar praten over hun 'vreselijke homo-neefje', waar ze toch vooral 'voor moesten bidden'. Nathalie, zelf lesbisch,…

Lees verder

HoLeBi- filmfestival in Vlaams-Brabant

"20 dagen feest in 11 Vlaams-Brabantse steden en gemeenten met film, documentaire en theater rond het holebi- en transgenderthema." Freeheld, Carol, Stonewall, meer en minder bekende LHBT-films kun je tot en met…

Lees verder

Ellen DeGeneres naar het Witte Huis voor onderscheiding

Ellen DeGeneres, Bruce Springsteen, Tom Hanks en Robert de Niro worden volgende week dinsdag verwacht in het Witte Huis. Daar worden ze onderscheiden met de Presidential Medal of Freedom. Ook Robert Redford en Diana…

Lees verder

71-jarige debuteert met 'Sla met suiker'

  Annemarie Hering (71) debuteerde in mei 2016 met het boek 'Sla met suiker'. Hierin vertelt zij het bijzondere verhaal van een getrouwde, Joodse vrouw die in het naoorlogse Amsterdam haar ontluikende…

Lees verder

Kari's woensdagblog: 'En heb je een vriend?'

  Kari en haar vrouw Hinke zijn de trotse ouders van de kleine Isaya. In haar blog vertelt Kari over het lesbisch moederschap; de uitdagingen en obstakels, en de vele geluksmomenten. Deze…

Lees verder

Holy F is feminisme anno 2016

  Donderdag 10 november gaat in de Toneelschuur in Haarlem Holy F in premiere.  Feminisme is hip. Kranten staan er bol van, popsterren maken er liedjes over en elke maand verschijnt er wel…

Lees verder

Lesbische vrouw gaat op TV meestal dood

       Van: Youtube   Deden wij eerder nog een oproep voor een onderzoek naar het welzijn van LBT-vrouwen in Nederland, blijkt het nu met het welzijn van lesbische en biseksuele vrouwen…

Lees verder

Welzijn lesbische vrouwen: nieuw onderzoek

Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen en het NIVEL zijn wij momenteel met een onderzoek gestart naar het psychosociaal welzijn onder Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele, Transgender en Interseksuele mensen (LHBTi’ers).

Lees verder

Twee minderjarige lesbiennes gearresteerd in Marokkko

In de Marokkaanse stad Marrakesh zijn deze week twee minderjarige meisjes gearresteerd omdat ze betrapt werden terwijl zij elkaar zoenden. De twee worden vrijdag aan de rechter voorgeleid. Hen wordt 'losbandige en tegennatuurlijke…

Lees verder

Kari's woensdagblog: Wie noemt ze 'mama'?

  Kari en haar vrouw Hinke zijn de trotse ouders van de kleine Isaya. In haar blog vertelt Kari over het lesbisch moederschap; de uitdagingen en obstakels, en de vele geluksmomenten. Deze…

Lees verder

5 november: Vileine en het F-woord

  Bron: Vileine   Op 5 november a.s. organiseert Vileine tijdens de Museumnacht in Amsterdam een avond met talks en panel over het vrouwelijk lichaam. Het thema van de avond is: What you…

Lees verder

Tegan & Sara in Paradiso

    Op woensdag 8 februari 2017 komt de Canadese indiepopband Tegan & Sara naar Nederland. Zij treden op in Paradiso in Amsterdam.  De eeneïige tweelingzussen Tegan en Sara Quin (36) zijn singer-songwriters en…

Lees verder

Kari's woensdagblog: Geen vader?

    Kari en haar vrouw Hinke zijn de trotse ouders van Isaya. In haar blog vertelt Kari over het lesbisch moederschap; de uitdagingen en obstakels, en de vele geluksmomenten. Vorige week…

Lees verder

Girl Planet gemist? Bekijk hier de foto's

  Jawel, er zijn nog leuke vrouwenfeestjes! Zondag 23 oktober was er 'Girl Planet is The New Black' in Arnhem, met achter de draaitafel niemand minder dan DJ Bertie! Je kunt de foto's bekijken…

Lees verder

Facebookoplichter Cindy maakt lesbische vrouwen slachtoffer

  De online oplichter 'Cindy' lijkt veel meer slachtoffers te hebben gemaakt dan aanvankelijk werd aangenomen. Deze week werd bekend dat meerdere vrouwen op Facebook waren benaderd door deze 'Cindy'; naar eigen zeggen…

Lees verder

Voorpret: The Handmaiden

    Goed, het duurt nog even voordat hij hier uitkomt, maar de trailer van de Zuid-Koreaanse film The Handmaiden maakt ons erg nieuwsgierig. The Handmaiden vertelt het verhaal van een vechtlustige,…

Lees verder

Kari's woensdagblog: zwanger!

  Deze week: Zwanger! Na een korte bevruchtingskuur, met sperma van een goede vriend, zijn Kari en haar vrouw Hinke in de wolken.  Kari is zwanger! Nu moet er echter van alles…

Lees verder

Kari's woensdagblog: zwanger!

  Deze week: Zwanger! Na een korte bevruchtingskuur, met sperma van een goede vriend, zijn Kari en haar vrouw Hinke in de wolken, want Kari is zwanger. Nu moet er echter van…

Lees verder

Ahmed Marcouch: Doe aangifte van antihomoflyer

Tweede Kamerlid Ahmed Marchouc roept op Twitter Amsterdammers op aangifte bij de politie te doen van een antihomoflyer die in de stad circuleert.

Lees verder

Halloween: things to do

    Van 29 t/m 31 oktober is het weer zover: Halloween! Bij Zij aan Zij vinden wij dit een van de leukste feestjes van het jaar.       Kijk op onze…

Lees verder

Meerouderschap: begin december duidelijkheid over grotere rechtsgelijkheid

    Steeds meer mensen vormen een meeroudergezin, bijvoorbeeld een lesbisch paar dat een kind opvoedt met een biman of een homopaar. Naar schatting van het COC gaat het om duizenden gezinnen…

Lees verder

Woensdagblog Kari

  Na een nogal kille ervaring met een vruchtbaarheidskliniek, waar Kari wordt ingespoten met het sperma van een onbekende ‘Viking’, gevolgd door drie negatieve zwangerschapstesten, schiet een goede vriend Kari en Hinke…

Lees verder

'Grotere zichtbaarheid van lesbische vrouwen helpt bij acceptatie'

    Foto: COC/Gay pride/LHBT   Door: NU.nl/Dominic Schep Leestijd: 5 minuten   De zichtbaarheid van lesbische vrouwen in de maatschappij en media wordt steeds groter. Toch is er volgens belangenorganisatie COC…

Lees verder

Explosieve stijging aantal misdrijven jegens LHBT's na Brexit

             London Pride In de drie maanden sinds Brexit is in Groot Brittannië het aantal gewelddadige incidenten tegen LHBT’s explosief gestegen, dit heeft de Britse homo-organisatie Galop bekend gemaakt.…

Lees verder

Carmilla de film (en het boek)

  Fans van de populaire webserie Carmilla (te zien op Youtube) zijn in de zevende hemel, nu bekend is gemaakt dat van de serie een film wordt gemaakt. Deze zal in het…

Lees verder

Woensdagblog Kari

  Insemineren in een kliniek We waren door de kliniek wel gewaarschuwd dat het even kon duren voordat ik zwanger zou zijn, en we hadden braaf geluisterd naar het verhaal over 15%…

Lees verder

Twee nonnen verlaten kerk en trouwen met elkaar

  In Italië zijn vorige week twee vrouwen een samenlevingscontract aangegaan. Op zich al een opzienbarend feit in het Zuid-Europese land, waar deze vorm van wettige verbintenis pas sinds mei mogelijk is.…

Lees verder

Simone van Saarloos: "Alleen homo, als zichtbaar"

  Afgelopen woensdag verzorgde schrijver en columnist Simone van Saarloos (26) de befaamde, jaarlijkse Mosse-lezing in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Voorafgaand aan het event heeft zij een interview aan het studentenblad Folia gegeven,…

Lees verder

Gays in ‘Storks’?

  Een nieuwe animatiefilm, een nieuwe controverse. Toen eerder dit jaar de film 'Finding Dory' verscheen, ontstond vrijwel direct een internetstorm. Was het echt waar? Ging het bij een  – zeer korte –…

Lees verder

IEDER1 Parade in het teken van zichtbaarheid biseksuelen

  Het is Bi Visibility Week, en nationaal en internationaal zijn er allerlei leuke events en happenings om dat te vieren. Zo vindt op zondag 25 september in Amsterdam de IEDER1 Parade plaats. Vanaf 13.…

Lees verder

Koppels met leeftijdsverschil

Een mooie serie interviews door Mariëtte van Beek, met lesbische koppels met een groot leeftijdsverschil.

Lees verder

Hang de vlag uit op 11 oktober!

  Op 11 oktober a.s. is het Nationale Coming Out Dag. Nu heeft Mister Gay Netherlands Tom van den Nieuwenhuijzen in een open brief alle 390 Nederlandse gemeenten opgeroepen om die dag…

Lees verder

Albanië veilig voor lesbische vrouwen

    Twee Albanese vrouwen die een relatie met elkaar hebben, krijgen terecht geen asiel in Nederland. Albanië is voor de vrouwen een veilig land, concludeerde de Raad van State woensdag. De…

Lees verder

Eerste lesbische deelneemster Miss America

          Dit jaar doet voor het eerst een openlijk lesbische vrouw mee aan de Miss America beauty peagant. Bij Zij aan Zij weten we niet zo goed wat…

Lees verder

Elizabeth Gilbert verlaat man voor beste vriendin

                      Elizabeth Gilbert en Rayya Elias  Wie heeft het niet gelezen? De bestseller Eat Pray Love (Eet Bid Bemin) betekende in 2006…

Lees verder

De lesbische boerinnen komen eraan!

    De Amerikaanse radiohost en politiek commentator Rush Limbaugh weet het zeker: de 'homoseksuele agenda' heeft het nu gemunt op arme boeren! In zijn radioshow leverde hij onlangs commentaar op een bijeenkomst, de…

Lees verder

Albert Heijn schenkt koffiegeld aan Europride

  Albert Heijn schenkt ruim 8000 euro aan de organisatie van Europride. Dit bedrag heeft de grootste kruidenier van Nederland binnengehaald met de verkoop van koffie in zeven Amsterdamse Albert Heijn to…

Lees verder

Savannah Bay in boekenpanel DWDD

          Boekhandel Savannah Bay (Utrecht) zit aankomend seizoen in het boekenpanel van De Wereld Draait Door!   Het DWDD boekenpanel kiest elke laatste dinsdag van de maand gezamenlijk hun…

Lees verder

Rotterdam Pride komt met eigen Business Club

  Vanaf 22 september a.s. is het weer zover: Rotterdam Pride! Nieuw is de toevoeging van een eigen Pride Business Club aan het event, de kick off hiervan vindt plaats op 23 september. De…

Lees verder

Moderne gezinnen op LINDA.TV

  Programmamaker en presentator Mirella van Markus (o.a. bekend van Hart van Nederland) heeft voor LINDA.TV een serie portretten gemaakt van moderne gezinnen. Mirella: "Mijn interesse in niet traditionele gezinnen komt voort uit…

Lees verder

Eerste lesbische TV show in Kenia

     Karen Lucas en Nini Wacera   In Kenia is homoseksualiteit bij de wet verboden, maar dat betekent niet dat homoseksuelen onzichtbaar zijn in de samenleving.  Zo start deze week het…

Lees verder

OITNB seizoen 5

  Geruchten... geruchten... Het filmen van seizoen 5 van Orange is the New Black is begonnen, en actrice Laura Prepon (Alex) zette deze foto op Instagram, maar met één klein verschil.  …

Lees verder

Suzanne Klemann en boerin Bertie in Expeditie Robinson

  Werd eerder deze week bekend dat Neerlands bekendste boerin, Bertie Steur, deelneemt aan Expeditie Robinson 2016. Nu is de definitieve line up van het programma bekend en wat blijkt: er gaat nog…

Lees verder

'Faces and Phases' fotoproject Zuid-Afrika

    Fotograaf Zanele Muholi (44) maakt al jaren portretten van LBT-vrouwen in haar moederland Zuid-Afrika. In 2007 begon zij de serie 'Faces and Phases', ter nagedachtenis aan een vriendin die het…

Lees verder

Lesbisch paar wint hockeygoud in Rio

Rio heeft weer een LBT-primeur. Het echtpaar Kate en Helen Richardson-Walsh veroverde sámen olympisch hockeygoud. Kate, de aanvoerder van het Britse dameshockeyteam zei tegen USA Today over deze overwining (ten koste van favoriet Nederland): “Het…

Lees verder

Herdenkingsbijeenkomst voor transactiviste Hande Kader

    Transamsterdam organiseert op zondag 21 augustus in Amsterdam een herdenkingsbijeenkomst voor transvrouw Hande Kader.  Hande Kader (23) was een vooraanstaande Turkse transactiviste. Zij was actief in de LHBT-gemeenschap en kwam op…

Lees verder

Weddingclip Stephanie en Janine

  Gewoon, omdat het woensdag is en een beetje romantiek altijd fijn is. Stephanie en Janine trouwden in juni met elkaar, en dit is het verslag van hun huwelijksdag. Van het aantrekken…

Lees verder

Zij aan Zij blijft op voor Milk

  Hoe later het uur, des te beter de film. Voor nachtuiltjes is Milk (2008), vanavond op NPO 3, een absolute aanrader. Milk vertelt het verhaal van de legendarische Harvey Milk (gespeeld…

Lees verder

Docu Out There van Stephen Fry

  Voor de documentaire 'Out There' reisde acteur en schrijver Stephen Fry de wereld rond, en sprak met homohaters van diverse pluimage. Dit leverde allerlei interessante, bizarre en soms regelrecht shockerende gesprekken…

Lees verder

Olympische blunder

    Na het mooie bericht onlangs over het huwelijkaanzoek van Majorie Enya aan rugbyster Isadora Cerullo, nu een Olympisch nieuwtje waarvan onze nekharen overeind gaan staan. Website the Daily Beast heeft vandaag…

Lees verder

Ellie Lust loopt soms niet hand in hand

  “Ik ben wie ik ben, ook voor de camera. Dat waarderen mensen, denk ik.” Sinds haar deelname aan Wie is de Mol is zij een BN’er, maar wij hielden daarvoor allang…

Lees verder

Teken de petitie voor gelijke rechten regenbooggezinnen

  COC Nederland is samen met Stichting Meer dan Gewenst en Ouders van Nu de campagne Gelijke Ouders, Gelijke Rechten gestart, voor gelijke rechten voor kinderen uit meeroudergezinnen. Vaak gaat het hierbij om regenbooggezinnen.…

Lees verder

Europride Tip van de Dag: Vivelavie Final Pride Vibes

  Het feest is nog niet voorbij! Vandaag gaan we Europride met z'n allen in stijl uit luiden.  Een feestje waar je zeker bij wilt zijn is Final Pride Vibes in vrouwencafé Vivelavie.…

Lees verder

Europride Tip van de Dag:

  Het laatste Europride weekend gaat beginnen!  Met op zaterdag vanaf 13.30 uur de jaarlijkse Canal Parade. Dt jaar groter dan ooit, en met een nieuwe route. Vooral op de nieuwe plekken…

Lees verder

Europride Tip van de Dag: Thank Gays It's Friday!

  Zin in eens een ánder feestje met Gay Pride? Op vrijdag 5 augustus organiseert RUMOUR HAS IT weer een lekker feestje in het Vondelpark. Met cocktails, BBQ en veel muziek. Entree…

Lees verder

Europride Tip van de Dag: Op bezoek bij Bet van Beeren thuis

    Het moet een waar paleisje zijn... LHBT-legende Bet van Beeren (1902-1967), eigenaresse van het beroemde Café ’t Mandje op de Zeedijk, woonde boven de zaak. Het is een adres met een…

Lees verder

Europride Tip van de Dag: Roze viering Keizersgrachtkerk met Ds. Mpho Tutu-van Furth

    Een goede aanleiding weer eens naar de kerk te gaan? Op zondag 7 augustus verzorgt Ds. Mpho Tutu-van Furth (dochter van aartsbisschop Desmond Tutu) de overdenking, tijdens 'een kerkdienst met een…

Lees verder

Europride Tip van de Dag: Workshop Fun Fingeren

  Ter ere van Europride biedt de Love Academy deze week gratis workshops aan. Want het is altijd Fun en Nuttig je Seks Skills te verbeteren! Met op 4 augustus: de Special…

Lees verder

Europride Tip van de Dag: The Danish Girl

  Op 3 augustus a.s. is er weer Movienights@Nieuwmarkt. De film van de dag is 'The Danish Girl' (2015). De film is losjes gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van de lesbische kunstenares…

Lees verder

Europride Tip van de Dag: Milkshake Afterparty 30 en 31 juli

  Het Milkshake Festival 2016 is op zaterdag inmiddels uitverkocht. Maar er zijn nog wel kaartjes voor de zondag en de officiële Milkshake Afterparty op zaterdag én zondag. Heb je naast een…

Lees verder

Europride Tip van de Dag: EuroBiCon 2016

  Van 28 t/m 31 juli vindt de 3e editie van de European Bisexual Conference plaats in het centrum van Amsterdam. Thema: 'Join our visibility!' Biseksuelen (m/v) vormen veruit de grootste groep binnen de…

Lees verder

Europride Tip van de Dag: Shakespeare Club (COC)

                Beeld: nosweatshakespeare.com   Tot en met 7 augustus is de Shakespeare Club* in het Amsterdam Museum het culturele hart van Europride. In het museum vinden heel veel leuke…

Lees verder

Funidelia outfits voor Europride

  (advertorial) Het feestgedruis barst bijna los! Morgen is het Roze Zaterdag in Amsterdam, eind juli is er het Milkshake festival, en op 6 augustus is er de Canal Pride. En er…

Lees verder

Tip van de Dag: CinemAsia Filmfestival

    Hoewel het CinemAsia Filmfestival geen onderdeel is van Europride, besteedt het festival dit jaar in haar programmering veel aandacht aan de Chinese LHBT-gemeenschap in China én Nederland.  In de film Inside…

Lees verder

Europride Tip van de Dag: Roze Zaterdag

    Zaterdag 23 juli start Europride 2016 met Roze Zaterdag! Van ’s ochtends tot ’s avonds laat is er van alles te doen in het Vondelpark en (later die dag) op…

Lees verder

Europride: Tips van de Dag

    Vandaag over een week begint Europride in Amsterdam! Ben jij er al klaar voor? Muziekconcerten, dance events, women only parties, mixed events, bi events, trans events, films, straatfeestjes, workshops, lezingen, theater,…

Lees verder

Istanbul Pride foto wint Pride Photo Award 2016

    Een foto van een deelneemster van de verboden Istanbul Pride 2016, achter een haag van oproerpolitie, is de winnaar geworden van de 6e editie van de internationale Pride Photo Award.…

Lees verder

Go west? Go east! Roze Woensdag Nijmegen.

    Voor geoefende wandelaars, en verder natuurlijk voor iedereen met een zonnig humeur en dansvoetjes: van 19 tot en met 22 juli a.s. vinden weer de Nijmeegse Vierdaagse en Zomerfeesten plaats.…

Lees verder

Trouw voor één dag op Roze Zaterdag

Beeld: Zeeman.com Heb je de Zeeman-bruidsjurk of dat sjieke pak van Oger in de kast hangen, maar ben je (nog) niet toe aan 'tot de dood ons scheidt'? Nu kun je toch…

Lees verder

Ellie Lust leidt je rond door LHBTI-historie Amsterdam

    Het Amsterdam Museum presenteert tijdens Europride 2016: (In)visible. (In)visible is een audiorondleiding door de vaste tentoonstelling van het Amsterdam Museum. Je maakt hierbij kennis met onbekende stadsverhalen uit de LHBTI-geschiedenis van Amsterdam.…

Lees verder

Filmpje: Amsterdam staat stil bij Orlando

  Er staat nu een ontroerend filmpje van MVS Gaystation op internet over de bijeenkomst onlangs bij het Homomonument in Amsterdam, waarbij stil werd gestaan bij de terroristische aanslag in Orlando. In…

Lees verder

LBT-moslima's gezocht voor onderzoek

Voor mijn onderzoek ben ik op zoek naar vrouwen die ik mag interviewen, die islamitisch en niet-hetero zijn.

Lees verder

Gay & Lesbian Summer Film Festival

    Zin om met dit druilerige weer een filmpje te pakken? Zaterdag 2 juli start in diverse Nederlandse bioscopen het Gay & Lesbian Summer Film Festival. Dit festival is een initiatief…

Lees verder

London Pride!

  Dit weekend vond London Pride plaats, en getuige de beelden was het een leuk feestje in de Britse hoofdtstad. Een aardig voorproefje van wat er deze zomer nog allemaal aan gay events…

Lees verder

K's Choice akoestisch in de Melkweg

  Het duurt nog even voordat het zover is, maar hardcore fans willen er vast vroeg bij zijn, want het aantal beschikbare kaartjes is beperkt. Op 7 november a.s. komt de band K's Choice van…

Lees verder

Solidair met verboden Istanbul Pride

    Op zondag 26 juni organiseert COC Nederland een solidariteitsbijeenkomst in Amsterdam om te protesteren tegen het verbieden van Istanbul Pride door de Turkse autoriteiten. Onder president Erdogan krijgen Turkse LHBT-organisaties steeds…

Lees verder

Babyrel in medialand

      De moeders, meemoeders en wensmoeders onder ons was het wellicht al opgevallen en ook bij Zij aan Zij ontkomen we er niet aan: in de media is de -…

Lees verder

Lea Delaria (OITNB) reageert op aanslag Orlando.

    Seizoen 4 van Orange is the New Black is begonnen, en bij Zij aan Zij hebben we dit weekend menig uurtje voor bankhangen ingelast. Een van onze favorieten is Carrie…

Lees verder

Lezersreactie: Wat ik voel bij Orlando

         Beeld: epa   Een Zij aan Zij lezer stuurde ons het volgende bericht: Ik ben Judith, 28 jaar en samen met Miriam de ouders van Rowan (4) en…

Lees verder

Niet alleen terreur heeft een gezicht

    In de nasleep van de aanslag in Orlando, het getheoretiseer en de discussies over motieven en schuldvraag, lijken we soms een beetje te vergeten dat deze gebeurtenis een gezicht heeft, en…

Lees verder

Orlando: tijd voor actie

  Als reactie op de afschuwelijke moordpartij in Orlando (VS) zijn er talrijke initiatieven gestart. Word jij treurig van alle informatie die online en in het nieuws voorbij komt, en wil je…

Lees verder

Anti-homogeweld en de gevolgen: doe mee met het onderzoek

  Deze week ontvingen wij het volgende verzoek in de Zij aan Zij mailbox:  Mijn naam is Jacco Smeenk. Ik ben student aan de Universiteit Twente en in het kader van mijn afstudeerscriptie doe…

Lees verder

Vacature: begeleider debatten bij Pride Photo Award

    Zoek je werk, kun je goed leiding geven en ben je een echte regelneef? Dan is deze vacature misschien iets voor jou. Reageren vóór 20 juni aanstaande!

Lees verder

Reguliersdwarsdrama: LBHT-emancipatie voltooid?

    Vrouwenkroegen verdwijnen geruisloos, maar de onttakeling van Nederlands bekendste ‘homostraat’, de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam, leidt – in aanloop naar Europride deze zomer – al enige tijd tot pittige discussies in de…

Lees verder

Stem voor 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis

    1001 Vrouwen uit de Nederlandse Geschiedenis Het is een dikke pil, maar dat mag ook wel, want hier wordt het levensverhaal van maar liefst duizend en één vrouwen verteld.  Duizend…

Lees verder

Girlie Circuit Festival en diversiteit

    Van 9 t/m 14 augustus a.s. vindt in Barcelona, de 'gay capital' van het Middellandse Zee gebied, de 8e editie van het Girlie Circuit Festival plaats. Het belooft weer een happening…

Lees verder

Mathilde Santing zingt Joni Mitchell

  Op zaterdag 4 juni treedt Mathilde Santing weer op in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Tijdens dit dinerconcert zingt La Santing de songs van de Canadese singer-songwriter Joni Mitchell,…

Lees verder

The Hague Rainbow Festival

    Op 10 en 11 juni a.s. vindt in Den Haag op de Grote Markt het The Hague Rainbow Festival plaats. Initiatiefnemer Ben Manuputty liep al een tijdje met het idee rond, en…

Lees verder

Feminisme in stripvorm

                             Miss Marvel Vroeger waren stripverhalen het exclusieve terrein van (blanke) jongens en mannen. Maar de laatste jaren zijn…

Lees verder

Regenboogvlag krijgt navolging

  Zo'n beetje iedereen ter wereld, gay of straight, kent wel de regenboogvlag. Sinds de jaren 70 is deze vlag het internationaal symbool voor de LBGT-beweging. Gilbert Baker, de kunstenaar uit San Francisco…

Lees verder

Herrie in Zuid-Afrika om huwelijk dochter Tutu

  Mpho Andrea Tutu, dochter van bisschop en vrijheidsicoon Desmond Tutu is onlangs in het huwelijk getreden met haar vriendin, de Nederlandse Marceline van Furth. Het paar is in de echt verbonden door…

Lees verder

Roze wensouder? Kom naar Leiden!

Op vrijdag 8 juli organiseert de Projectgroep Roze Wensouders een informatiebijeenkomst bij COC Leiden.  Het gezinsleven in Nederland wordt steeds gevarieerder, steeds meer kinderen in Nederland groeien op met twee vaders of twee…

Lees verder

Mounir Samuel en de biculturele spagaat.

  Beeld: gay.nl Voormalig Zij aan Zij columnist Mounir Samuel beschrijft in een indrukwekkend artikel op zijn website (longread, 15 minuten) de dilemma's waarvoor LBGTQ-jongeren behorend tot de groep van derde en vierde…

Lees verder

Subsidie nodig? Vrienden van Schorer steunen twee thema's.

  Ligt jouw hart bij LHBT-vluchtelingen of wil jij iets doen ter bevordering van de zichtbaarheid van homoseksualiteit in de sportwereld?  Stichting Vriendinnen & Vrienden van Schorer (SVVS) beheert een fonds van waaruit…

Lees verder

Voor elk wat wilds! boekenmarkt

Vind je boeken in de winkel erg duur, en breng je bibliotkeekboeken nooit terug? Dan is de IHLIA tweedehands boekenmarkt, gespecialiseerd in homo/lesbische boeken, misschien iets voor jou. Onder het motto 'Voor…

Lees verder

Astrid Roemer in Het Uur van de Wolf

Het Surinaams-Nederlands literair icoon Astrid Roemer trok 15 jaar lang rond met kat, rugzak en laptop. Uiteindelijk wist regisseuse Cindy Kerseborn haar na een intensieve zoektocht op te sporen en aan te praat…

Lees verder

Roadwandelmovie Tosca Niterink premiere in Ruigoord

Schrijfster en actrice Tosca Niterink en Camera Journalist en fotograaf Anita Janssen wandelden als eerste 'uitgetamponeerde' Nederlandse vrouwen de Caminho da Fé; de meer dan 525 kilometer lange pelgrimsroute naar de kathedraal van…

Lees verder

Fotografen gezocht

  Ben jij een gepassioneerd fotograaf en heb je affiniteit met LBGTQ-onderwerpen? Schrijf je dan in voor de Pride Photo Award. Dit is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender…

Lees verder

Steun voor Queer Muslim Network

Minister Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) gaat een nieuw netwerk van Europese islamitische LHBT-organisaties, het European Queer Muslim Network financieel ondersteunen. Dat is deze week bekend gemaakt op het IDAHO FORUM in…

Lees verder

Italië staat burgerlijk partnerschap toe

                             Beeld via Towleroad.com   Sommigen noemen het een succes, anderen een succesje. Hoe dan ook, het Italiaanse parlement…

Lees verder

Niet de tijd voor excuses

Het is natuurlijk helemaal geen nieuws: de vrouw die vorige week online voor opschudding zorgde door in de metro van New York transvrouw Pearl Love verrot te schelden en zelfs te slaan,…

Lees verder

Hillary Clinton steekt transvrouw hart onder de riem

Beeld: the Advocate    Pfoeh. Adem in, adem uit. Het was misschien een onsamenhangende woordenbrij, maar wat transvrouw Pearl Love eerder deze week qua aggressie over zich heen kreeg in een metro…

Lees verder

Hokjesman tussen de lesbiennes

  Wie zei daar dat er nooit iets interessants op TV is? Sinds kort zendt NPO2 weer de Hokjesman uit. In deze serie gaat documentairemaker Michael Schaap ‘als een klassieke volkenkundige, in driedelig…

Lees verder

Je kop eraf

Op deze dag van de vrijheid komt de Belgische krant De Morgen met een opmerkelijk artikel over jonge lesbische vrouwen in Rusland. Het lijkt een onmogelijke spagaat: in een samenleving waar LBGT’ers…

Lees verder

Jehova's Getuige Prince en homoseksualiteit

Sinds het plotseling overlijden van Prince op 21 april jl. wordt er druk gespeculeerd over de doodsoorzaak, dit in verband met het feit dat hij al jaren een vrome Jehova’s Getuige was.

Lees verder

Rennen is stilstaan (en andersom).

Zaterdagochtend. Zalig, het is weer weekend! Eerst de zaterdagboodschappen doen, en daarna.. tijd voor jezelf. Tijd om die prachtige voorjaarstrui die in de mand ligt te verstoffen, eens van een paar mooie…

Lees verder

Amerikaanse presidentskandidaat spreekt met twee monden

  Op de Zij aan Zij redactie blijven we ons verbazen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Of liever gezegd: over de kandidaten. Republikein Ted Cruz heeft inmiddels zijn ‘running mate’ aangewezen; de persoon…

Lees verder

Vanrozehand: wees geen blad, wees een boom!

  Vanrozehand is het infotainment-programma van theatermaker en schrijver Anne van Veen en haar vrouw, radiomaker en DJ Han Bosman. Hun talkshow, een ‘hetero-vriendelijk platform voor kunst en amusement met een vette roze kern’,…

Lees verder

Courtney Barnett in Paradiso

    De Australische singer-songwriter Courtney Barnett maakt intelligente rockmuziek met scherpe, grappige teksten over doodgewone, alledaagse situaties. Hoewel ze vorig jaar internationaal doorbrak met haar debuutalbum Sometimes I Sit and Think, and Sometimes…

Lees verder

Britse overheid waarschuwt LBGT-reizigers voor VS

Demonstratie in de de Amerikaanse staat North Carolina, tegen een nieuw aangenomen wet die LBGT'ers discrimineert. (Foto: Raleigh News/Rex Shutterstock) Dagblad Trouw meldt dat het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken LBGT’ers waarschuwt die naar…

Lees verder

‘President Widodo, bescherm LBGT’ers in Indonesië beter!’

  In het mediageweld van alledag is het je misschien ontgaan: vandaag en morgen is de Indonesische president Joko 'Jokowi' Widodo op bezoek in Nederland. Indonesië is het land met de grootste…

Lees verder

Protestbruiloft

Een schijnhuwelijk aangaan uit vrije wil. Terwijl het (ogenschijnlijk) niet hoeft. Zou jij het doen? In de Guardian vertelt kunstenaar Kate Jinx hoe zij afgelopen zomer werd verrast door haar vriendin, de actrice Zoë…

Lees verder

Dansen voor het goede doel

Introdans danst voor Association Femmes d’Europe in Brussel Op woensdag 20 april danst Introdans in Brussel de balletten Polish Pieces (Hans van Manen) en Orbo Novo (Sidi Larbi Cherkaoui) voor Association Femmes d’Europe. Association Femmes d’Europe is…

Lees verder

Heather Peace komt naar Nederland

  We kennen haar natuurlijk als politieagente Sam van de Britse tv-serie Lip Service. Maar Heather Peace kan ook een aardig moppie zingen! Op 29 april a.s. geeft zij haar eerste concert op…

Lees verder

Leven in vrijheid en veiligheid, dat wilt u toch ook?

    Leven in vrijheid en veiligheid, dat wilt u toch ook? Onder deze aanhef doet Movisie, het ‘landelijk kennisinstituut voor sociale vraagstukken’, een moreel appèl op staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie)…

Lees verder

De vrouw in jouw leven...ben jij.

  ‘The woman in your life is you.’  Dit is de titel van het TV programma dat de VPRO en NTR zaterdag 16 april a.s. uitzenden, als onderdeel van de documentaireserie ‘Ondersteboven…

Lees verder

Karin Giphart en Michelle Courtens geven gratis concert

  Geef je vrouw een innige kus als jullie op het station staan en zij voor een week weggaat. De conducteur, die het ziet, zal glimlachen, want mensen leven op in de…

Lees verder

Kom in de zomerstemming met Dinah Shore!

Zonnig en warm weer, niets moeten en veel mogen, lekker drankje erbij… heb jij er ook zo’n zin in? Marlene Dietrich en Greta Garbo wisten het al: Palm Springs is een heel…

Lees verder

COC: stel LHBT-voorlichting verplicht

Van de sinds 2012 verplichte lessen over LHBT-acceptatie op middelbare scholen komt in de praktijk maar bitter weinig terecht. EenVandaag meldt in haar uitzending van vandaag, dat slechts een kwart van de…

Lees verder

Dokter, een vrouw is geen man!

Dokter, een vrouw is geen man! Al sinds de oudheid richt de medische wetenschap zich op het onderzoeken en genezen van: de man. Eeuwen lang gold het als ongepast voor een arts…

Lees verder

Valentijn de Hingh geeft inleiding bij HEM/ZIJN

Bekend transgender fotomodel Valentijn de Hingh zal op 8 april een persoonlijke inleiding geven bij het theaterstuk HEM/ZIJN. HEM/ZIJN is een voorstelling van jongerentheatergezelschap SubSuburbia, en gaat over Tristan: een jongen in een meisjeslichaam, die worstelt…

Lees verder

Karin Giphart en Michelle Courtens geven gratis concert

Geef je vrouw een innige kus als jullie op het station staan en zij voor een week weggaat. De conducteur, die het ziet, zal glimlachen, want mensen leven op in de buurt…

Lees verder

15 jaar homohuwelijk in Nederland

    Op 1 april 2001 had Nederland een historische primeur van wereldformaat: ons land werd de eerste plek ter wereld waar paren van gelijk geslacht kunnen trouwen. Die dag werd in Amsterdam…

Lees verder

Maria van Oosten in LINDAnieuws

'Twee vrouwen onder één dak, twee keer zoveel kans op een scheiding' Gisteren maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend dat lesbische stellen koploper zijn waar het gaat om het aantal…

Lees verder

CBS: LBT-vrouwen koploper qua aantal echtscheidingen.

Het Centraal Bureau van de Statistiek komt vandaag met opvallende cijfers met betrekking tot trouwen en scheiden in Nederland in de afgelopen 15 jaar. In 2001 kende het aantal huwelijken tussen mensen…

Lees verder

Weekendtip: verwen je borsten!

  Borsten, borsten, borsten. Wat zijn we er allemaal gek op. Maar geef jij jouw eigen borsten wel genoeg aandacht? Borsten zijn de extensie van ons hart, legt Froukje van de Love…

Lees verder

Oekraïne referendum: roze stemadvies?

  Gay.nl heeft een online community-platform geïntroduceerd voor mensen die meer informatie willen over het referendum op 6 april a.s. over de Associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne. Uit een vooronderzoek van…

Lees verder

Tofik Dibi in boekhandel Vrolijk

  'Een vrolijk gesprek met'... Op 26 maart a.s. gaat  oud-kamerlid Tofik Dibi (GroenLinks) in boekhandel Vrolijk in gesprek met journalist Paul Hofman, over zijn in 2015 uitgekomen boek 'Djinn'. De titel…

Lees verder

Janis Joplin Little Girl Blue

Voor wie 'm in de bioscoop gemist heeft, zendt de Belgische TV zender Canvas op vrijdag 1 april a.s. de documentaire 'Little Girl Blue' (2015) van filmmaakster Amy Berg uit. De film…

Lees verder

Girls Heart Brussels

Brussel. Dat is die stad van wafels en chocoladewinkeltjes, toch? Van de Grote Markt en huizen met vergulde gevels.  Girls Heart Brussels, dit jaar is alweer de 3e editie(!), belicht een heel…

Lees verder

Taylor Swift persiflage

Voor wie 'm nog niet had gezien: De Britse comedienne en zangeres Hannah Brackenbury maakte een leuke persiflage op een bekend nummer van Taylor Swift. We are never ever ever getting cats together!  

Lees verder

Oproep: panellid gezocht

    Het magazine VROUW (Telegraaf) zoekt voor het panel 'Wat zij vindt' een LBGT-vrouw of - koppel van 50+ of 60+ die niet in de Randstad woont. Iemand uit de provincie of…

Lees verder

Het Oekraïne referendum en homorechten

  D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld zal op 15 maart a.s. de openingsspeech houden tijdens een congres in de Oekraïense hoofdstad Kiev over homorechten en het belang van Europese samenwerking. Tijdens het…

Lees verder

Weekendtip: doe eens een Yoni massage

  Moe en gestresst van de lange werkweek? Haal wat kaarsjes en wierook in huis en kijk dit leuke filmpje! Op de website van de Love Academy, ambassadeur van ‘slow sex’, vertelt…

Lees verder

Nieuw record: 39 uur non stop aan het woord tegen anti-homowet

    Het gist en borrelt aan de overzijde van de Atlantische Oceaan. In de senaat van de Amerikaanse staat Missouri heeft een groep Democratische senatoren een nieuw record gevestigd: zij hebben…

Lees verder

24 aangiften van verkrachting per week in Nederland

In Vrouw Magazine (Telegraaf) van 4 maart is een groot artikel opgenomen over verkrachtingsslachtoffers in Nederland. Per week doen 24 vrouwen in ons land aangifte van verkrachting, maar aangenomen wordt dat dit…

Lees verder

Telegraaf: vrouw verlaat man voor andere vrouw!

Op je 37e, getrouwd en met een gezin, ontdekken dat je eigenlijk toch echt lesbisch bent. Om vervolgens tijdens de eerste date, met iemand die helemaal je type niet is, al vóór…

Lees verder

Zwitsers referendum: nipte meerderheid tegen homofobie

Het tijdschrift L.MAG meldt dat Zwitserse kiezers met een flinterdunne meerderheid tegen homofobie hebben gestemd. In een referendum dat op initiatief van de Christen Democratische Volkspartij (CVP) is gehouden, onder het motto…

Lees verder

Trouwen in Zeemanjurk?

Maaike wist er eentje te bemachtigen. Nu nog een aanzoek...

Lees verder

Meemoeders laten zich erkennen in België

In het jaar 2015 lieten 1478 vrouwen in België zich erkennen als meemoeder. Afgelopen jaar was het eerste jaar waarin erkenning mogelijk was via de burgerlijke stand. Voorheen kon dit alleen via…

Lees verder

Transman vernederd tijdens bodyscan

Een transgender man heeft een klacht ingediend bij de Australische senaat, omdat hij op een vliegveld vernederd  is door de beveiliging. De man moest een volledige bodyscan ondergaan, waarbij zijn kunstpenis werd…

Lees verder

Ellen DeGeneres wint People's Choice Award

De People's Choice Award voor Favorite Humanitarian is dit jaar naar Ellen DeGeneres gegaan. DeGeneres bedankte het publiek in de zaal en thuis met de volgende woorden: “Ik was er absoluut niet…

Lees verder

Israelische moeder probeert crematie transdochter te voorkomen

Onlangs pleegde de 31-jarige May Peleg zelfmoord. De Israelische vrouw verbrak vier jaar geleden het contact met haar familie toen ze besloot verder door het leven te gaan als vrouw. Nu ze…

Lees verder

Bertie en Esther gaan samenwonen

Gisteravond was er een speciale aflevering te zien van het populaire televisieprogramma, waarin we een update kregen van de levens van de diverse boeren. Wij vroegen ons uiteraard allemaal af hoe het…

Lees verder

Ruby Rose is weer single

Gisteren maakte DJ en actrice Ruby Rose bekend dat zij en haar verloofde Phoebe Dahl na bijna twee jaar uit elkaar zijn. Het koppel, dat zich in maart 2014 verloofde, wijt de…

Lees verder

Bussemaker vraagt aandacht voor safe houses LHBT-asielzoekers

Minister van Emancipatie, Jet Bussemaker, brengt safe houses voor LHBT-asielzoekers ter inspiratie onder de aandacht van gemeenten. Dat blijkt uit een brief van de bewindsvrouw aan tweeënveertig 'regenbooggemeenten'. Bussemaker vraagt de gemeenten om safe…

Lees verder